Ange säljarens skatteuppgifter

Se till att ange säljarens skatteuppgifter i din betalningsprofil för att få snabba utbetalningar från Google.

Du måste skicka in formuläret Certificate of Foreign Status (W-8BEN) till IRS (United States Internal Revenue Service).

Personnummer (Social Security Number, SSN)

Om du är en individ eller enskild firma och skickar in din självdeklaration med ditt SSN (personnummer) måste du använda det numret när du uppdaterar betalningsprofilen. Det är viktigt att uppgifterna i säljarkontot stämmer överens med de uppgifter som IRS har. Obs! Du har ett begränsat antal försök på dig att ange rätt uppgifter.​

Arbetsgivarens identifieringsnummer (Employer Identification Number, EIN)

Företag, samverkansföretag och limited liability companies (LLC) måste ange det federala arbetsgivarnumret (EIN) och företagsnamnet i betalningsprofilen, så att det stämmer överens med uppgifterna du rapporterar till IRS.

Juridiskt företagsnamn

Ange exakt det företagsnamn som du har registrerat hos IRS i betalningsprofilen.
  • Individer och enskilda firmor: Ange ditt juridiska för- och efternamn.
  • Företag, samverkansföretag och aktiebolag (LCC): Ange det fullständiga företagsnamnet.

Ange eller ändra skatteuppgifterna

Så här anger och ändrar du skatteuppgifterna:

1. Logga in på betalningsprofilen.
  2. Klicka på Inställningar.
  1. Navigera till Betalningsprofil och hitta skatteuppgifterna för [ditt land]. Klicka på RedigeraRedigera.
  2. Ange eller redigera dina skatteuppgifter genom att klicka på Lägg till skatteuppgifter eller Uppdatera skatteuppgifter.
  3. Om du vill skicka in W-9 till IRS från betalningsprofilen svarar du på frågorna, fyller i formuläret W-9 och klickar på Skicka.
    Svara på frågorna och klicka på Skicka om du vill skicka in Certificate of Foreign Status (W-8BEN) till IRS via betalningsprofilen.
  4. Klicka på Spara.

Vi måste skicka in formuläret 1099-K för Google Play-utvecklare som har en bruttoförsäljning på mer än 20 000 USD och har fler än 200 betalningstransaktioner per år.

Om du har sålt för mindre än 20 000 USD och ändå har fått ett 1099-K

Google tillhandahåller ett 1099-K-formulär för varje unikt skatteregistreringsnummer (TIN), till exempel personnummer (SSN) eller arbetsgivarens identifieringsnummer (EIN) som når IRS behandlingsgräns. Om du har fått ett 1099-K och inte förväntade dig det kan det bero på följande:

• Du har två konton med samma TIN. En når IRS-gränsen och en gör det inte. Sammantaget når inkomsten gränsen för 1099-K.
  • Du har två konton med samma TIN. Inget av kontona når IRS-gränsen var för sig, men tillsammans når de gränsen.
  • Ditt företag är baserat i Massachusetts eller Vermont.

Konton i Massachusetts och Vermont

Massachusetts och Vermont ändrade sina krav för 1099-K för skatteåret 2018. Google tillhandahåller ett 1099-K-formulär till konton som är baserade i Massachusetts eller Vermont med minst 600 USD i totala bruttointäkter. Alla 1099-K-formulär som når IRS rapporteringsgränser på 20 000 USD i totala bruttointäkter och 200 debiteringar registreras hos IRS. Alla 1099-K-formulär med bruttobelopp under IRS-gränsen på 20 000 USD, som levererades på grund av förändringar i delstatens krav, registreras bara i Massachusetts och Vermont.

Begära skatteblanketter efter årsskiftet

Om du vill begära en kopia, skicka in en ändring eller annullera en skatteblankett vid årsskiftet måste du skicka in en begäran om en skatteblankett efter årsskiftet.
Vi godtar inte förfrågningar om skatteblankett efter årsskiftet för det senaste skatteåret före vissa datum:
  • Baserade i USA (1099-MISC eller 1099-K): Skicka in tidigast den 5 februari innevarande år.
  • Baserade utanför USA (1042-S): Skicka in tidigast den 15 mars innevarande år.
Du kan när som helst begära ändringar eller kopior av skatteblanketter efter årsskiftet genom att skicka in en begäran om skatteblankett efter årsskiftet.