Fylla i formulär automatiskt

Du kan låta Chrome fylla i formulär automatiskt med sparade uppgifter, till exempel adresser eller betalningsuppgifter. När du anger uppgifter i ett nytt formulär online kanske du får frågan om du vill att uppgifterna ska sparas i Chrome.
Uppgifterna delas inte av Chrome utan ditt tillstånd. Läs mer om hur Google Chrome sparar och skyddar kreditkortsuppgifter.
Du kan läsa mer om hur du hanterar sparade lösenord om du vill spara lösenordsuppgifter i Chrome.
Om du har problem med sparade uppgifter kan du läsa mer om hur du åtgärdar problem med uppgifter som sparats i Chrome.

Lägga till, redigera eller radera uppgifter

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar följt av Autofyll och betalningar.
  3. Tryck på Adresser och annat eller Betalningsmetoder.
  4. Lägga till, redigera eller radera uppgifter:
    • Lägga till: Tryck på Lägg till adress eller Lägg till kort längst ned. Tryck på Klart längst ned när du har angett uppgifterna.
    • Redigera: Tryck på uppgiften. Tryck på Klart längst ned när du har ändrat uppgifterna.
    • Radera: Tryck på uppgiften. Tryck på Radera Radera högst upp.
Om du har aktiverat synkronisering och lägger till, redigerar eller raderar en adress slår ändringen igenom på dina andra enheter.
Om betalningsmetoden har sparats i Google Pay måste du redigera eller radera den i Google Pay.

Fylla i formulär med hjälp av ditt fingeravtryck eller ansikte

Verifiera din identitet med hjälp av ditt fingeravtryck eller låset på enheten. Du måste fortfarande följa anvisningarna och ange säkerhetskoden minst en gång per kort.
  1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar följt av Betalningsmetoder.
  3. Aktivera eller inaktivera skärmlåset.
Du måste ange säkerhetskoden för hand första gången du fyller i uppgifter för ett kort. Därefter kan du fylla i formuläret med hjälp av ditt fingeravtryck.

Spara betalningsuppgifter i Google Pay

Om du är inloggad i Chrome med Google-kontot kan du göra dina betalningsuppgifter i Google Pay tillgängliga på alla dina enheter så att du snabbt kan fylla i formulär. Du kan också lägga till betalningsuppgifter individuellt på alla dina enheter.

När du är inloggad i Chrome med Google-kontot och anger betalningsmetod i ett formulär online, kan du bli tillfrågad om du vill spara betalningsuppgifterna i Google Pay. Om du godkänner sparas betalningsuppgifterna i Google Pay. Om Google Pay inte har stöd för betalningsmetoden kan ett erbjudande om att spara den lokalt på enheten visas i Chrome.

Betalningsmetoder som sparas i Google Pay visas som förslag i de flesta formulär som du fyller i online.

Om du inte blir tillfrågad om att spara betalningsuppgifter i Google Pay kan du läsa mer om hur du åtgärdar problem med uppgifter som sparats i Chrome.

Lägga till, redigera eller radera ett kreditkort i Google Pay
  1. Öppna pay.google.com.
  2. Tryck på Betalningsmetoder.
  3. Välj ett alternativ.
    • Lägga till: Tryck på Lägg till betalningsmetod. Om det inte finns ett alternativ för att lägga till ett nytt kort besöker du play.google.com/store/account och lägger till en betalningsmetod.
    • Redigera: Tryck på Redigera under kortet.
    • Radera: Tryck på Ta bort under kortet.

Tips! Du kan lägga till ett anpassat namn på betal- eller kreditkort som sparats i Google Pay. Läs mer om hur du namnger en betalningsmetod.

Sluta synkronisera betalningsuppgifter med Google Pay
Om du synkroniserar kreditkort och adresser i Chrome lagras dina kreditkortsuppgifter i Google Pay.

De flesta kort som sparas i Google Pay visas som förslag när du fyller i formulär på internet. Så här slutar du synkronisera betalningsuppgifter med Google Pay:

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar.
  3. Tryck på kontots namn högst upp.
  4. Tryck på Synkronisera.
  5. Inaktivera Synkronisera allt.
  6. Avmarkera Kort och adresser som används med Google Pay.

Sluta spara uppgifter i Chrome

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar.
  3. Tryck på Autofyll och betalning.
  4. Tryck på Betalningsmetoder eller Adresser och annat.
    • Inaktivera Spara och fyll i betalningsmetoder om du vill sluta spara betalningsuppgifter.
    • Inaktivera Spara och fyll i adresser om du vill sluta spara adresser och kontaktuppgifter.
Om du vill sluta spara lösenord i Chrome kan du läsa mer om hur du hanterar sparade lösenord.

Ingen fråga om att spara lösenord visas i Chrome

Om inga förslag visas när du fyller i ett formulär beror det på något av följande:

• Webbplatsen kanske inte är tillräckligt säker för att uppgifterna ska hämtas från Chrome.
  • Om webbplatsen är säker kanske vissa fält i formuläret inte gick att identifiera i Chrome.
Läs mer om hur du åtgärdar problem med sparade uppgifter.

Radera formuläruppgifter sparade med Autofyll

Så här raderar du adresser, betalningsmetoder och andra sparade uppgifter i Chrome samtidigt:
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Fler verktyg följt av Rensa webbinformation.
  4. Välj ett tidsintervall, till exempel Senaste timmen eller Sedan kontot skapades.
  5. Välj Formuläruppgifter för Autofyll under Avancerat.
Den här metoden raderar inte kort som har sparats i Google Pay-kontot. Läs mer om hur du tar bort en betalningsmetod från Google Pay-kontot.
Lösenord raderas inte. Läs mer om hur du hanterar sparade lösenord.