Skattebefriade organisationer

Den här artikeln gäller endast för organisationer i USA.

I USA är vissa typer av organisationer, till exempel kyrkor, som uppfyller kraven i IRC avsnitt 501(c)(3) automatiskt skattebefriade och behöver inte ansöka om och få status som skattebefriade av IRS. En organisation måste ha ett intyg från IRS på att den är skattebefriad enligt avsnitt 501(c)(3) för att uppfylla villkoren för Google för ideella organisationer.  Organisationer som inte är registrerade hos IRS och inte finns med i IRS onlinepublikation för skattebefriade organisationer uppfyller inte villkoren för Google för ideella organisationer.

Om organisationen har välgörenhetsstatus via ett gruppundantag som tillhandahålls av en moderorganisation kanske organisationen ändå uppfyller villkoren för Google för ideella organisationer. Läs mer