Formulieren automatisch invullen

Je kunt tijd besparen als je formulieren automatisch door Chrome laat invullen met opgeslagen gegevens, zoals je adressen of betalingsgegevens. Als je nieuwe informatie opgeeft in een formulier, kan Chrome je vragen om deze informatie op te slaan.

Chrome deelt je gegevens nooit zonder je toestemming. Meer informatie over hoe Google creditcardgegevens opslaat en beveiligt.

Je gegevens toevoegen, bewerken of verwijderen

Als je synchronisatie hebt ingeschakeld in Chrome en je je gegevens wijzigt, worden je wijzigingen ook weergegeven op je andere apparaten. Bekijk meer informatie over hoe je kiest welke gegevens worden gesynchroniseerd op andere apparaten.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Adressen en meer of Betaalmethoden.
  4. Gegevens toevoegen, bewerken of verwijderen:
    • Toevoegen: Tik onderaan op Adres toevoegen of Kaart toevoegen. Wanneer je je gegevens hebt ingevoerd, tik je onderaan op Gereed.
    • Bewerken: Tik op het item. Wanneer je klaar bent met het wijzigen van je gegevens, tik je onderaan op Gereed.
    • Verwijderen: Tik op het item. Tik bovenaan op Verwijderen Verwijderen.

Je opgeslagen gegevens verwijderen

1. Volg de stappen om je browsergegevens te wissen.
  2. Kies bij Geavanceerd de optie Formuliergegevens voor Automatisch aanvullen.

Je betalingsgegevens synchroniseren met Google Pay

Als je synchronisatie voor betaalmethoden en adressen in Chrome hebt ingeschakeld en iets online koopt, kan Chrome je vragen of je je betalingsgegevens wilt opslaan in Google Pay. Als je hiermee akkoord gaat, wordt je creditcard opgeslagen in Google Pay.

Een creditcard toevoegen, bewerken of verwijderen in Google Pay
  1. Ga naar pay.google.com.
  2. Tik op Betaalmethoden.
  3. Kies een optie.
    • Toevoegen: Tik op Betaalmethode toevoegen. Als je de optie om een nieuwe kaart toe te voegen niet ziet, ga je naar play.google.com/store/account om een betaalmethode toe te voegen.
    • Bewerken: Tik onder de kaart op Bewerken.
    • Verwijderen: Tik onder de kaart op Verwijderen.
De synchronisatie van betalingsgegevens met Google Pay stoppen

Als je in Chrome creditcards en adressen synchroniseert, worden je creditcardgegevens opgeslagen in Google Pay.

De meeste kaarten die in Google Pay zijn opgeslagen, worden als suggestie weergegeven wanneer je online formulieren invult. Je kunt de synchronisatie van betalingsgegevens met Google Pay als volgt stoppen:

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik bovenaan op de naam van je account.
  4. Tik op Synchronisatie.
  5. Schakel Alles synchroniseren uit.
  6. Verwijder het vinkje uit het selectievakje 'Kaarten en adressen die Google Pay gebruiken'.

Stoppen met gegevens opslaan in Chrome

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Autom. aanvullen en betalingen.
  4. Tik op Betaalmethoden of Adressen en meer.
    • Als je geen betalingsgegevens meer wilt opslaan, schakel je Betaalmethoden toevoegen en invullen uit.
    • Als je geen adressen en contactgegevens meer wilt opslaan, schakel je Adressen opslaan en invullen uit.

Als je geen wachtwoorden meer wilt opslaan in Chrome, bekijk je meer informatie over hoe je opgeslagen wachtwoorden beheert.

Chrome geeft geen suggesties voor mijn opgeslagen gegevens

Als je geen suggesties ontvangt wanneer je een formulier invult, is een van de volgende situaties van toepassing:

• De website is mogelijk niet voldoende beveiligd om deze gegevens van Chrome te mogen ontvangen. Als de website wel is beveiligd, lees je meer informatie over het oplossen van problemen met opgeslagen gegevens.
  • Het kan zijn dat bepaalde velden in een formulier niet door Chrome worden gedetecteerd.