Hyväntekeväisyysstatuksen hakeminen

Jos olet Yhdysvalloissa, Englannissa tai Walesissa ja organisaatiollasi ei ole hyväntekeväisyysjärjestön statusta, lue alla olevat ohjeet tilin pyytämistä varten.

Jos organisaatiosi ei täyttänyt Google järjestöille ‑kelpoisuusvaatimuksia, koska sillä ei ole hyväntekeväisyysjärjestön statusta, voit ehkä pyytää Google järjestöille ‑tiliä uudelleen, kun organisaatiollesi on myönnetty tämä status. Lue lisää

Yhdysvalloissa sijaitsevat organisaatiot
Yhdysvaltalaisen järjestön on oltava Yhdysvaltain verohallituksen verovapauden myöntävän pykälän 501(c)(3) vaatimusten mukainen täyttääkseen Google järjestöille ‑ohjelman kelpoisuusvaatimukset. Voit hakea verovapaata 501(c)(3)-statusta alla olevien ohjeiden mukaan.

Täytä verohallituksen lomake 1023

Useimmat järjestöt hakevat verovapaata 501(c)(3)-tilaa täyttämällä verohallituksen lomakkeen 1023, "Application for Recognition of Exemption Under Section 501(c)(3) of the Internal Revenue Code". Voit täyttää lomakkeen itse tai pyytää apua lakimieheltä, veroneuvojalta tai muulta asiasta tietävältä taholta. Huomaa, että pitkähkön lomakkeen täyttäminen edellyttää ohjelma- ja taloustietoja.

Hae apua verkosta

Verkosta löytyy useita kirjoja, artikkeleita ja muita resursseja, joista saat ohjeita lomakkeen 1023 täyttämiseen. Tee haku "Apply for 501(c)(3) Tax Status" tai "How to Form a Nonprofit Corporation". Etsi tietolähteitä, jotka opastavat lomakkeen täyttämisessä rivi riviltä.

Kuinka kauan prosessi kestää?

Verohallitus arvioi 1023-lomakkeen täyttämiseen kuluvan noin 16 tuntia. Hakemuksen lähetettyäsi voi kestää muutama kuukausi ennen kuin saat verohallitukselta vastauksen. Sinua voidaan pyytää vastaamaan verohallituksen virkailijan esittämiin kirjallisiin lisäkysymyksiin. Verovapaus voidaan myös myöntää järjestöllesi ilman lisäkysymyksiä, yleensä noin 4–6 kuukauden kuluessa.

Lisätietoja ja resursseja saat verohallituksen sivustolta hyväntekeväisyysjärjestöille tarkoitetusta osiosta.

Englannissa ja Walesissa sijaitsevat organisaatiot
Englantilaisen tai walesilaisen järjestön on lisättävä itsensä Charity Commission for England & Walesin rekisteriin täyttääkseen Google järjestöille ‑ohjelman kelpoisuusvaatimukset.

Rekisteröitymisohjeet

Charity Commission for England & Walesin sivustolla annetaan vaihekohtaiset ohjeet hyväntekeväisyysjärjestön rekisteröimiseen. Lue lisää

Kuinka kauan prosessi kestää?

Charity Commission for England & Walesin mukaan hyväntekeväisyysjärjestön statushakemuksen käsittely kestää noin 30 päivää. Käsittelyssä voi kestää pidempään, jos hakemus on puutteellinen tai jos Charity Commissionin virkailijalla on kysyttävää annetuista tiedoista.