Je Android-apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Als je alle gegevens van je telefoon wilt verwijderen, kun je de telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Je telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen wordt ook wel formatteren of een harde reset genoemd.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

Voorbereidingen voor het terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Belangrijk: Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden alle gegevens op de telefoon gewist.

Als je de fabrieksinstellingen wilt terugzetten om een probleem op te lossen, raden we je aan eerst een andere oplossing te proberen. Meer informatie over hoe je problemen met Android oplost

De gebruikersnaam en het wachtwoord van je Google-account achterhalen

Als je je gegevens wilt herstellen nadat je de telefoon hebt gereset, moet je beveiligingsinformatie opgeven. Door deze informatie op te geven laat je zien dat de reset is uitgevoerd door jou of iemand die jij vertrouwt.

1. Zorg dat je een Google-account op de telefoon kent.
  2. Zorg dat je over het wachtwoord voor het Google-account op de telefoon beschikt.Je kunt dit controleren door via een ander apparaat of andere computer in te loggen op dat account. Als je het wachtwoord bent vergeten, kun je hulp bij het inloggen krijgen.
  3. Als je een schermvergrendeling hebt ingesteld, moet je ervoor zorgen dat je de pincode, het patroon of het wachtwoord van de telefoon weet. Als je de telefoon niet kunt ontgrendelen, vind je hier meer informatie over wat je kunt doen om het probleem op te lossen.

Tip: Als je het Google-accountwachtwoord onlangs hebt gereset, wacht je 24 uur voordat je de fabrieksinstellingen terugzet.

Een back-up van je gegevens maken in je Google-account

Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden je gegevens van de telefoon gewist. Hoewel in je Google-account opgeslagen gegevens kunnen worden hersteld, worden alle apps en de bijbehorende gegevens verwijderd.

Als je je gegevens wilt herstellen, moet je ervoor zorgen dat ze beschikbaar zijn in je Google-account. Bekijk meer informatie over hoe je een back-up van je gegevens maakt.

Opladen en verbinden

Het kan tot een uur duren voordat de fabrieksinstellingen zijn teruggezet.

1. Laad je telefoon op tot minimaal 70%.
  2. Verbind je telefoon met wifi of je mobiele netwerk. Als de fabrieksinstellingen zijn teruggezet, moet je verbinding hebben zodat je kunt inloggen op je Google-account.

Je telefoon terugzetten op de fabrieksinstellingen

Op de meeste telefoons kun je de telefoon resetten via de app Instellingen. Als je de app Instellingen van de telefoon niet kunt openen, kun je proberen de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen met de aan/uit-knop en de volumeknoppen.

We raden je aan de supportsite van de fabrikant te raadplegen voor apparaatspecifieke instructies.