Skriv betalingsopplysninger automatisk inn i apper

Du kan lagre kreditt- og debetkort i Google Pay for å betale for ting senere. Når du skriver inn informasjon i et skjema i en app, kan telefonen spørre om du vil lagre informasjonen.

Merk: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 8.1 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Slå av forespørsler om å lagre betalingsopplysninger

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og personvern og så Flere personverninnstillinger og så autofylltjeneste fra Google
  3. Slå av Bruk autofyll med Google.

Endre hvor informasjonen din lagres

Slik velger du hvilken app eller tjeneste som lagrer betalingsopplysningene dine:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Passord og kontoer.
  3. Trykk på Google under «Autofylltjeneste».
  4. Velg et alternativ. Hvis du ikke ser alternativet du vil bruke, trykker du på  Legg til Legg til tjeneste.

Slå av autentisering med fingeravtrykk eller Face ID

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Google og så Autofyll og så Autofyll med Google og så Innstillinger.
  3. På «Autentisering kreves»-siden autentiserer du med PIN-koden din eller fingeravtrykket ditt.
  4. Slå av Autentiser med biometri før du fyller ut betalingskort under «Sikkerhet».

Hvor lagres betalingsopplysningene dine?

Når du kjøper noe på enheten din, kan den spørre om du vil at Google skal lagre kortinformasjonen din. Hvis du godtar dette, blir informasjonen din lagret i Google Wallet.

Tips: For å bekrefte at det er du som eier kortet, kan Google utføre en kredittkortautorisasjon med lav verdi når du legger inn eller lagrer kortet via Android-apper. Dette vises som «GOOGLE * TEMPORARY HOLD» på kontoutskriften for kortet. Google avbryter dette sikkerhetstiltaket snart.

Hvis du ikke har brukt Google Wallet tidligere

Hvis du ikke allerede har en Google Wallet-profil, blir en profil opprettet for deg når du lagrer kreditt- eller debetkortinformasjonen. Finn ut mer om Google Wallet.

Endre eller slett lagret informasjon

Du kan endre eller fjerne kortinformasjon som er lagret i Google Wallet. Finn ut hvordan du endrer betalingsmåter.