Visas i Google Nyheter

Du kan använda Google Nyheter för att hjälpa användarna att hålla koll på nyheter som intresserar dem. Med Google Nyheter kan användarna
  • upptäcka aktuella händelser, världsomspännande nyheter och varierande innehåll från olika utgivare
  • prenumerera på enskilda nyhetsleverantörer och ämnen
  • läsa innehåll på webben eller offline
  • bokmärka och dela artiklar
  • anpassa innehåll i avsnittet For you (för dig).

Så fungerar det

Google Nyheter har en rad funktioner som hjälper användarna att ta reda på mer om och hålla kontakten med dig. Med Google Nyheter visas artiklarna med tydlig varumärkning och möjlighet till intäktsgenerering från bland annat reklam och effektiv prenumerationsförsäljning via Prenumerera med Google.

Du kan välja mellan direkt kontroll och trafik med AMP-sidor (Accelerated Mobile Pages) eller anpassad utformning av material från flöden för att ge läsarna bästa möjliga upplevelse.

Du kan också använda verktyget Utgivarcenter för att dela innehållet med Google Nyheter genom att skicka in RSS-flöden, webbadresser eller videor.

Även om du inte skapar en publikation i Utgivarcenter kan Google hitta din webbplats via vår vanliga genomsökning på webben. Om du inte vill synas i Google Nyheter kan du blockera åtkomsten till innehållet på webbplatserna utan att indexeringen och rankningen på Google Sök påverkas av detta.

En ny upplevelse i Utgivarcenter

Under 2019 lanserade Google ett nytt Utgivarcenter med en kombination av funktionerna från det tidigare utgivarcentret och verktyget Nyhetsskaparen i syfte att skapa ett gemensamt gränssnitt för utgivare.

Om du publicerade en version via Nyhetersskaparen, eller om du var en del av Google Nyheter via det tidigare utgivarcenterverktyget, fortsätter innehållet att vara aktivt. Du bör dock uppdatera dina innehållsinställningar i vårt nya Utgivarcenter.

1. Utgivarcenter

Du behöver inte registrera dig via Utgivarcenter för att rankas i Google Nyheter, men det ger vissa fördelar:

• Innehålls- och varumärkningskontroll: I Google Nyheter kan du utforma och anpassa publikationens avsnitt och innehåll utifrån ditt varumärke.
  • Möjlighet till intäktsgenerering: Visa annonser inom ditt innehållsområde i appen. Google Nyheter stöder annonsvisning via Google Ad Manager, inklusive annonser för premiumlösningar. Via Prenumerera med Google kan utgivare använda betalväggar i Tidningskiosk.
  • Placeringsbehörighet: Publikationer med företagsavtal är berättigade att visas i avsnittet Tidningskiosk i appen (i vissa länder/regioner). Vi ger ingen garanti för placeringen. Publikationer väljs ut till Tidningskiosk av vårt försäljningsteam genom ett oberoende urval som baseras på tidpunkten för en kampanj, kvaliteten på användarupplevelsen och publikationens relevans för kampanjens tema.

Obs! Även om du skickar in ett flöde eller en webbadress via Utgivarcenter garanteras du inte visning eller rankning i Google Nyheter.

2. Kvalificering för Nyheter

Utgivare behöver inte längre skicka in webbplatsen för att kvalificeras för Google Nyheters app och webbplats. Om en utgivare ska visas i Huvudnyheter eller på fliken Nyheter i Sök avgörs automatiskt. Det enda utgivaren behöver göra är att producera innehåll av hög kvalitet och följa Google Nyheters innehållspolicy.