Nyhetsinnehåll på Google

Nyhetsupplevelsen på Google är utformad för att användarna enkelt ska kunna hitta nyheter från en mängd olika källor så att de kan hålla sig uppdaterade och informerade om det som är viktigast för dem. Läs mer om hur Google tillhandahåller nyheter i våra produkter och på våra plattformar.

Google Nyheter

Google kan hitta din webbplats genom vår vanliga genomsökning på webben. Om du inte vill synas i Google Nyheter kan du blockera åtkomsten till innehållet på webbplatsen utan att indexeringen och rankningen på Google Sök påverkas av detta. Google Nyheter inkluderar smidig prenumerationsförsäljning via Reader Revenue Manager.

Sökresultat i Google Nyheter

Google Nyheter visar relevanta resultat som svar på sökningar. Resultaten kommer från kvalificerat innehåll som vi hittar på webben och identifierar automatiskt som nyhetsrelaterat. Läs mer om hur ditt innehåll kan hittas och anses vara kvalificerat för sökresultat.

Att du har kvalificerat innehåll är ingen garanti för att innehållet får en bra rankning på Google Nyheter. På sidan Rankning på Google Nyheter kan du läsa mer om hur våra automatiska system arbetar för att visa relevanta resultat.

Det bästa sättet att se om du har kvalificerat innehåll som visas på Google Nyheter är med hjälp av resultatrapporten för Google Nyheter i Search Console.

Huvudnyheter

Huvudnyheter är ett avsnitt som kan visas i Google Sök när vi upptäcker en nyhetsorienterad sökfråga. Vi matchar sökningen mot relevant och kvalitativt nyhetsinnehåll. I Huvudnyheter finns artiklar som är relaterade till sökningen och en länk till fler relaterade artiklar på fliken Nyheter. Innehållet väljs automatiskt för den här funktionen.

Fliken Nyheter i Sök

När användarna söker efter nyheter filtreras sökresultaten på fliken Nyheter i Sök. Användarna får innehåll som är relaterat till händelser i nyheterna. Fliken Nyheter visar dessutom mer artiklar än en vanlig sökfråga i syfte att ge ett större sammanhang.

Om en utgivare ska visas i Huvudnyheter eller på fliken Nyheter i Sök avgörs automatiskt. Det enda utgivaren behöver göra är att producera innehåll av hög kvalitet och efterleva Google Nyheters innehållspolicy.

Visas i Utvalt i Google Nyheter

Under 2020 lanserades nyhetsplattformen Utvalt i Google Nyheter online. På den kan medverkande utgivare dela med sig av sin redaktionella röst och sina kunskaper med utökad storytelling. Läs mer om Utvalt i Google Nyheter.