We’ve recently announced an update on publication pages. Please read here for more information.

Opprett en Google Nyheter-del med YouTube

Google Nyheter vet hvor viktig videoer og multimedieinnhold er. Hvis du driver et nyhetsnettsted med videoinnhold, vil vi gjerne ta med dette innholdet i systemet vårt.

Hvis du vil at vi skal gjennomsøke YouTube-kanalen din, må du sende inn YouTube-videoinnholdet ditt til Google Nyheter. Du kan også bygge inn YouTube-videoer i artiklene dine eller feeden din med en <iframe>-etikett.

Hvis du foretrekker MP4-videoer, må du bekrefte at de er innebygd i artiklene dine eller er inkludert i artikkelfeeden din, med <RSS>-etiketter.

Viktig: Når du deler YouTube-kanalen din i utgiversenteret, kan det hende at Google bekrefter at kanalen er din, før videoinnholdet er kvalifisert for visning i Google Nyheter.

Retningslinjer for videoinnhold

Før du sender inn YouTube-kanalen din til teamet vårt, bør du lese gjennom retningslinjene våre.

• Originalt og unikt: Alt innhold i videoene dine, for eksempel musikk, bilder og tekst, må være ditt eget eller brukes med tillatelse. Google respekterer opphavsretten og følger retningslinjene i Digital Millenium Copyright Act når det gjelder håndtering av opphavsrettsbeskyttet materiale som det er uenighet om.
  • Ansvar og kontekst: Kontekst for videoene kan være nyttig for seerne. Sørg for at kanalens videoer inneholder relevante beskrivelser, nyttige titler og grunnleggende informasjon om nettstedet ditt eller organisasjonen din.
  • Konsistent og av høy kvalitet: Videoene skal være enkle å forstå med tydelig lyd og fokuserte bilder. Det er også mer sannsynlig at vi tar med kanaler som oppdateres regelmessig.

Videokanaler som legges til i publikasjonene dine, bør også overholde standardene som er oppført i YouTube-retningslinjene for brukere. I tillegg bør du lese og forstå vilkårene for bruk av YouTube.

Velg YouTube-videoinnhold for en ny del

I «Innholdsinnstillinger»-fanen kan du velge å fylle delen med YouTube-videoer fra enten en kanal eller en spilleliste.

1. Kanal: Skriv inn navnet på kanalen. Hvis nettadressen til kanalen for eksempel er http://www.youtube.com/user/googlechrome, skriver du inn googlechrome. Google Nyheter viser videoer fra «Opplastinger»-delen av kanalen under «Bla gjennom videoer».
    • Tips: Selv om du har angitt «Aktuelt-fane» eller «Feed» som standardfane for kanalen din, viser Google Nyheter videoene under «Opplastinger». Dette betyr at den nye delen kanskje ikke viser det samme innholdet som forsiden av YouTube-kanalen din.
  2. Spilleliste: Skriv inn hele nettadressen til spillelisten. For eksempel http://www.youtube.com/playlist?list=PL12.

Gå til brukerstøtten for YouTube for å finne ut mer om kanaler og spillelister.

Send inn YouTube-videoinnholdet ditt til Google Nyheter

1. Åpne Utgiversenter.
  2. Velg publikasjonen din.
  3. Klikk på Google Nyheter.
  4. Gå til innholdsinnstillingene.
  5. Klikk på Ny del.
  6. Velg Video.
  7. I forgrunnsvinduet legger du til YouTube-nettadressen, navnet og eventuelle andre detaljer.

Viktig: Du kan fjerne YouTube-innholdet ditt fra «Innhold» -fanen i utgiversenteret. Finn ut mer om hvordan du administrerer delene dine.

Viktig: Bli med i YouTubes partnerprogram. Vi oppfordrer alle som leverer nyheter til Google Nyheter med YouTube-kanaler, til å bli med i YouTubes partnerprogram. YouTube-partnere har mange fordeler som kan være nyttige for nettstedet ditt.