Wijzigen wat er op het startscherm wordt weergegeven op Android

Als er geen app is geopend, wordt uw startscherm weergegeven. Op het hoofdstartscherm worden standaard de datum, het weer en enkele apps weergegeven.

Belangrijk:

Naar het startscherm gaan

Ga als volgt te werk, afhankelijk van uw telefoon:

• Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  • Tik op Home Home of Home Home.

Op sommige telefoons kunt u meer dan één startscherm hebben. Swipe naar rechts of links om tussen de startschermen te bladeren.

Uw startscherm aanpassen

Een app wijzigen

Onderaan het scherm zie je een rij met je favoriete apps.

• Een app uit je favorieten verwijderen: Tik in je favorieten op de app die je wilt verwijderen en houd deze vast. Sleep de app naar een ander gedeelte van het scherm.
  • Een app aan je favorieten toevoegen: Swipe vanaf de onderkant van het scherm omhoog. Tik op een app en houd deze vast. Verplaats de app naar een lege plek bij je favorieten.

Andere instellingen voor je startscherm wijzigen

1. Tik op een leeg gedeelte op je startscherm en houd dit vast.
  2. Tik op Instellingen startscherm.

Zoeken op uw startscherm

• Tik op Google  om je zoekopdracht te typen.
  • Als je de zoekopdracht wilt uitspreken of je telefoon wilt vragen iets te doen, zeg je 'Hey Google'. Je kunt ook op de Assistent Assistent tikken. Meer informatie over de Google Assistent

Tip: Als je de opdracht 'Hey Google' wilt gebruiken, moet de Google Assistent aanstaan op je apparaat.

Zoekbalkanimaties in- of uitschakelen

U ziet soms animaties in de zoekbalk op uw startscherm. De animaties zijn tijdelijk voor speciale evenementen, zoals feestdagen.

Deze animaties in- of uitschakelen:

1. Tik op de zoekbalk en houd deze vast.
  2. Tik op Meer Meer en dan Voorkeuren.
  3. Schakel Zoekvakeffecten in of uit.