Använda begränsade profiler på surfplattor

På Android-surfplattor kan du välja vilka appar, funktioner och innehåll en begränsad profil ska få tillgång till.
Du kan använda begränsade profiler för till exempel:
  • Familjekontroller. Se till att andra inte ser vissa innehållstyper.
  • Försäljning. Förhindra att anställda köper och använder andra appar än dem du har valt.
  • Kiosk. Konfigurera för visning av utvalda appar och funktioner.
  • Återförsäljare. Låt kunderna utforska surfplattans funktioner, men hindra dem från att surfa eller spela spel.

Det är bara surfplattans ägare som kan skapa, redigera och radera begränsade profiler.

Obs! Android fungerar inte på samma sätt på alla enheter. Anvisningarna gäller enheter med Android 8.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Obs! Denna information gäller surfplattor. Om du har en mobil med Android 5.0 eller senare läser du om hur du lägger till, byter eller tar bort användare.

Skapa en begränsad profil

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar för surfplattan.
  2. Tryck på Användare och konton och sedan Användare.
  3. Tryck på Lägg till användare eller profil.
  4. Tryck på Begränsad profil. Den nya profilen öppnas med en lista.
    • Om du vill ange ett namn på profilen trycker du på Ny profil. Skriv in namnet och tryck på OK.
    • Välj vilka av de uppräknade apparna, funktionerna och inställningarna som kan visas och användas av profilen genom att trycka på reglagen På/Av och Inställningar Inställningar.
  5. Tryck på Tillbaka Tillbaka.
  6. Tryck på den nya profilen.
    • Om den nya användaren är där kan han eller hon konfigurera Google-kontot och andra uppgifter.
    • Om den nya användaren inte är där, kan han eller hon konfigurera profilen nästa gång du byter till den.

Redigera en begränsad profil

1. Öppna appen Inställningar för surfplattan Appen Inställningar.
  2. Tryck på Användare och konton och sedan Användare.
  3. Tryck på den begränsade profilen du vill redigera.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid profilen.
  5. Välj vilka av de uppräknade apparna, funktionerna och inställningarna som kan visas och användas av profilen genom att aktivera eller inaktivera dem.
    • Förändringarna tillämpas omedelbart
    • Om du inaktiverar en app i listan blir profilen av med allt innehåll som hör till appen.
    • Om du aktiverar appen igen efter att ha inaktiverat den kommer innehållet inte att återställas.

Radera en begränsad profil

1. Öppna appen Inställningar för surfplattan Appen Inställningar.
  2. Tryck på Användare och konton och sedan Användare.
  3. Tryck på den begränsade profilen du vill radera.
  4. Tryck på Radera Papperskorgen bredvid profilen.