Desbloquejar un telèfon Pixel amb l'empremta digital

Si el telèfon té un sensor d'empremtes digitals, sigui a la pantalla o a la part posterior del dispositiu, pots utilitzar la teva per desbloquejar el telèfon, autoritzar compres i desbloquejar determinades aplicacions.

Obtén informació sobre com pots configurar Desbloqueig amb empremta digital al telèfon Pixel amb el nostre tutorial pas a pas.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 9 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

La bateria del telèfon Pixel aprèn contínuament els teus comportaments i s'optimitza en funció del teu ús més recent de les aplicacions. Quan configures un dispositiu nou o després de restablir les dades de fàbrica, l'optimització pot tardar unes quantes setmanes a aplicar-se completament. Per obtenir els millors resultats, mantén activades la bateria adaptativa i l'optimització de la bateria.

És normal que la bateria del telèfon Pixel s'exhaureixi una mica més del que és habitual després d'una actualització del programari. Això passa perquè el telèfon està fent tot el possible per baixar i optimitzar el programari nou, i per posar-ho tot en marxa.

Si, després d'uns quants dies, l'exhauriment de la bateria continua sent poc habitual, fes-nos-ho saber i t'ajudarem amb molt de gust.

Configurar una empremta digital

Pots utilitzar el simulador del telèfon Pixel per veure un tutorial pas a pas sobre com pots configurar Desbloqueig amb empremta digital.

Consell: si afegeixes empremtes digitals d'altres persones, podran desbloquejar el telèfon i autoritzar compres amb el teu compte. Si comparteixes el telèfon amb altres persones, és recomanable que afegeixin les seves empremtes des dels seus perfils. Obtén informació sobre els perfils d'usuari i de convidat.
En telèfons Pixel 6 i models posteriors, inclòs Pixel Fold, segueix aquests passos:
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Seguretat i privadesa i, a continuació, Bloqueig del dispositiu i, a continuació, Desbloqueig facial i amb empremta digital i, a continuació, Desbloqueig amb empremta digital.
  3. Segueix els passos en pantalla. Si encara no tens cap bloqueig de pantalla, se't demanarà que afegeixis un PIN, un patró o una contrasenya alternatius.
  4. Escaneja la teva primera empremta digital.
    • El sensor d'empremtes digitals es troba a la part inferior de la pantalla del telèfon. Col·loca el dit a sobre de la icona d'empremta digital i espera que el sensor d'empremtes digitals s'il·lumini i vibri.
    • Mantén premut el dit de manera ferma sobre la pantalla. Comença col·locant el centre del dit sobre el sensor. Segueix les instruccions per ajustar la posició del dit i capturar les vores i la punta de l'empremta digital.
En telèfons Pixel 5a (5G) i models anteriors, segueix aquests passos:
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Seguretat.
  3. Toca Seguretat i privadesa i, a continuació, Bloqueig del dispositiu i, a continuació, Desbloqueig facial i amb empremta digital i, a continuació, Desbloqueig amb empremta digital.
  4. Segueix els passos en pantalla. Si encara no tens cap bloqueig de pantalla, se't demanarà que afegeixis un PIN, un patró o una contrasenya alternatius.
  5. Escaneja la teva primera empremta digital.
    • Col·loca el dit al sensor del telèfon (no a la pantalla).
    • Agafa el telèfon tal com ho faries per desbloquejar-lo; per exemple, amb la pantalla mirant cap a tu.

Sobre la seguretat de les empremtes digitals

És molt recomanable bloquejar la pantalla per protegir el telèfon. El sensor d'empremtes digitals és una opció còmoda per desbloquejar-la.

Així i tot, hi ha unes quantes coses que has de tenir en compte:

• Una empremta digital pot ser menys segura que un PIN, un patró o una contrasenya.
  • Es podria fer servir una còpia de la teva empremta digital per desbloquejar el telèfon, perquè deixes empremtes digitals en moltes coses que toques, com ara el telèfon.
  • Se't demanarà que afegeixis un PIN, un patró o una contrasenya alternatius. Recorda't d'aquesta opció alternativa, ja que l'hauràs de fer servir de tant en tant, per exemple després de reiniciar el telèfon o si no es reconeix l'empremta digital.
  • Pots afegir fins a cinc empremtes digitals.

On s'emmagatzemen les dades de les empremtes digitals

Les dades de les empremtes digitals s'emmagatzemen de manera segura i no surten mai del telèfon. Les teves dades no es comparteixen amb Google ni amb cap aplicació del telèfon. Obtén més informació sobre com es garanteix la seguretat de les dades de les empremtes digitals.

Utilitzar l'empremta digital

Desbloquejar el telèfon
  1. Col·loca el dit al sensor d'empremtes digitals del telèfon, sigui a la pantalla, al botó d'engegada o a la part posterior del telèfon, fins que es desbloquegi. En alguns telèfons, primer hauràs de prémer el botó d'engegada per activar la pantalla.
  2. De vegades, per motius de seguretat, caldrà que introdueixis el PIN, el patró o la contrasenya alternatius. Això es demanarà en els casos següents:
    • Quan no es reconegui l'empremta digital després de diversos intents.
    • Quan reiniciïs el telèfon.
    • Quan canviïs a un altre usuari.
    • Quan hagin passat més de 48 hores des de la darrera vegada que vas desbloquejar el dispositiu amb el mètode alternatiu.

A mesura que facis servir el sensor d'empremtes digitals, es continuarà adaptant al dit i millorarà amb el temps. En utilitzar-lo, les imatges de la teva empremta digital es processen de manera segura al telèfon.

Autoritzar pagaments o desbloquejar aplicacions
Si es mostra un missatge que et demana que escanegis l'empremta digital, segueix les instruccions corresponents. La informació de l'empremta digital no es comparteix amb l'aplicació.

Gestionar la configuració de les empremtes digitals

Suprimir les empremtes digitals o canviar-ne el nom
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Seguretat i, a continuació, Toca Nexus Imprint.
  3. Escaneja la teva empremta digital actual o fes servir el mètode de bloqueig de pantalla alternatiu.
  4. Fes el canvi que vulguis.
    • Per suprimir una empremta digital, toca l'opció Suprimeix Suprimeix que hi ha al seu costat.
    • Per canviar el nom d'una empremta digital, toca-la, escriu un nom nou i toca D'acord.
Deixar d'utilitzar les empremtes digitals i suprimir-les

Opció 1: utilitza només un PIN, un patró o una contrasenya per desbloquejar el dispositiu

Per utilitzar el patró o el PIN de bloqueig de pantalla alternatiu, suprimeix l'empremta digital:

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Seguretat.
  3. Toca Nexus Imprint.
  4. Escaneja la teva empremta digital o fes servir el PIN, el patró o la contrasenya.
  5. Al costat d'una empremta digital, toca Suprimeix Suprimeix. Fes el mateix amb totes les empremtes digitals.
Consell: pots desactivar temporalment el desbloqueig amb empremta digital activant el bloqueig de seguretat. Obtén informació sobre com pots utilitzar el bloqueig de seguretat.

Opció 2: suprimeix la protecció del telèfon amb bloqueig de pantalla

És molt recomanable que continuïs bloquejant la pantalla per seguretat. Tanmateix, si prefereixes no utilitzar cap empremta digital, PIN, patró, contrasenya ni Smart Lock:

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Seguretat i, a continuació, Bloqueig de pantalla.
  3. Selecciona Cap o Llisca. Se suprimiran les empremtes digitals.