Ta bort, byta eller lägga till användare

Du kan dela din enhet med familj och vänner genom att skapa en användarprofil per person. Alla användarprofiler får ett personligt utrymme på enheten och kan ha egna startskärmar, konton, appar, inställningar med mera. Läs mer om vad användarna kan göra.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Byta eller ta bort användare

Radera användare

Om du är den primära användaren

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på System Följt av Flera användare.
    • Om du inte hittar den inställningen kan du testa att söka efter användare i appen Inställningar.
  3. Tryck på användarens namn.
  4. Tryck på Radera användare Följt av Radera. Användaren tas bort från listan.

Om du inte är den primära användaren

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på System Följt av Flera användare
    • Om du inte hittar den inställningen kan du testa att söka efter användare i inställningsappen.
  3. Tryck på Mer Mer.
  4. Tryck på Ta bort [användarnamn] från enheten.
    Obs! Det går inte att ångra den här åtgärden.
  5. Enheten byter till ägarprofilen.
Byta användare
  1. Svep nedåt från startskärmens överkant.
  2. Tryck på användarikonen Inloggad som.
  3. Tryck på användaren som du vill byta till.

Byta användare på Android Go

1. Tryck på Byt användare Inloggad som på startskärmen.
  2. Tryck på en annan användare. Användaren kan nu logga in.

Lägga till eller uppdatera användare

Om du vill lägga till eller uppdatera en användare måste du ha ägarbehörighet på enheten.

Lägga till användare
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på System Följt av Flera användare.
    • Om du inte hittar den inställningen kan du testa att söka efter användare i appen Inställningar.
  3. Tryck på Lägg till användare Följt av OK.
  4. Ange ett namn för den nya användaren.

Konfigurera en ny användare

• Tryck på Byt till [användarnamn] när du har lagt till en ny användare. Ett popup-fönster med texten Konfigurera användare nu? visas.
    • Om den nya användaren är där:
      Tryck på Konfigurera nu. Lås sedan upp skärmen och konfigurera Google-kontot och andra uppgifter.
    • Om den nya användaren inte är där:
      Tryck på Inte nu. Nästa gång du byter till den här användaren kan hen konfigurera Google-kontot och andra uppgifter.
Uppdatera användare

Uppdatera din egen profil

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på System Följt av Flera användare
    • Om du inte hittar den inställningen kan du testa att söka efter användare i inställningsappen.
  3. Tryck på ditt namn.
    • Ändra profilnamnet genom att ange ett nytt och sedan trycka på OK.
    • Ändra profilbild genom att trycka på bilden och sedan ta ett foto eller välja en bild som redan finns på enheten.

Välja vilka andra profiler som kan ringa och skicka sms

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på System Följt av Flera användare
    • Om du inte hittar den inställningen kan du testa att söka efter användare i inställningsappen.
  3. Tryck på användarens namn.
  4. Tryck på Aktivera telefonsamtal.

Olika typer av användarprofiler

Användare

Profiltypen användare är till för någon som inte är enhetens ägare men som använder telefonen ofta, till exempel en familjemedlem.

Alla användare får sitt eget utrymme på enheten och kan ha anpassade startskärmar, konton, appar, inställningar med mera.

Gäst

En gästprofil är till för personer som tillfälligt använder telefonen.

Precis som en användare har gästprofilen sitt eget utrymme på enheten, men det är enkelt att radera det när gästen är klar med enheten.

Konto

Du kan använda tjänster som Gmail med ett enda användarnamn och lösenord om du har ett konto.

Begränsad profil (endast surfplattor)

Med en begränsad profil kan du styra vilka funktioner och vilket innehåll som en användare får tillgång till. Du kan till exempel begränsa tillgången till vuxeninnehåll.

Minderårig användare
Om du vill ge ett barn tillgång till enheten lägger du till en minderårig användare. Du kan använda ett befintligt barnkonto eller skapa ett nytt. Föräldrar kan komma åt föräldrakontroller och hantera skärmtid, appar och mer med Google Family Link-appen. Läs om hur du skapar ett Google-konto för ditt barn.