Formulieren automatisch invullen

Je kunt Chrome automatisch formulieren laten invullen met opgeslagen gegevens, zoals je adressen of betalingsgegevens. Als je online gegevens invult in een nieuw formulier, kan Chrome je vragen of je de gegevens wilt laten opslaan.
Chrome deelt je gegevens nooit zonder je toestemming. Meer informatie over hoe Google creditcardgegevens opslaat en beveiligt
Als je je wachtwoordgegevens wilt opslaan in Chrome, kun je lezen hoe je opgeslagen wachtwoorden beheert
Als je problemen ervaart met je opgeslagen gegevens, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen gegevens in Chrome kunt oplossen.

Je adres bewerken of verwijderen

Als je synchronisatie hebt ingeschakeld in Chrome en je je gegevens wijzigt, worden je wijzigingen ook weergegeven op je andere apparaten. Bekijk meer informatie over hoe je kiest welke gegevens worden gesynchroniseerd op andere apparaten.
  1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsonder op Meer 더보기 en vervolgens Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Formulieren automatisch invullen.
  4. Gegevens bewerken of verwijderen:
    • Bewerken: Tik op het item. Tik rechtsboven op Bewerken. Als je je gegevens hebt gewijzigd, tik je rechtsboven op Gereed.
    • Verwijderen: Tik rechtsboven op Bewerken. Selecteer het item. Tik op Verwijderen en vervolgens Gereed.

Je betalingsgegevens synchroniseren met Google Pay

Als je synchronisatie voor creditcards en adressen in Chrome hebt ingeschakeld en iets online koopt, kan Chrome je vragen of je de betalingsgegevens wilt opslaan. Als je akkoord gaat, wordt je kaart opgeslagen in Google Pay. Als Google Pay je betaalmethode niet ondersteunt, kan Chrome aanbieden deze op je apparaat op te slaan.
Een creditcard toevoegen, bewerken of verwijderen in Google Pay
  1. Ga naar pay.google.com.
  2. Tik op Betaalmethoden.
  3. Kies een optie.
    • Toevoegen: Tik op Betaalmethode toevoegen. Als je de optie om een nieuwe kaart toe te voegen niet ziet, ga je naar play.google.com/store/account om een betaalmethode toe te voegen.
    • Bewerken: Tik onder de kaart op Bewerken.
    • Verwijderen: Tik onder de kaart op Verwijderen.
De synchronisatie van betalingsgegevens met Google Pay stoppen
Als je in Chrome creditcards en adressen synchroniseert, worden je creditcardgegevens opgeslagen in Google Pay.

De meeste kaarten die in Google Pay zijn opgeslagen, worden als suggestie weergegeven als je online formulieren invult. Je kunt de synchronisatie van betalingsgegevens met Google Pay als volgt stoppen:

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer 더보기 en vervolgens Instellingen Instellingen.
  3. Tik bovenaan op de naam van je account.
  4. Tik op Synchronisatie.
  5. Schakel Alles synchroniseren uit.
  6. Schakel Adressen en creditcards uit Google Pay weergeven uit.

Stoppen met gegevens opslaan in Chrome

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Formulieren automatisch invullen.
  4. Schakel Formulieren automatisch invullen uit.
Als je geen wachtwoorden meer wilt opslaan in Chrome, bekijk je meer informatie over hoe je opgeslagen wachtwoorden beheert.

Chrome geeft geen suggesties voor je opgeslagen gegevens

Als je geen suggesties ontvangt als je een formulier invult, is een van de volgende situaties van toepassing:

• De website is mogelijk niet voldoende beveiligd om deze gegevens van Chrome te mogen ontvangen.
  • Als de website is beveiligd, kan het zijn dat bepaalde velden in een formulier niet door Chrome worden gedetecteerd.

Je opgeslagen formuliergegevens voor 'Automatisch aanvullen' verwijderen

Volg deze stappen om je adressen, betaalmethoden en andere opgeslagen gegevens in Chrome tegelijkertijd te verwijderen:
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Meer hulpprogramma's en dan Browsegegevens wissen.
  4. Kies een periode, zoals 'Afgelopen uur' of 'Altijd'.
  5. Kies bij 'Geavanceerd' de optie Formuliergegevens voor Automatisch aanvullen.
Op deze manier verwijder je geen kaarten die zijn opgeslagen in je Google Pay-account. Meer informatie over hoe je een betaalmethode verwijdert uit je Google Pay-account.
Wachtwoorden worden niet verwijderd. Meer informatie over het beheren van je opgeslagen wachtwoorden.