Förhindra sprickor i skärmen

Förläng livslängden på din telefon genom att följa de här tipsen för att förhindra skärmskador. Med tiden kan även små skador växa och leda till sprickor.

Förhindra sprickor i skärmen

Välja ett fodral till telefonen

Använd ett skyddsfodral med höga, rundade kanter. Använd ett fodral som är utformat för din specifika telefon, även om ett annat verkar passa. Du kan till exempel titta på fodralen i Google Store.

Om det går att ladda telefonen trådlöst väljer du ett fodral som är utformat för trådlös laddning.

Välja ett skärmskydd

Använd ett skärmskydd som täcker hela skärmen, inklusive hörnen och kanterna. Skärmskyddet förhindrar att skärmen repas.

Förvara telefonen på ett säkert sätt

• Håll uppsikt när du låter barn använda telefonen.
  • Placera telefonen på en plan yta när den inte används så att den inte faller i golvet.
  • Lägg inte telefonen nära en kant när vibrationsfunktionen är påslagen eftersom den kan falla i golvet när den vibrerar.
  • Lägg inte telefonen i närheten av nycklar eller andra hårda föremål som kan repa, spräcka eller krossa skärmen.
  • Ha inte telefonen i bakfickan eftersom du kan sätta dig på den av misstag och spräcka skärmen.

Undvika extrema temperaturer

Utsätt inte telefonen för extrema temperaturer genom att till exempel lämna den i bilen när det är väldigt varmt eller kallt ute.

Är skärmen sprucken?

Reparationsalternativ

Du kan reparera sprickor i skärmen. Läs mer om reparationsalternativen.

Garantins omfattning

Skador som har orsakats av olyckor eller normalt slitage, till exempel spruckna skärmar, omfattas inte av garantin. Läs mer om garantins omfattning.