Hantera återkommande betalningar och prenumerationer

Du kan betala återkommande avgifter på prenumerationer och andra tjänster genom att besöka payments.google.com. Prenumerationsuppgifter kan inte hanteras från Google Pay-appen eller Google Pay-webbplatsen.

Gör så här om du vill visa dina återkommande betalningar:

1. Logga in på Prenumerationer.
  2. Hitta den produkt du vill visa och tryck eller klicka på Hantera.

Så här betalar du

Beroende på produkten eller tjänsten från Google ingår dina återkommande betalningar i en av fyra kategorier.

• Automatiska betalningar: När du är skyldig en viss summa debiteras din betalningsmetod automatiskt.
  • Automatiska månadsbetalningar: Din betalningsmetod debiteras på samma datum varje månad.
  • Manuella betalningar: Du kan betala en avgift i förväg för en produkt eller tjänst som du får eller använder senare.
  • Månadsvis fakturering: Du får en faktura varje månad som du betalar inom en viss tid.
  • Förbetalda prenumerationer: Du kan betala en avgift för att använda en produkt eller tjänst under en viss tid.
    • Prenumerationen förnyas inte automatiskt.
    • Du kan förlänga prenumerationen via appen eller i avsnittet Prenumerationer i appen Play Butik.

Hantera din automatiska betalningsmetod

Ändra din automatiska betalningsmetod
  1. Logga in på Prenumerationer.
  2. Hitta den prenumeration du vill redigera och klicka på Hantera.
  3. Under det nuvarande kortet klickar du på Ändra betalningsmetod. Om du inte ser det här alternativet klickar du på Hantera betalningsmetoder.
  4. Välj en betalningsmetod.
  5. Välj Skicka.
Ange en extra betalningsmetod
  1. Logga in på Prenumerationer.
  2. Hitta den prenumeration du vill redigera och klicka på Hantera.
  3. Under det nuvarande kortet klickar du på Ändra betalningsmetod. Om du inte ser det här alternativet klickar du på Hantera betalningsmetoder.
  4. Välj Uppdatera extra betalningsmetod.
  5. Välj en betalningsmetod.
  6. Välj Skicka.

Obs! Vissa betalningsmetoder kan inte användas för prenumerationer.

Avsluta en prenumeration

Betalningar som du redan har gjort återbetalas inte om du avslutar en prenumeration. Det går inte att ångra uppsägningar, men du kan alltid börja prenumerera igen.

Avsluta en prenumeration på Google Play Avsluta andra prenumerationer

Du kan avsluta vissa prenumerationer i Google Pay.

1. Logga in på Prenumerationer.
  2. Hitta den prenumeration du vill avsluta och tryck eller klicka på Hantera.
  3. Välj Avsluta prenumeration.
    • Om du inte ser det här alternativet klickar du på Hantera prenumeration för att gå till Google-produkten du prenumererade genom. Du kan avsluta prenumerationen där.
    • Om inget av alternativen finns bör du avsluta prenumerationen via prenumerationsleverantören.
Hitta avslutade prenumerationer
  1. Logga in på Prenumerationer.
  2. Välj Avslutade överst på sidan.

Betala tidigt

Om du vill betala en räkning tidigt kan du göra det för vissa återkommande avgifter direkt från din betalningsprofil.

1. Logga in på Prenumerationer.
  2. Hitta den prenumeration du vill betala för och tryck eller klicka på Hantera.
  3. Välj Betala tidigt.
Förlänga en förbetald prenumeration
Du kan välja att förlänga prenumerationen om du inte vill göra om den förbetalda prenumerationen till en återkommande betalning.
Så här förlänger du en förbetald prenumeration från Prenumerationer:
  1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Prenumerationer.
  4. Tryck på Förläng vid den förbetalda prenumerationen som du vill förlänga.
Så här förlänger du en förbetald prenumeration från appens informationssida:
  1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Leta reda på och öppna appen med den förbetalda prenumeration som du vill förlänga.
  4. Tryck på Hantera prenumerationen följt av Förläng.
Tips! Om du avinstallerar appen sägs inte den förbetalda prenumerationen upp.