Kontrollera eller ändra momssatser

Säljare kan använda betalningscentret för att ange momssatser för köp som görs av användare i Kanada och USA. De kan även se momssatser för köp i EU -länder, Albanien, Kina, Marocko, Norge och Sydkorea i betalningsprofilen. När kunden slutför ett köp tillämpar vi automatiskt de skattesatser du anger.

Region- och landsspecifika riktlinjer

Australien

Utvecklare i Australien: Om du befinner dig i Australien är du ansvarig för att ange, ta ut och betala in moms på varor och tjänster (GTS) för alla köp av betalappar och köp i appar som genomförs av kunder i Australien.

Utvecklare utanför Australien: På grund av skattelagstiftningen i Australien är det Googles ansvar att ange, ta ut och betala in en GST-sats på 10 % för alla köp av betalappar och köp i appar som genomförs av kunder i Australien.

Du behöver inte beräkna och betala in moms separat för köp som görs av kunder i Australien. Om du tidigare tog ut moms i Australien behöver du inte längre göra det.

EU

Det är Googles ansvar att ange, ta ut och betala in moms till ansvarig myndighet för köp som genomförs av kunder inom EU. Du kan visa momssatsen för köp inom EU men du kan inte ändra den. Läs mer om moms i momsöversikten. Om du inte anger skattesatser för moms för kunder utanför EU samlar vi inte in moms åt dig.

Indien

Utvecklare i Indien: Det är ditt ansvar att avgöra huruvida du behöver ett GSTIN-skatteidentifieringsnummer (Goods and Services Tax Identification Number) och att ta ut och betala in eventuell skatt.

Utvecklare utanför Indien: På grund av skattelagstiftningen i Indien är det Googles ansvar att ange, ta ut och till ansvarig myndighet betala in moms (GST) för alla köp av betalappar och köp i appar som genomförs av kunder i Indien.

Du behöver inte beräkna och betala in moms separat för köp som görs av kunder i Indien. Om du tidigare tog ut moms i Indien behöver du inte göra det längre.

Läs mer om moms på varor och tjänster i Indien.

Japan

Om ditt utbud omfattar betalappar eller köp i appar till kunder i Japan påverkas du av lagen om konsumtionsskatt i Japan. Kontakta din skatterådgivare om du undrar över dina skyldigheter att betala skatt i Japan.

Utvecklare utanför Japan: Om du befinner dig utanför Japan och erbjuder betalappar och köp i appar till kunder i Japan är du skyldig att ta ut, betala in och rapportera japansk konsumtionsskatt till skatteverket i Japan.

Utvecklare i Japan: Om du befinner dig i Japan och erbjuder betalappar och köp i appar till kunder i Japan anses den transaktionskostnad på 30 % som tas ut av Google Asia Pacific Limited nu vara en transaktion mellan företag (B2B).

Det är ditt ansvar att beräkna den japanska konsumtionsskatten på B2B-tjänster som tillhandahålls av ett utländskt företag och redovisa den för den japanska skattemyndigheten. Japansk konsumtionsskatt läggs inte automatiskt till på transaktionsavgifterna för appen.

Ryssland

Utvecklare i Ryssland: Om du befinner dig i Ryssland är det ditt ansvar att beräkna, ta ut och betala in moms för alla betalappar och köp i appar som görs av kunder i Ryssland.

Utvecklare utanför Ryssland: Enligt rysk skattelagstiftning är det Googles skyldighet att beräkna, ta ut och till den berörda myndigheten betala in 18 procent moms för alla köp av betalappar och köp i appar som görs av kunder i Ryssland.

Du behöver inte beräkna eller skicka moms separat för köp som görs av kunder i Ryssland. Om du tidigare tog ut moms i Ryssland behöver du inte göra det längre.

Sydkorea

Utvecklare i Sydkorea: Om du befinner dig i Sydkorea är det ditt ansvar att ange, ta ut och betala in moms för köp av digitalt innehåll som görs av kunder i Sydkorea.

Utvecklare utanför Sydkorea: Enligt sydkoreansk skattelagstiftning ansvarar Google för att ange, ta ut och till ansvarig myndighet betala in 10 % moms för alla köp av betalappar och köp i appar som görs av kunder i Sydkorea när utvecklaren finns utanför Sydkorea.

Du behöver inte räkna ut och betala in moms separat för köp som görs av kunder i Sydkorea om du befinner dig utanför Sydkorea. Om du tidigare tog ut moms i Sydkorea behöver du inte göra det längre.

USA

Moms: Du kan ange separata momssatser för kunder i USA beroende på delstat eller välja att acceptera de momssatser som anges av Googles tredjepartspartner.

Eftersom momsen tillhandahålls av tredje part kan Google inte garantera att skattesatserna är korrekta.

Kommunikations- och nöjesskatter: Vissa delstater har skatter som nöjesskatt och kommunikationsskatt på streamingprodukter. Du kan välja att ta ut skatt på kommunikation och nöje vid försäljning av streamingprodukter till kunder i USA. Du kan till exempel ange enskilda momssatser för kunder i USA efter delstat, eller välja att godkänna de momssatser som anges av Googles tredjepartspartner. Skattesatsen varierar beroende på delstat eller rättskipningsområde enligt nedan.

• Florida: Skatt för kommunikationstjänster (7,44 % delstatsavgift plus lokala skattesatser på mellan 0,1 % och 7,6 %)
  • Illinois: Chicago nöjesskatt (9 %), Evanston nöjesskatt (5 %), Bloomington nöjesskatt (4 %)
  • Kentucky: Punkt-/bruttoskatt på intäkter för telekommunikation (3 % delstatlig punktskatt med 2,4 % statlig skatt för bruttointäkter)
  • Kentucky: Bruttoskatt på licensintäkter (olika priser som fastställs av lokala rättskipningsområden, normalt 0 % eller 3 %).
  • Utah: Skatt på flerkanals- eller ljudtjänst (6,25 % delstatsavgift)

Viktigt! Google kan inte ge råd i skattefrågor. Kontakta din skatterådgivare om du behöver hjälp med din skattesituation.

Andra länder och regioner

På grund av lokal lagstiftning om moms och moms på varor och tjänster (GST) ansvarar Google för att ange, ta ut och betala in moms och GST för alla köp av betalappar i Google Play Butik och köp i appar som görs av kunder i följande länder:

• Moms: Albanien, Marocko, Norge, Taiwan
  • GST: Nya Zeeland

Google skickar moms- eller GST-beloppet vid köp av appar och köp i appar som görs av kunder i dessa länder till ansvarig myndighet. Du behöver inte räkna ut och betala in momsen eller GST separat för kunder i dessa länder.

Så här ser du vilken moms- eller GST-sats som gäller för betalappar och köp i appar i dessa länder:

1. Logga in på betalningsprofilen.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Betalningsinställningar och sedan på Hantera moms.

Konfigurera, kontrollera eller ändra momssatser

Gör så här för att konfigurera och ändra momssatser i betalningsprofilen.

1. Logga in på betalningsprofilen.
  2. Klicka på Moms.
  3. Navigera till en region och hitta Skattesatser. Klicka på Redigera Redigera. Skattesatsen som kunderna betalar är en procentsats som baseras på appens pris. Till exempel:
    Momssats Appens pris Skatt Appens totala pris
    20 % 10 USD 2 USD 12 USD
  4. Klicka på Spara.

Upprepa stegen om du vill ange momssatser för alla regioner där du vill ta ut moms.