Klantenkaarten, cadeaubonnen of aanbiedingen gebruiken

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar in de Google Pay-app op Android-apparaten.

In Google Pay kunt u voor duizenden verkopers digitale kopieën opslaan van uw klantenkaarten, beloningskaarten, lidmaatschapskaarten, cadeaubonnen en speciale aanbiedingen (zoals kortingsbonnen, promoties en kortingen).

Een klantenkaart of cadeaubon toevoegen

Voeg een klantenkaart toe door deze te scannen of log in op uw klantenkaartaccount en sla de kaart op.

Opmerking: Als uw cadeaukaart een netwerklogo bevat (zoals MasterCard of Visa), moet u de cadeaukaart als betaalmethode toevoegen.

1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik onderaan op Kaarten.
  3. Tik onderaan op Kaart.
  4. Tik voor klantenkaarten op Loyaliteitsprogramma. Tik voor cadeaukaarten op Cadeaukaart.
  5. Zoek de naam van de verkoper of het programma en tik erop.
  6. Volg de instructies op het scherm.
  7. Uw klantenkaart verschijnt in Google Pay.

Klantenkaarten en cadeaukaarten sorteren

1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik op Kaarten.
  3. Tik op de kaart die u wilt verplaatsen en houd deze vast. Veeg vervolgens met uw vinger.

Een aanbieding toevoegen

Als u in de app of op de website van een verkoper 'Opslaan in Google Pay' ziet, tikt u hierop om de aanbieding toe te voegen.

Een klantenkaart, cadeaubon of aanbieding gebruiken

Doe het volgende wanneer u wilt afrekenen bij een verkoper:

1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik rechtsonder op Kaarten.
  3. Kies de klantenkaart die u wilt gebruiken.
  4. Vraag de kassamedewerker om de barcode te scannen. Als uw kaart geen streepjescode heeft, leest u uw lidmaatschapsnummer voor aan de kassier.

Problemen oplossen

Kassier kan de kaart niet scannen

Als de kassier uw klantenkaart, cadeaukaart of aanbieding niet kan scannen, kunt u het volgende proberen:

1. Reinig uw scherm.
  2. Controleer of het scherm barstjes vertoont waardoor de streepjescode niet goed te lezen is.
  3. Als het scannen niet lukt, kunt u de kassier vragen de code rechtstreeks in de kassa in te voeren.

Klantenkaart is verdwenen uit Google Pay

Kaart is vanuit Gmail toegevoegd

Als u de e-mail met daarin de klantenkaart verwijdert, wordt de kaart ook uit Google Pay verwijderd. Verwijderde Gmail-berichten blijven dertig dagen in uw prullenbak staan. Daarna worden de e-mails definitief verwijderd.

U kunt de kaart opnieuw toevoegen via de app.

Kaart is op een andere manier toegevoegd

In de volgende gevallen kan uw klantenkaart verdwijnen:

• U herstelt de fabrieksinstellingen op uw apparaat.
  • U verwijdert uw Google-account van uw apparaat.
  • U wist alle gegevens van Google Play-services of Google Pay.

Als u de kaarten met Google Pay wilt blijven gebruiken, voegt u ze opnieuw toe aan de app.

Walgreens Balance® Rewards gebruiken

Om een Walgreens Balance® Rewards-kaart toe te voegen, scant u uw streepjescode of downloadt u de Walgreens-app en tikt u op Save to Google Pay.

1. Ontgrendel uw telefoon en houd deze boven de contactloze betaalautomaat.
  2. Tik om uw Balance Rewards-kaart toe te passen en voer uw Balance Rewards-nummer op de betaalautomaat in.
  3. Tik nogmaals om te betalen.
Bepaalde automaten van Coca-Cola

Bij deelnemende automaten van Coca-Cola:

1. Ontgrendel uw telefoon en houd deze boven de kaartlezer van de automaat.
  2. Tik om uw 'My Coke Rewards' toe te passen en een blikje of flesje te kopen.