Formulieren automatisch invullen

Je kunt tijd besparen als je formulieren automatisch door Chrome laat invullen met opgeslagen gegevens, zoals je adressen of betalingsgegevens. Als je nieuwe informatie opgeeft in een formulier, kan Chrome je vragen om deze informatie op te slaan.

Chrome deelt je gegevens nooit zonder je toestemming. Meer informatie over hoe Google creditcardgegevens opslaat en beveiligt.

Je adres bewerken of verwijderen

Als je synchronisatie hebt ingeschakeld in Chrome en je je gegevens wijzigt, worden je wijzigingen ook weergegeven op je andere apparaten. Bekijk meer informatie over hoe je kiest welke gegevens worden gesynchroniseerd op andere apparaten.

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsonder op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Formulieren automatisch invullen.
  4. Gegevens bewerken of verwijderen:
    • Bewerken: Tik op het item. Tik rechtsboven op Bewerken. Wanneer je je gegevens hebt gewijzigd, tik je rechtsboven op Gereed.
    • Verwijderen: Tik rechtsboven op Bewerken. Selecteer het item. Tik op Verwijderen en dan Gereed.

Je opgeslagen gegevens verwijderen

Volg deze stappen om je adressen, betaalmethoden en andere opgeslagen gegevens in Chrome te verwijderen:

1. Volg de stappen om je browsergegevens te wissen.
  2. Kies bij Geavanceerd de optie Formuliergegevens voor Automatisch aanvullen.

Je betalingsgegevens synchroniseren met Google Pay

Als je synchronisatie voor creditcards en adressen in Chrome hebt ingeschakeld en iets online koopt, kan Chrome je vragen of je je betalingsgegevens wilt opslaan. Als je hiermee akkoord gaat, wordt je creditcard opgeslagen in Google Pay.

Een creditcard toevoegen, bewerken of verwijderen in Google Pay
  1. Ga naar pay.google.com.
  2. Tik op Betaalmethoden.
  3. Kies een optie.
    • Toevoegen: Tik op Betaalmethode toevoegen. Als je de optie om een nieuwe kaart toe te voegen niet ziet, ga je naar play.google.com/store/account om een betaalmethode toe te voegen.
    • Bewerken: Tik onder de kaart op Bewerken.
    • Verwijderen: Tik onder de kaart op Verwijderen.
De synchronisatie van betalingsgegevens met Google Pay stoppen

Als je in Chrome creditcards en adressen synchroniseert, worden je creditcardgegevens opgeslagen in Google Pay.

De meeste kaarten die in Google Pay zijn opgeslagen, worden als suggestie weergegeven wanneer je online formulieren invult. Je kunt de synchronisatie van betalingsgegevens met Google Pay als volgt stoppen:

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik bovenaan op de naam van je account.
  4. Tik op Synchronisatie.
  5. Schakel Alles synchroniseren uit.
  6. Schakel Adressen en creditcards uit Google Pay weergeven uit.
  1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Formulieren automatisch invullen.
  4. Schakel Formulieren automatisch invullen uit.
Als je geen wachtwoorden meer wilt opslaan in Chrome, bekijk je meer informatie over hoe je opgeslagen wachtwoorden beheert.

Chrome geeft geen suggesties voor mijn opgeslagen gegevens

Als je geen suggesties ontvangt wanneer je een formulier invult, is een van de volgende situaties van toepassing:

• De website is mogelijk niet voldoende beveiligd om deze gegevens van Chrome te mogen ontvangen. Als de website wel is beveiligd, lees je meer informatie over het oplossen van problemen met opgeslagen gegevens.
  • Het kan zijn dat bepaalde velden in een formulier niet door Chrome worden gedetecteerd.