Ansöka om status som välgörenhetsorganisation

Organisationer i USA, England eller Wales som för närvarande inte har status som välgörenhetsorganisation kan ansöka om ett konto med hjälp av informationen nedan.

Om ni saknar status som välgörenhetsorganisation och därmed inte uppfyller villkoren för Google för ideella organisationer är det möjligt att ni kan ansöka om ett konto i Google för ideella organisationer igen när organisationen har en sådan status. Läs mer

Organisationer i USA
Amerikanska organisationer måste vara skattebefriade enligt IRS avsnitt 501(c)(3) för att uppfylla villkoren för Google för ideella organisationer. Informationen nedan kan hjälpa dig att ansöka om status som skattebefriad enligt avsnitt 501(c)(3).

Fyll i IRS-formulär 1023

Om du vill få status som skattebefriad enligt avsnitt 501(c)(3) fyller du i och skickar in IRS-formulär 1023, "Application for Recognition of Exemption Under Section 501(c)(3) of the Internal Revenue Code". Du kan göra detta själv eller anlita en jurist, skatterådgivare eller annan kunnig person som kan hjälpa dig. Tänk på att det här är ett omfattande formulär som kräver kunskap om programmet och ekonomisk information.

Leta efter hjälp på webben

Det finns ett antal sökbara böcker, artiklar och andra resurser på webben som kan hjälpa dig att fylla i formulär 1023. Sök på "ansöka om skattestatus 501(c)(3)" eller "bilda en ideell organisation" i en webbläsare. Leta efter resurser som hjälper dig igenom ansökan rad för rad.

Hur lång tid tar det?

IRS beräknar att det tar ca 16 timmar att fylla i formulär 1023. När du har skickat ansökan kan du räkna med att få vänta ett par månader innan du hör något från IRS. Du kan bli ombedd att svara på ytterligare skriftliga frågor som en bedömare hos IRS ställer. Du kan även bli beviljad undantag utan fler frågor, oftast inom fyra till sex månader.

Mer information och resurser finns på sidan om välgörenhetsorganisationer och ideella organisationer på IRS webbplats.

Organisationer i England och Wales
Organisationer i England och Wales måste registrera sig hos Charity Commission for England & Wales för uppfylla villkoren för Google för ideella organisationer.

Så här registrerar du dig

Charity Commission for England & Wales beskriver hur du ansöker om välgörenhetsstatus på sin webbplats. Läs mer

Hur lång tid tar det?

Enligt Charity Commission for England & Wales tar det i genomsnitt 30 dagar att bearbeta en ansökan om välgörenhetsstatus. Det kan ta längre tid om ansökan inte är fullständig eller om Charity Commissions bedömare har frågor om informationen du uppgett.