Søknad om status som veldedig organisasjon

Hvis organisasjonen din ikke har status som veldedig organisasjon, kan informasjonen nedenfor hjelpe deg med registreringsprosessen.

Instruksjoner for amerikanske organisasjoner
Organisasjoner i USA må ha fått innvilget skattefritak i henhold til paragraf 501(c)(3) for å være kvalifisert for «Google for ideelle organisasjoner»-programmet. Informasjonen nedenfor kan hjelpe deg med å søke om skattefritak i henhold til paragraf 501(c)(3).

Fyll ut IRS-skjema 1023

For å bli fritatt fra skatt i henhold til 501(c)(3) må de fleste fylle ut og sende inn IRS-skjema 1023, som er en søknad om anerkjennelse av skattefritak i henhold til 501(c)(3) i skatteloven («Application for Recognition of Exemption Under Section 501(c)(3) of the Internal Revenue Code»). Du kan gjøre dette selv eller leie en advokat, en skatteekspert eller en annen kunnskapsrik person til å hjelpe deg. Vær oppmerksom på at dette er et langt skjema som krever kunnskap om programmet og relevant økonomisk informasjon.

Se etter hjelp på nettet

Du finner mange bøker, artikler og ressurser på nettet som viser deg hvordan du kan fylle ut skjema 1023. Bruk nettleseren til å søke etter «apply for 501(c)(3) Tax Status» eller «how to form a nonprofit corporation». Se etter ressurser som veileder deg gjennom søknaden steg for steg.

Hvor lang tid tar det?

IRS anslår at det tar deg omtrent 16 timer å fylle ut skjema 1023. Når du har sendt inn søknaden, må du være forberedt på å vente noen måneder før du hører fra IRS. Du kan bli bedt om å svare på flere skriftlige spørsmål fra en vurderingsperson fra IRS. Eventuelt kan du får fritak uten videre spørsmål – vanligvis i løpet av fire til seks måneder.

Mer informasjon og ressurser er tilgjengelig på IRS sitt nettsted for velferdsorganisasjoner og ideelle organisasjoner.

Instruksjoner for organisasjoner i England og Wales
Organisasjoner i England og Wales må registrere seg hos Charity Commission for England and Wales for å være kvalifisert for Google for ideelle organisasjoner-programmet.

Slik registrerer du deg

Charity Commission for England and Wales oppgir trinnvise instruksjoner for å søke om status som ideell organisasjon på nettstedet sitt.

Hvor lang tid tar det?

Ifølge Charity Commission for England and Wales tar det i gjennomsnitt 30 dager å behandle en søknad om status som veldedig organisasjon. Det kan ta lengre tid dersom søknaden er ufullstendig eller Charity Commission-vurdereren har spørsmål om den oppførte informasjonen.

Hvis organisasjonens søknad om deltakelse i Google for ideelle organisasjoner ble avvist fordi organisasjonen ikke har status som veldedig organisasjon, kan søknaden sendes inn på nytt når denne statusen er oppnådd. Se Sånn kan du søke på nytt for mer informasjon.