Lösa in premier

När du deltar i Google Konsumentpanel får du enkäter från marknadsundersökningsföretag. Hur ofta du får enkäter kan variera och du behöver inte svara på alla enkäter du får. I utbyte får du saldon i Google Play. Här hittar du svar på några vanliga frågor om hur du löser in saldon i Google Play.

Det fattas saldo i mitt konto. Vart har det tagit vägen?

Du kanske nyligen har sett en minskning av ditt saldo i Google Play till följd av att saldon som är äldre än ett år har löpt ut enligt policyn för förfallodatum för Play-saldot. Mer information om Play-saldo finns i användarvillkoren för Google Play.

Du kan se din saldohistorik genom att logga in på din Google-betalningsprofil.

Hur vet jag när mitt saldo löper ut?

På startskärmen kan du se när ditt äldsta saldo löper ut, omedelbart under det totala saldot i Play. Kom ihåg att saldot löper ut ett (1) år från datumet då du fick det.

Hur löser jag in mina saldon i Google Play?

Under installationen blir du ombedd att koppla din Google-betalningsprofil så att vi kan sätta in Google Play-saldot direkt på ditt konto. När du har svarat på de första frågorna om demografi och gått igenom självstudien till enkäten får du en avisering om din första betalda enkät. När du har svarat på enkäten visas en bekräftelsesida med det saldo som har satts in i din Google-betalningsprofil. Du kan lösa in saldot genom att trycka på Play Butik på startskärmen i appen eller handla direkt i Google Play Butik.

Viktigt! Se till att du är inloggad med samma inloggningsuppgifter i Google Play som i Konsumentpanel-appen och din Google-betalningsprofil så att beloppet sätts in på rätt sätt.

Om du behöver hjälp med Google Play kan du besöka hjälpcentret för Google Play.

Om du behöver hjälp med Google Payments kan du besöka hjälpcentret för Google Payments.

Kan jag använda saldot för att köpa vad som helst i Google Play Butik?

Saldot kan användas för att köpa alla typer av appar, spel, filmer, tv-program, tidskrifter och musik i Google Play. Det kan även användas för köp i appar. Saldot går ut ett år efter att det har satts in på ditt konto. Saldon i Google Play kan inte lösas in mot prenumerationer på Android-appar eller tidskrifter eller mot maskinvara och tillbehör. Mer information finns i användarvillkoren för presentkort på Google Play.

Går saldot ut?

Ja. Ditt saldo i Google Play löper ut ett år från datumet då du tog emot det enligt användarvillkoren för Google Konsumentpanel.

Kan jag komplettera med egna pengar om mitt Google Play-saldo inte räcker för att köpa appen jag vill ha?

Nej. För närvarande kan du inte dela upp kostnaden för ditt köp mellan saldo och andra betalningsmetoder. Du betalar för Play Butik-appar med antingen saldot i Google Play eller med kreditkort/debitering via operatören.

Problem med saldo

Lösa in saldo

Lösa in saldo i Play

• Exempelfråga: ”Hur löser jag in mina Play-saldon?”

• När du har svarat på enkäten visas en bekräftelsesida med det saldo som har satts in i din Google-betalningsprofil. Du kan lösa in saldot genom att trycka på Play Butik på startskärmen i appen eller handla direkt i Google Play Butik.

Obetalda enkäter

Verifierings- och rekryteringsenkät/saldo saknas

• Exempelfråga: ”Jag fick inget saldo efter att jag svarade på enkäten. Vad gör jag åt det?”
  • För vissa enkäter, bland annat de första installationsfrågorna, får du inget saldo i Google Play. Sådana enkäter används för att mäta kvaliteten på enkätdeltagarna och förbättra produkten. Det bästa sättet att fortsätta få tillgodohavanden och enkäter är att svara ärligt på frågorna.

Det kan ta några dagar innan saldot syns i ditt konto. Om det visas ett meddelande om att svaret inte kunde skickas bör du kontrollera om du har installerat AdBlocker. Stäng i så fall AdBlocker och starta om Konsumentpanel.

Saldohistorik

• Exempelfråga: ”Förut hade jag 100 kronor på mitt konto men nu har jag bara 80. Vad har hänt?”
  • Du kan se din saldohistorik genom att logga in på din Google-betalningsprofil.

Transaktionshistorik

• Exempelfråga: ”Var ser jag transaktionshistoriken för mina Play-saldon?”
  • Du kan se din saldohistorik genom att logga in på din Google-betalningsprofil.

Överföra saldon

• Exempelfråga: ”Jag har skapat ett nytt Play-konto, kan jag föra över saldona från mitt gamla konto?”
  • Det går inte att överföra saldon från ett konto till ett annat.