Je identiteit of betalingsgegevens laten verifiëren

Voor bepaalde activiteiten in je Google-account, zoals aanmeldingen voor Google-producten of -services, transacties of wijzigingen in je betaalmethode, moet je misschien je identiteit of eigendom van de gebruikte betaalmethode verifiëren.
Tip: Als je je identiteit in de Google Pay-app wilt laten verifiëren, volg je deze instructies.

Over verificatie

Waarom we je mogelijk om verificatie vragen
  • We willen nagaan of je informatie klopt als je specifieke content opent.
  • We willen je identiteit verifiëren als je een transactie met Google afrondt.
  • We hebben ongebruikelijke activiteit of transacties ontdekt.
  • We hebben om juridische of wettelijke redenen meer informatie nodig.

Belangrijk: Als we je vragen om je account te verifiëren, worden alle transacties geannuleerd die in behandeling zijn. Openstaande bedragen op je bankafschrift verdwijnen binnen 14 werkdagen.

Informatie waar we om kunnen vragen

Voor de verificatie kunnen we je vragen elke betaalmethode te laten verifiëren. Daarvoor kun je een verificatiecode aanvragen.

We kunnen je ook vragen om het volgende:

• Officiële naam
  • De in je betalingsprofiel gebruikte naam
  • Adres
  • Geboortedatum
  • Een afbeelding van uw door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs
  • Een adresbewijs
  • Een afbeelding van je betaalmethode
Hoe we je informatie gebruiken

Google gebruikt de informatie die je indient om:

• Je identiteit of betaalmethode te verifiëren.
  • Je te beschermen tegen fraude en misbruik.
  • De verificatieservices voor Google-producten te verbeteren.

Je geverifieerde informatie (zoals naam en adres) wordt opgeslagen in je Google-account. Je kunt je geverifieerde informatie beheren op payments.google.com.

De informatie die je indient, wordt verwerkt volgens het Privacybeleid van Google en de Privacyverklaring van Google Payments indien van toepassing.

De verificatie afronden

Misschien moet je documenten indienen of een code aanvragen om je informatie te laten verifiëren. Sommige verificatiemethoden zijn misschien niet beschikbaar voor een bepaald product of voor de activiteit die je wilt afronden.

1. Ga naar payments.google.com.
  2. Log in op je account.
  3. Klik rechtsboven op Meldingen Alert en dan Verifiëren.
  4. Klik naast de kaart die moet worden geverifieerd op Verifiëren.
  5. Volg de instructies op het scherm voor je verificatiemethode.
  6. Herhaal de bovenstaande stappen voor elke betaalmethode die moet worden geverifieerd.

Verificatiemethoden

Je wordt gevraagd een van de volgende methoden te gebruiken om de verificatie af te ronden.

Een verificatiecode aanvragen
  1. Klik op Code ophalen.
  2. Ga naar de website van de uitgever van je betaalmethode en log in op je account.
  3. Zoek in je transactiegeschiedenis naar een tijdelijke afschrijving van minder dan $ 1,95 met de vermelding GOOGLE. De verificatiecode bestaat uit de laatste 6 cijfers.
    • Het bedrag van de tijdelijke afschrijving verschilt per type valuta.
    • Meestal krijg je de code meteen, maar dit kan tot 7 dagen duren.
    • Tip: De afschrijving op je rekening is tijdelijk. We betalen het bedrag binnen 30 dagen terug.
  4. Vul de 6-cijferige code in.
  5. Klik op Verifiëren.
Documenten uploaden

Belangrijk:

• Informatie die je voor dit proces uploadt, wordt alleen voor identificatiedoeleinden gebruikt en wordt verwerkt in overeenstemming met de lokale regelgeving.
  • De methode waarbij je documenten uploadt, is niet beschikbaar voor aankoopverificatie op YouTube en in de Google Store.

Ga naar het verificatieverzoek om je identiteit of betaalmethode te laten verifiëren. Via de link in het verificatieverzoek vind je een lijst met geaccepteerde documenten en instructies.

Zorg dat je documenten:

• allemaal dezelfde volledige naam bevatten,
  • zijn geüpdatet en niet zijn verlopen,
  • leesbaar zijn.

Zorg dat de afbeelding die je uploadt:

• een document weergeeft en geen afbeelding is van iets anders,
  • leesbaar is,
  • niet in zwart-wit maar in kleur is,
  • scherp en goed belicht is en geen schittering heeft,
  • alle 4 de hoeken van het volledige document toont.

Je kunt ook informatie op documenten verbergen:

• Verberg op bankafschriften:
    • Volledige rekeningnummers zodat alleen de laatste 4 cijfers zichtbaar zijn.
    • Saldo's of transacties op je rekening. Saldo's en transacties zijn niet vereist voor verificatiedoeleinden.
  • Je kunt een donker vak tekenen om gevoelige informatie te verbergen voordat je die uploadt.

Tips:

• Zorg dat je naam, adres en betalingsgegevens op payments.google.com up-to-date zijn.
  • Nadat je de documenten hebt ingediend, kan het een paar dagen duren voordat de verificatie is afgerond.

Verifiëren met een bankafschrift (alleen Play-ontwikkelaars)

In bepaalde landen of regio's moeten Google Play-ontwikkelaars hun uitbetalingsmethode laten verifiëren met een bankafschrift. Bankafschriften die je uploadt, mogen niet ouder zijn dan 180 dagen.

1. Log in op payments.google.com.
  2. Klik op Abonnementen en services.
  3. Klik onder Google Play-apps op Beheren.
  4. Klik bij 'Hoe u wordt betaald' op Betaalmethode toevoegen.
  5. Zoek de bankrekening die je hebt toegevoegd als betaalmethode voor uitbetaling.
  6. Klik op Verifiëren.
  7. Upload een kopie van je bankafschrift. Je kunt een afbeelding of pdf uploaden.
    • Verberg gevoelige informatie op het bankafschrift, maar zorg er wel voor dat de volgende informatie duidelijk zichtbaar is:
      • De laatste 4 cijfers van het bankrekeningnummer
      • Vul het routingnummer, de bankcode, IFSC-code, sorteercode, SWIFT-code of vergelijkbare ID in.
      • Afhankelijk van het deel van de wereld waarin je je bevindt, kan de bank-ID een andere naam hebben.

Nadat je je bankafschrift hebt ingediend, kan het een paar dagen duren voordat de verificatie is afgerond.

Problemen met verificatie oplossen

Problemen met verificatiecodes en tijdelijke reserveringen oplossen

Ontdek hoe je problemen oplost als je betaalmethoden met een verificatiecode verifieert.

Problemen met documentverificatie oplossen

Zo los je het probleem op:

• Als je een e-mail of foutmelding krijgt: volg de instructies in het bericht.
  • Als je hulp nodig hebt van ons team om het probleem op te lossen, nemen we contact met je op nadat we je informatie hebben beoordeeld.

Verificatie mislukt

Als de verificatie niet is gelukt, krijg je kort na het besluit een e-mail. U kunt de beslissing aanvechten door de instructies in de e-mail op te volgen.