Wanneer je software-updates krijgt op Google Pixel-telefoons

Hieronder vind je garanties voor software-updates voor Pixel-telefoons. Als je een ander Android-apparaat hebt, neem je contact op met de fabrikant of je provider voor informatie over updates. Heb je een Nexus-apparaat, ontdek dan meer over Android-updates op Nexus-apparaten.

Over Pixel-updates

Pixel-telefoons krijgen regelmatig software-updates, waaronder beveiligingsverbeteringen, nieuwe functies, besturingssysteemupdates en bugfixes.

Als je je apparaat hebt gekocht in de Google Store, krijg je updates meestal binnen 2 weken. Als je het apparaat ergens anders hebt gekocht, kunnen de updates langer duren.

Pixel-telefoons krijgen updates voor beveiligingsproblemen die worden vermeld in onze openbare Android-beveiligingsbulletins.

Wanneer je Pixel-updates krijgt

Pixel 8 en 8 Pro

De Pixel 8 en Pixel 8 Pro krijgen gedurende minimaal 7 jaar updates vanaf de datum waarop de apparaten beschikbaar zijn gekomen in de Google Store in de Verenigde Staten. Deze updates omvatten beveiligings- en software-updates en kunnen ook functiereleases bevatten.

Telefoon

Gegarandeerde updates van Android-versies tot minstens:

Gegarandeerde beveiligingsupdates tot minstens:

Pixel 8 en Pixel 8 Pro Oktober 2030 Oktober 2030
Pixel 7a, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 6a, Pixel 6, Pixel 6 Pro en Pixel Fold

Pixel 6-telefoons en hoger, waaronder de Fold, krijgen gedurende minimaal 5 jaar updates vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store in de Verenigde Staten. Deze updates omvatten beveiligings- en software-updates en kunnen ook functiereleases bevatten.

Telefoon

Gegarandeerde updates van Android-versies tot minstens:

Gegarandeerde beveiligingsupdates tot minstens:

Pixel Fold Juni 2026 Juni 2028
Pixel 7a Mei 2026 Mei 2028

Pixel 7 en Pixel 7 Pro

Oktober 2025

Oktober 2027

Pixel 6 en Pixel 6 Pro

Oktober 2024

Oktober 2026

Pixel 6a

Juli 2025

Juli 2027

Pixel 5a (5G), Pixel 5, Pixel 4a (5G), Pixel 4a, Pixel 4 XL en Pixel 4

Telefoons van het type Pixel 4, 4 XL, 4a, 4a (5G), 5 en 5a (5G) krijgen Android-versie-updates en beveiligingsupdates gedurende minstens 3 jaar vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store in de Verenigde Staten.

Telefoon

Gegarandeerde Android-versie-updates tot minstens:

Gegarandeerde beveiligingsupdates tot minstens:

Pixel 5a met 5G

Augustus 2024

Augustus 2024

Pixel 5

Oktober 2023

Oktober 2023

Pixel 4a (5G)

November 2023

November 2023

Pixel 4a

Augustus 2023

Augustus 2023

Pixel 4 en Pixel 4 XL

Oktober 2022

Oktober 2022

Pixel 3a XL en lager
De volgende Pixel-telefoons krijgen geen Android-versie-updates en beveiligingsupdates meer:
  • Pixel 3a en Pixel 3a XL
  • Pixel 3 en Pixel 3 XL
  • Pixel 2 en Pixel 2 XL
  • Pixel 1 en Pixel 1 XL
Deze pagina gaat over software-updates voor de Pixel. Ga naar het Centrum voor hardwaregarantie voor informatie over de garantie.

Je Android-versie checken en updaten

Je kunt het Android-versienummer en het niveau van de beveiligingsupdate van je Pixel-telefoon vinden in de app Instellingen. Je krijgt meldingen als er updates beschikbaar zijn. Je kunt ook zelf checken op updates. Meer informatie over hoe je je Android-versie vindt en updatet

Support

Meer informatie over hoe je hulp krijgt voor je Pixel