Organisasjoner som automatisk er fritatt fra skatt

Denne artikkelen gjelder for amerikanske søkere til programmet Google for ideelle organisasjoner.

Noen typer organisasjoner i USA, blant annet kirker, som oppfyller kravene i den amerikanske skattelovens paragraf 501(c)(3), ansees automatisk som fritatt fra skatt, og trenger ikke å søke om å få status som dette fra skattemyndighetene. Organisasjonene må imidlertid anerkjennes av skattemyndighetene som fritatt fra skatt for å kvalifisere for programmet Google for ideelle organisasjoner. Organisasjoner som ikke er registrert hos skattemyndighetene og ikke er oppført i skattemyndighetenes liste på nettet over organisasjoner som er fritatt fra skatt, blir ikke godkjent for programmet Google for ideelle organisasjoner.

Organisasjoner som er en del av en gruppe, bør søke som underorganisasjon tilhørende den overordnede organisasjonen og bruke dennes EIN-nummer (skatte-ID for arbeidsgivere i USA).