Een Google-bestelling weergeven, wijzigen of problemen ermee oplossen

Hier vindt u informatie over het beheren van uw bestellingen van Google-producten en -services.

Uw Google-bestellingen en bijbehorende betalingsbewijzen bekijken:

1. Log in op payments.google.com.
  2. Zoek uw bestelling. Als u uw bestelling niet ziet, klikt u op Meer transacties weergeven.
  3. Klik op een bestelling om het betalingsbewijs te openen.

Een wijziging aanbrengen in uw bestelling

Neem in de volgende gevallen contact op met de Google-service of de verkoper:

• U heeft een vraag over uw bestelling.
  • U wilt een aankoop retourneren of een terugbetaling aanvragen.
  • U wilt een bestelling annuleren.

De contactgegevens staan onder aan het betalingsbewijs van uw bestelling.

Opmerking: Bestellingen kunnen niet worden verwijderd uit de lijst met Google Pay-transacties.

Problemen met bestellingen oplossen

Neem contact op met de Google-service of de verkoper om de meeste bestelproblemen op te lossen. De contactgegevens staan onder aan het betalingsbewijs van uw bestelling.

Hier vindt u oplossingen voor enkele veelvoorkomende problemen.

Controleren of een terugbetaling is verwerkt
  1. Log in op payments.google.com.
  2. Klik op uw bestelling. Als u uw bestelling niet ziet, klikt u op Meer transacties weergeven.
  3. Controleer onder 'Status' of er Terugbetaald staat.
U ziet nog steeds kosten voor een geannuleerde bestelling

Als u op uw bankafschrift kosten ziet voor een bestelling die u heeft geannuleerd, gaat het om een machtiging die in behandeling is. Deze machtiging verdwijnt normaal gesproken binnen enkele dagen.

Controleren waarom een bestelling werd opgeschort, geannuleerd of geweigerd

Als uw bestelling is opgeschort of geannuleerd en het voor u niet duidelijk is waarom, doet u het volgende:

1. Log in op payments.google.com.
  2. Klik op uw bestelling. Als u uw bestelling niet ziet, klikt u op Meer transacties weergeven.
  3. Naast de bestelling wordt een reden weergegeven.
    • Als de bestelling is geannuleerd vanwege een geweigerde kaart, moet u uw kaartgegevens updaten.
    • Als de bestelling niet is geannuleerd vanwege een geweigerde kaart, neemt u contact op met het ondersteuningsteam van de verkoper (bijvoorbeeld Google Play). U vindt deze informatie meestal in het helpcentrum van de verkoper.