Niet-gebruikte apps op Android verwijderen, uitzetten en beheren

U kunt apps die u op uw telefoon heeft geïnstalleerd, ook weer verwijderen. Als u een app verwijdert waarvoor u heeft betaald, kunt u de app later opnieuw installeren zonder deze opnieuw te hoeven kopen. U kunt ook systeem-apps uitschakelen die bij uw telefoon zijn geleverd.

Belangrijk:

Geïnstalleerde apps verwijderen

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Apps en apparaten beheren en dan Beheren.
  4. Selecteer de naam van de app die je wilt verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen.
Tip: Als u een app verwijdert of uitschakelt, kunt u deze weer toevoegen aan uw telefoon of opnieuw inschakelen. Als u een app heeft gekocht, kunt u de app opnieuw installeren zonder deze nogmaals te kopen. Meer informatie over het opnieuw installeren en inschakelen van apps

Bij uw telefoon geleverde apps uitschakelen

Je kunt bepaalde systeem-apps die vooraf zijn geïnstalleerd op je Android-telefoon, niet verwijderen. Op sommige telefoons kun je deze apps wel uitschakelen, zodat je ze niet ziet in de lijst met apps op je telefoon. Als je wilt weten hoe je apps kunt uitschakelen, neem je contact op met de fabrikant van het apparaat.

Niet-gebruikte apps

Als je apps al lange tijd niet hebt gebruikt, optimaliseert Android deze op basis van:

• Ruimte vrijmaken door tijdelijke bestanden te verwijderen.
  • App-rechten intrekken.
  • Voorkomen dat de apps op de achtergrond worden uitgevoerd en dat er meldingen worden gestuurd.

Ga naar Apps en dan Niet-gebruikte apps om de niet-gebruikte apps te bekijken die zijn geoptimaliseerd.

Als je een specifieke app wilt uitsluiten van deze functie, ga je naar App-info en dan Niet-gebruikte apps en dan App-activiteit onderbreken indien niet gebruikt en zet je die schakelaar uit.