1.1 De voordelen van online adverteren en Google Ads

Met online adverteren kunt u uw advertenties weergeven aan mensen die waarschijnlijk in uw producten en services geïnteresseerd zullen zijn, terwijl mensen die andere interesses hebben, worden uitgefilterd. En u kunt bijhouden of deze mensen al dan niet op uw advertentie hebben geklikt. Met online adverteren heeft u tevens de mogelijkheid om potentiële klanten te bereiken op meerdere apparaten — desktops, laptops, tablets en smartphones.

Voordelen van Google Ads

Met Google Ads kunt u profiteren van de voordelen van online adverteren: laat uw advertenties aan de juiste personen zien, op de juiste locatie en op het juiste moment. Google Ads biedt u verschillende voordelen, maar dit zijn de belangrijkste:

1. Uw advertenties targeten

Targeting biedt u de mogelijkheid uw advertenties weer te geven aan mensen met specifieke interesses, namelijk personen die geïnteresseerd zijn in uw producten en services, zodat zij relevante advertenties te zien krijgen.

Google Ads biedt verschillende manieren voor targeting, die we later uitgebreider zullen bespreken. Nu is het eerst zaak om een aantal keuzes met betrekking tot online adverteren door te nemen, zodat u uw marketingcampagne nog nauwkeuriger kunt maken:

• Zoekwoorden: woorden of zinsdelen die relevant zijn voor uw producten en services, die worden gebruikt om uw advertenties weer te geven wanneer klanten naar deze termen zoeken of relevante websites bezoeken.
  • Advertentielocatie: geef uw advertentie weer op pagina's met zoekresultaten van Google en op websites die horen bij het zoeknetwerk en het Display Netwerk van Google.
  • Leeftijd, locatie en taal: kies de leeftijd, de geografische locatie en de taal van uw klanten.
  • Dagen, tijden en frequentie: geef uw advertenties weer op bepaalde tijden of dagen van de week en bepaal hoe vaak uw advertenties worden weergegeven.
  • Apparaten: uw advertenties kunnen op elk type apparaat worden weergegeven, en u kunt precies instellen op welke apparaten ze worden weergegeven en wanneer.

2. Uw kosten beheren

Google Ads geeft u controle over hoe u uw geld kunt besteden. Er is geen minimumbedrag. En u kunt zelf bepalen hoeveel u per maand, per dag en per advertentie uitgeeft. U betaalt alleen wanneer iemand op uw advertentie klikt.

3. Uw succes meten

Als iemand op uw advertentie heeft geklikt, weet u dat dankzij Google Ads. Als deze persoon op uw advertentie heeft geklikt en vervolgens een waardevolle actie heeft uitgevoerd (uw product heeft aangeschaft, uw app heeft gedownload of een telefonische bestelling heeft geplaatst), kunt u dit ook zien.

Als u kunt zien welke advertenties klikken ontvangen en welke advertenties geen klikken ontvangen, kunt u ook in één oogopslag zien waar u moet investeren in uw campagne. Zo bent u in staat het rendement op uw investering te verhogen.

Hiertoe behoren ook andere waardevolle gegevens, onder meer uw gemiddelde kosten voor advertenties waarmee online aankopen of telefoongesprekken door klanten worden gegenereerd. Tevens kunt u diverse analysehulpmiddelen gebruiken om meer inzicht te krijgen in het koopgedrag van uw klanten, bijvoorbeeld hoe lang ze onderzoek doen naar uw product voordat ze het aanschaffen.

4. Uw campagnes beheren

Google Ads biedt u tevens tools waarmee u accounts op een eenvoudige manier kunt beheren en controleren.

Als u meerdere Google Ads-accounts beheert, kunt u tijd besparen door een Mijn Klantencentrum-manageraccount te gebruiken. Hiermee kunt u op eenvoudige wijze al uw Google Ads-accounts bekijken en beheren, vanaf één locatie.

U kunt uw Google Ads-account offline beheren met Google Ads Editor, een gratis downloadbare desktoptoepassing waarmee u snel en eenvoudig wijzigingen kunt aanbrengen in uw account. Met Google Ads Editor kunt u uw accountgegevens downloaden, uw campagnes offline bewerken en uw wijzigingen naar Google Ads uploaden. U kunt Google Ads Editor gebruiken om meerdere accounts tegelijkertijd te beheren, bewerken en bekijken, items te kopiëren of verplaatsen tussen advertentiegroepen en campagnes, en u kunt wijzigingen ongedaan maken en opnieuw aanbrengen wanneer u campagnes bewerkt.

Aanvullend studiemateriaal

Meer informatie over adverteren met Google Ads.