Lomakkeiden automaattinen täyttö

Voit antaa Chromen täyttää lomakkeita automaattisesti sen tallentamilla tiedoilla, kuten osoitteilla ja maksutiedoilla. Kun lisäät tietoja uudelle lomakkeelle, Chrome saattaa kysyä, haluatko Chromen tallentavan ne.
Chrome ei koskaan jaa tietojasi ilman lupaasi. Katso, miten Google tallentaa ja suojaa credit-korttien tiedot.
Jos haluat tallentaa salasanatietosi Chromeen, katso kuinka voit ylläpitää tallennettuja salasanoja
Jos sinulla on ongelmia tallennettujen tietojen kanssa, katso miten voit korjata Chromeen tallennettujen tietojen ongelmia.

Omien tietojen lisääminen, muokkaaminen tai poistaminen

Jos olet ottanut synkronoinnin käyttöön Chromessa, tietojen muutokset näkyvät myös muilla laitteillasi. Katso, miten muille laitteille synkronoitavat tiedot valitaan.
  1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Automaattinen täyttö ja maksut.
  3. Valitse Osoitteet ja muita tietoja tai Maksutavat.
  4. Tietojen lisääminen, muokkaaminen tai poistaminen:
    • Lisääminen: Valitse alareunasta Lisää osoite tai Lisää kortti. Kun olet syöttänyt tiedot, valitse Valmis.
    • Muokkaaminen: Valitse muokattava kohde. Kun olet muuttanut tiedot, valitse alareunasta Valmis.
    • Poistaminen: Valitse poistettava kohde. Valitse yläreunasta Poista Poista.

Maksutietojen synkronointi Google Payhin

Jos olet ottanut käyttöön maksutapojen ja osoitteiden synkronoinnin Chromessa ja ostat jotain verkosta, Chrome voi tarjota maksutietojesi tallentamista. Jos hyväksyt tämän, korttisi tallennetaan Google Payhin. Jos Google Pay ei tue maksutapaasi, Chrome voi ehdottaa sen tallentamista laitteellesi.
Credit-kortin lisääminen, muokkaaminen tai poistaminen Google Payssa
  1. Siirry osoitteeseen pay.google.com.
  2. Valitse Maksutavat.
  3. Valitse vaihtoehto.
    • Lisääminen: Valitse Lisää maksutapa. Jos kortin lisäysvaihtoehtoa ei näy, lisää maksutapa osoitteessa play.google.com/store/account.
    • Muokkaaminen: Valitse kortin alta Muokkaa.
    • Poistaminen: Valitse kortin alta Poista.
Maksutietojen Google Payhin synkronoinnin lopettaminen
Jos synkronoit credit-kortti- ja osoitetiedot Chromeen, Google Pay tallentaa edelleen credit-korttiesi tiedot.

Useimmat Google Payhin tallennetut kortit näkyvät ehdotuksina, kun täytät lomakkeita verkossa. Näin lopetat maksutietojen synkronoinnin Google Payhin:

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse yläreunasta tilisi nimi.
  4. Valitse Synkronoi.
  5. Poista käytöstä Synkronoi kaikki.
  6. Poista valinta kohdasta Google Payta käyttävät kortit ja osoitteet.

Tietojen tallennuksen lopettaminen Chromessa

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Automaattinen täyttö ja maksut.
  4. Valitse Maksutavat tai Osoitteet ja muita tietoja.
    • Jos haluat lopettaa maksutietojen tallentamisen, poista käytöstä Tallenna ja täytä maksutavat.
    • Jos haluat lopettaa osoitteiden ja yhteystietojen tallentamisen, poista käytöstä Tallenna ja täytä osoitteet.
Jos haluat lopettaa salasanojen tallentamisen Chromeen, lue ohjeet tallennettujen salasanojen ylläpitoon.

Chrome ei ehdota tallennettuja tietoja

Jos et näe ehdotuksia täyttäessäsi lomaketta, ongelma on jompikumpi näistä:

• Sivusto ei ehkä ole tarpeeksi turvallinen, jotta nämä tiedot saataisiin Chromesta.
  • Jos sivusto on turvallinen, Chrome ei välttämättä havaitse tiettyjä lomakkeen kenttiä.

Automaattisesti täytettyjen lomaketietojen poistaminen

Jos haluat poistaa Chromeen tallennetut osoitteet, maksutavat ja muut tiedot yhdellä kertaa, seuraa näitä ohjeita:
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Lisää työkaluja ja sitten Poista selaustiedot.
  4. Valitse ajanjakso, kuten "Viime tunti" tai "Koko historia".
  5. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Automaattisesti täydennetyt lomaketiedot.
Tämä ei poista Google Pay ‑tilillesi tallennettuja kortteja. Katso, kuinka voit poistaa maksutavan Google Pay ‑tililtäsi.
Salasanoja ei poisteta. Katso, kuinka voit ylläpitää tallennettuja salasanojasi.