Ansluta till ett virtuellt privat nätverk (VPN) på Android

Du kan ansluta enheten till ett privat nätverk, till exempel skolans eller företagets, när du inte är där. Du gör denna typ av anslutning via ett virtuellt privat nätverk (VPN).

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Lägga till eller använda ett VPN

Lägga till ett sparat nätverk

Steg 1: Ta reda på VPN-uppgifterna

Fråga administratören vilka VPN-uppgifter som ska användas. Du kan behöva installera en VPN-app och starta konfigurationen i den appen. Appen kan komma från Google Play Butik eller från administratören.

Steg 2: Ange VPN-uppgifterna

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet Följt av VPN.
  3. Tryck på Lägg till Lägg till uppe till höger.
  4. Ange uppgifterna som du fick av administratören.
  5. Tryck på Spara.
Ansluta
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet Följt av VPN.
  3. Tryck på önskat VPN.
  4. Ange ditt användarnamn och lösenord.
  5. Tryck på Anslut.
    • Om du använder en VPN-app öppnas appen.
Tips! När du är ansluten visas ikonen VPN på VPN har aktiverats.
Koppla från eller ta bort ett VPN
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av VPN.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid det VPN som du vill koppla från.
    • Om du vill koppla från: Inaktivera VPN.
    • Om du vill glömma nätverket: Tryck på Glöm.

Redigera VPN-inställningar

Redigera
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet Följt av VPN.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid det VPN som du vill redigera.
    • Om du använder en VPN-app öppnas appen.
  4. Redigera VPN-inställningarna. Tryck på Spara om det behövs.
Förbli ansluten hela tiden
  1. Lägg till ett VPN om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna appen Inställningar på enheten.
  3. Tryck på Nätverk och internet Följt av VPN.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid det VPN som du vill ändra.
  5. Aktivera eller inaktivera Always-on VPN.
    • Om du har konfigurerat ett VPN via en app har du inte alternativet Always-on VPN.
  6. Tryck på Spara om det behövs.
Rensa VPN-avisering
Obs! Om anslutningen till ett VPN som alltid är på bryts får du en avisering som visas tills du är ansluten igen. Om du vill ta bort aviseringen inaktiverar du inställningen Alltid på för det VPN:et.
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet Följt av VPN.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid det VPN som du vill ändra.
  4. Inaktivera Always-on VPN.
Jobbprofil
Du kan välja att låta ett VPN fungera enbart för appar som har kopplats till en jobbprofil. Läs mer om att skapa en jobbprofil.