Klantenkaarten, cadeaukaarten of aanbiedingen gebruiken

In Google Pay kunt u voor duizenden verkopers digitale kopieën opslaan van uw klantenkaarten, beloningskaarten, lidmaatschapskaarten, cadeaukaarten en speciale aanbiedingen (zoals kortingsbonnen, promoties en kortingen).

Een klantenkaart of cadeaukaart toevoegen

Voeg een klantenkaart toe door deze te scannen of log in op uw klantenkaartaccount en sla de kaart op.

Opmerking: Als uw cadeaukaart een netwerklogo bevat (zoals MasterCard of Visa), moet u de cadeaukaart als betaalmethode toevoegen.

1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik onderaan op Kaarten.
  3. Tik onderaan op Kaart.
  4. Tik voor klantenkaarten op Loyaliteitsprogramma. Tik voor cadeaukaarten op Cadeaukaart.
  5. Zoek de naam van de verkoper of het programma en tik erop.
  6. Volg de instructies op het scherm.
  7. Uw klantenkaart verschijnt in Google Pay.

Klantenkaarten of cadeaukaarten sorteren

1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik op Kaarten.
  3. Tik op de kaart die u wilt verplaatsen en houd deze vast. Veeg vervolgens met uw vinger.

Een aanbieding toevoegen

Als u in de app of op de website van een verkoper 'Opslaan in Google Pay' ziet, tikt u hierop om de aanbieding toe te voegen.

Een klantenkaart, cadeaukaart of aanbieding gebruiken

Doe het volgende wanneer u wilt afrekenen bij een verkoper:

1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik rechtsonder op Kaarten.
  3. Kies de klantenkaart die u wilt gebruiken.
  4. Vraag de kassamedewerker om de barcode te scannen. Als uw kaart geen streepjescode heeft, leest u uw lidmaatschapsnummer voor aan de kassier.

Problemen oplossen

Kassier kan de kaart niet scannen

Als de kassier uw klantenkaart, cadeaukaart of aanbieding niet kan scannen, kunt u het volgende proberen:

1. Reinig uw scherm.
  2. Controleer of het scherm barstjes vertoont waardoor de streepjescode niet goed te lezen is.
  3. Als het scannen niet lukt, kunt u de kassier vragen de code rechtstreeks in de kassa in te voeren.

Klantenkaart is verdwenen uit Google Pay

Kaart is vanuit Gmail toegevoegd

Als u de e-mail met daarin de klantenkaart verwijdert, wordt de kaart ook uit Google Pay verwijderd. Verwijderde Gmail-berichten blijven dertig dagen in uw prullenbak staan. Daarna worden de e-mails definitief verwijderd.

U kunt de kaart opnieuw toevoegen via de app.

Kaart is op een andere manier toegevoegd

In de volgende gevallen kan uw klantenkaart verdwijnen:

• U herstelt de fabrieksinstellingen op uw apparaat.
  • U verwijdert uw Google-account van uw apparaat.
  • U wist alle gegevens van Google Play-services of Google Pay.

Als u de kaarten wilt blijven gebruiken met Google Pay, voegt u ze opnieuw toe aan de app.

Walgreens Balance® Rewards gebruiken

Zo voegt u uw Walgreens Balance® Rewards-kaart toe:

1. Scan uw streepjescode of download de Walgreens-app.
  2. Tik op Opslaan in Google Pay.

Zo gebruikt u uw Walgreens Balance® Rewards-kaart:

1. Ontgrendel uw telefoon en houd deze tegen de contactloze betaalautomaat.
  2. Tik om uw Balance Rewards-kaart toe te passen en voer uw Balance Rewards-nummer op de betaalautomaat in.
  3. Tik nogmaals om te betalen.
Bepaalde automaten van Coca-Cola
Doe het volgende bij geschikte automaten van Coca-Cola:
  1. Ontgrendel uw telefoon en houd deze tegen de kaartlezer van de automaat.
  2. Tik om uw Coca-Cola Vending Pass te gebruiken en een drankje te kopen.
Plus! Rewards-kaart gebruiken

De Plus! Rewards-kaart toevoegen

1. Bezoek de Plus!-website.
  2. Log in op of registreer u voor uw Plus!-account.
  3. Tik op Opslaan op telefoon.

De Plus! Rewards-kaart in winkels gebruiken

1. Ontgrendel uw telefoon en houd deze tegen de contactloze betaalautomaat.
  2. Verdien LinkPoints en wissel ze in. Dit kan met één tik bij bepaalde Plus!-partners.
  3. Tik opnieuw om te betalen. Dit kan overal waar contactloze betalingen worden geaccepteerd.