As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Henkilöllisyyden vahvistaminen

Jotkin Google-tilisi kautta tehtävät tapahtumat edellyttävät, että vahvistamme henkilöllisyytesi esimerkiksi seuraavien tietojen avulla:

• Nimi
  • Osoite
  • Syntymäaika

Voimme myös pyytää sinua ilmoittamaan seuraavat tiedot:

• Kuva virallisesta henkilöllisyystodistuksesta
  • Osoitetodistus

Syitä henkilöllisyyden vahvistuspyyntöön

• Tietyn sisällön käyttäminen edellyttää tietojesi vahvistamista.
  • Googlen kautta tehtävän tapahtuman viimeistely edellyttää henkilöllisyyden vahvistamista.
  • Havaitsimme epäilyttävää toimintaa tai tapahtumia.
  • Tarvitsemme lisätietoja oikeudellisista tai lainsäädännöllisistä syistä.

Tärkeää: Jos pyydämme sinua vahvistamaan tilisi, kaikki keskeneräiset maksutapahtumat perutaan. Maksamattomat maksut katoavat pankkitilisi tiliotteelta 14 arkipäivän kuluessa.

Henkilötietojesi käyttö

Google käyttää antamiasi tietoja

• henkilöllisyytesi vahvistamiseen
  • suojatakseen sinua petoksilta ja väärinkäytöltä
  • Googlen tuotteiden vahvistuspalvelujen parantamiseen.

Vahvistetut tietosi, kuten nimesi ja osoitteesi, tallennetaan Google-tilillesi. Voit hallinnoida sitä osoitteessa pay.google.com.

Lähettämiäsi tietoja käsitellään Googlen tietosuojakäytännön ja Google Paymentsin tietosuojailmoituksen mukaisesti.

Asiakirjojen lähettäminen

Voit vahvistaa henkilöllisyytesi vahvistuspyynnössä olevan linkin kautta, josta näet kaikki hyväksytyt asiakirjat ja ohjeet. Varmista että seuraavat ehdot täyttyvät:

• Koko nimi on sama kaikissa lähettämissäsi asiakirjoissa.
  • Asiakirjat ovat voimassa.
  • Asiakirjat ovat selvästi luettavissa.

Varmista että seuraavat ehdot täyttyvät:

• Kuvassa näkyy asiakirja eikä mitään muuta.
  • Kuva on lukukelpoinen.
  • Kuva on värillinen, ei mustavalkoinen.
  • Kuva ei ole sumea tai hämärä eikä siinä ole heijastuksia.
  • Asiakirjan kaikki neljä kulmaa ovat näkyvissä.
Vinkki: Kun olet lähettänyt asiakirjasi, henkilöllisyytesi vahvistamisessa voi kestää muutama päivä.
Etkö löydä sähköpostiviestiä tai lomaketta, jossa sinua pyydetään vahvistamaan henkilöllisyytesi?
  1. Mene osoitteeseen pay.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Ilmoitukset Alert.
  3. Klikkaa Vahvista nyt.
  4. Vahvista henkilöllisyytesi näytöllä näkyvien ohjeiden mukaan.
Google Pay notifications

Vahvistusongelmien korjaaminen

Näin voit ratkaista ongelman:
  • Jos olet saanut asiaa koskevan sähköpostiviestin tai virheilmoituksen, seuraa viestin ohjeita.
  • Jos tarvitset apua tiimiltämme ongelman ratkaisemiseksi, otamme sinuun yhteyttä, kun olemme tarkistaneet tietosi.

Vahvistuksen epäonnistuminen

Jos emme pysty vahvistamaan henkilöllisyyttäsi, lähetämme sinulle sähköpostia heti päätöksen jälkeen. Voit valittaa päätöksestä sähköpostissa olevien ohjeiden mukaan.

Jos tarvitset lisää apua, ota meihin yhteyttä.