Frigør plads

Hvis du vil downloade flere apps og medier eller have din enhed til at køre bedre, kan du frigøre plads på din Android-enhed.

Du kan se, hvad der optager lagerplads eller bruger hukommelse, og derefter fjerne disse filer eller apps.

• Lagerplads er stedet, hvor du gemmer data, f.eks. musik og billeder.
  • Hukommelse er stedet, hvor du kører dine programmer, f.eks. apps og Android-systemet.
Bemærk! Nogle af disse trin virker kun i Android 8.1 og nyere. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Tjek og frigør lagerplads

Se, hvordan lagerpladsen er fordelt

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Lagerplads.
  3. Tryk på en kategori.

Frigør lagerplads

Sådan vælger du blandt fotos, videoer og apps, du ikke har brugt for nylig:

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Lagerplads.
  3. Tryk på Frigør plads.
  4. Tryk på det tomme felt til højre for at vælge noget, der skal slettes. Hvis der ikke er noget på listen, skal du trykke på Gennemse seneste elementer.
  5. Tryk på Frigør nederst for at slette de valgte elementer.

Sådan vælger du fra alle data:

Fotos, videoer og andre medier

Fjern sikkerhedskopierede billeder og videoer

Hvis du sikkerhedskopierer med Google Fotos, kan du slette kopierne på din telefon. Du kan se det sikkerhedskopierede indhold i appen via Wi-Fi eller mobildata.

Se, hvordan du sletter billeder og videoer fra din enhed.

Fjern downloadet musik samt downloadede film og andre medier

Sådan slettes indhold fra Google Play:

1. Åbn Google Play-appen med indholdet, f.eks. Play Musik eller Play Film og TV.
  2. Tryk på menuen Menu Og så Indstillinger Og så Administrer downloads.
  3. Tryk på fluebenet Flueben Og så Fjern.

Hvis du vil slette indhold fra andre kilder, skal du slette det i den app, som du brugte til at downloade indholdet.

Apps og appdata

Afinstaller de apps, du ikke bruger

Hvis du afinstallerer en app, og du skal bruge den igen på et senere tidspunkt, kan du downloade den igen. Hvis du har betalt for appen, behøver du ikke at købe den igen.

Se, hvordan du afinstallerer apps.

Ryd appens cache eller data

Du kan rydde appens lagerplads på to måder:

• Ryd cache
    Denne handling sletter midlertidige data. Nogle apps åbnes muligvis langsommere, næste gang du bruger dem.
  • Ryd data
    Denne handling sletter permanent alle appdata. Vi anbefaler, at du først prøver at slette dataene direkte i appen.

Sådan rydder du en apps lager:

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Apps og underretninger.
  3. Tryk på Se alle apps Og så appen Og så Lagerplads.
  4. Tryk på Ryd data eller Ryd cache (hvis du ikke kan se "Ryd data", skal du trykke på Administrer plads).
Filer

Slet downloadede filer

Du kan se dine downloads ved at gå til appen Downloads downloads på din enhed. Se, hvordan du finder og sletter downloads.

Tip! Hvis du vil se flere filer, der optager plads på din enhed, skal du åbne appen Indstillinger Appen Indstillinger Og så Lagerplads Og så Filer Og så en mappe.

Kopiér filer til en computer

Du kan flytte filer og mapper til en computer med et USB-kabel, og derefter slette dem fra din enhed.

Se, hvordan du overfører filer mellem din telefon og computer.

Tjek og frigør hukommelse

Android administrerer den hukommelse, der bruges af apps. Du behøver normalt ikke at lukke dine apps. Du kan dog prøve at lukke en app, hvis den ikke svarer. Se, hvordan du finder og retter fejl i forbindelse med apps, der ikke fungerer.

Hvis du tror, at en app bruger for meget hukommelse:

• Du kan tjekke appen. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed Og så Apps og underretninger Og så Oplysninger om appen Og så appen Og så "Hukommelse".
  • Du kan slette appen. Se, hvordan du afinstallerer apps.