Lomakkeiden automaattinen täyttö

Voit antaa Chromen täyttää lomakkeita automaattisesti sen tallentamilla tiedoilla, kuten osoitteilla ja maksutiedoilla. Kun lisäät tietoja uudelle lomakkeelle, Chrome saattaa kysyä, haluatko Chromen tallentavan ne.
Chrome ei koskaan jaa tietojasi ilman lupaasi. Katso, miten Google tallentaa ja suojaa credit-korttien tiedot.
Jos haluat tallentaa salasanatietosi Chromeen, katso kuinka voit ylläpitää tallennettuja salasanoja
Jos sinulla on ongelmia tallennettujen tietojen kanssa, katso miten voit korjata Chromeen tallennettujen tietojen ongelmia.

Chromeen tallennettujen maksu- ja osoitetietojen lisääminen tai muuttaminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili ja sitten Maksutavat tai Osoitteet ja muita tietoja.
  3. Tietojen lisääminen, muokkaaminen tai poistaminen:
    • Lisääminen: Valitse Maksutavat- tai Osoitteet-kohdasta Lisää. Tämä tallentaa tietosi laitteesi Chromeen.
    • Muokkaaminen: Valitse kortin tai osoitteen oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
    • Poistaminen: Valitse kortin tai osoitteen oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Poista.
Jos lisäät, muokkaat tai poistat yhteystietoja synkronoinnin ollessa käytössä, muutokset näkyvät myös muilla laitteillasi.
Jos maksutapa on tallennettu Google Payhin, sinun on muokattava sitä tai poistettava se Google Paysta.

Maksutietojen tallentaminen Google Payhin

Jos olet kirjautuneena Chromeen Google-tililläsi, voit pyytää Google Payta jakamaan maksutietosi kaikille laitteillesi, jotta lomakkeiden täyttäminen sujuu nopeammin. Voit myös lisätä maksutiedot erikseen kaikille laitteillesi.

Jos olet kirjautuneena Chromeen Google-tililläsi ja syötät maksutavan lomakkeeseen, Chrome saattaa kysyä, haluatko tallentaa maksutiedot Google Payhin. Jos hyväksyt pyynnön, maksutietosi tallennetaan Google Payhin. Jos Google Pay ei tue maksutapaasi, Chrome voi ehdottaa sen tallentamista laitteellesi.

Google Payhin tallennetut maksutavat näkyvät ehdotuksina, kun täytät useimpia lomakkeita verkossa.

Jos Chrome ei ehdota maksutietojen tallentamista Google Payhin, katso miten voit korjata Chromeen tallennettujen tietojen ongelmia.

Credit-kortin muokkaaminen tai poistaminen Google Payssa
  1. Siirry osoitteeseen pay.google.com.
  2. Valitse vasemmasta reunasta Maksutavat.
  3. Etsi muokattava tai poistettava kortti.
    • Muokkaaminen: Valitse kortin alapuolelta Muokkaa.
    • Poistaminen: Valitse kortin alapuolelta Poista.
Maksutietojen Google Payhin tallentamisen lopettaminen

Näin lopetat maksutietojen synkronoinnin Google Payhin:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse yläreunan Henkilöt-kohdasta Synkronointi ja Google-palvelut.
  4. Valitse Synkronointi-kohdasta Synkronointiasetusten määritys.
  5. Poista käytöstä Synkronoi kaikki.
  6. Poista käytöstä Maksutavat ja osoitteet Google Paysta.

Jos olet kirjautunut sisään, mutta synkronointia ei ole otettu käyttöön, Chrome voi silti ehdottaa maksutietojen tallentamista Google Payhin.

Kun kirjaudut Google-tilillesi Gmailin tai muun Google-palvelun kautta, sinut kirjataan sisään Chromeen automaattisesti. Jos et halua koskaan kirjautua Chromeen, voit poistaa Chromeen kirjautumisen käytöstä.

Jos Chrome ei enää ehdota kortin tallentamista, lue lisää Chromeen tallennettujen tietojen ongelmankorjauksesta.

Maksu- ja yhteystietojen Chromeen tallentamisehdotusten lopettaminen

Voit pyytää, että Chrome ei tallenna maksutietojasi ja yhteystietojasi laitteellesi eikä ehdota tietojen tallentamista.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
    • Jos haluat lopettaa maksutietojen tallentamisen, poista käytöstä Tallenna ja täytä maksutavat.
    • Jos haluat lopettaa osoitteiden ja yhteystietojen tallentamisen, poista käytöstä Tallenna ja täytä osoitteet.
  3. Jos haluat lopettaa osoitteiden ja yhteystietojen tallentamisen, poista käytöstä Tallenna ja täytä osoitteet.
  4. Valitse yläreunan Ihmiset-kohdasta Maksutavat tai Osoitteet ja muita tietoja.
Jos haluat lopettaa salasanojen tallentamisen Chromeen, lue ohjeet tallennettujen salasanojen ylläpitoon.

Chrome ei ehdota tallennettuja tietoja

Jos et näe ehdotuksia täyttäessäsi lomaketta, ongelma on jompikumpi näistä:

• Sivusto ei ehkä ole tarpeeksi turvallinen, jotta nämä tiedot saataisiin Chromesta.
  • Jos sivusto on turvallinen, Chrome ei välttämättä havaitse tiettyjä lomakkeen kenttiä.

Automaattisesti täytettyjen lomaketietojen poistaminen

Jos haluat poistaa Chromeen tallennetut osoitteet, maksutavat ja muut tiedot yhdellä kertaa, seuraa näitä ohjeita:
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Lisää työkaluja ja sitten Poista selaustiedot.
  4. Valitse ajanjakso, kuten "Viime tunti" tai "Koko historia".
  5. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Automaattisesti täydennetyt lomaketiedot.
Tämä ei poista Google Pay ‑tilillesi tallennettuja kortteja. Katso, kuinka voit poistaa maksutavan Google Pay ‑tililtäsi.
Salasanoja ei poisteta. Katso, kuinka voit ylläpitää tallennettuja salasanojasi.