Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Skapa ett avsnitt i Google Nyheter med YouTube

På Google Nyheter vet vi hur viktigt det är med videor och multimedieinnehåll. Om du har en nyhetswebbplats med videoinnehåll vill vi gärna inkludera detta innehåll i vårt system.

Om du vill att vi ska genomsöka din YouTube-kanal skickar du ditt videoinnehåll från YouTube till Google Nyheter. Du kan även bädda in YouTube-videor i artiklar eller ditt flöde via en <iframe>-tagg.

Om du föredrar MP4-videor kontrollerar du att de är inbäddade i artiklarna eller ingår i artikelflödet med <RSS>-medietaggar.

Obs! När du delar din YouTube-kanal i Utgivarcenter kan Google verifiera att kanalen är din innan videoinnehållet blir kvalificerat att visas i Google Nyheter.

Riktlinjer för videoinnehåll

Läs igenom riktlinjerna innan du skickar in din YouTube-kanal till teamet.

• Originellt och unikt: Allt innehåll i dina videor, till exempel musik, text och bilder, ska vara ditt eget eller användas med upphovspersonens tillåtelse. Google respekterar upphovsrätten och följer DMCA:s riktlinjer för hantering av ifrågasatt upphovsrättsskyddat material.
  • Relevans och sammanhang: Information om videornas kontext kan vara användbart för tittarna. Kontrollera att videorna i din kanal innehåller relevanta beskrivningar, användbara titlar och grundläggande information om din webbplats eller organisation.
  • Hög kvalitet och konsekvens: Videor ska vara lätta att förstå, med tydligt ljud och bilder som är i fokus. Det är också mer troligt att vi inkluderar kanaler som uppdateras regelbundet.

Videokanaler som läggs till i dina publikationer ska även upprätthålla standarderna som anges i YouTubes riktlinjer för communityn. Dessutom ska du läsa och förstå YouTubes användarvillkor.

Välj YouTube-videoinnehåll för en ny sektion

På fliken Innehållsinställningar kan du välja att fylla avsnittet med YouTube-videor från antingen en kanal eller en spellista.

1. Kanal: Ange kanalens namn. Om kanalens webbadress t.ex. är http://www.youtube.com/user/googlechrome anger du googlechrome. Google Nyheter visar videor från avsnittet Uppladdningar i kanalen, under Bläddra bland videor.
    • Tips! Även om du har ställt in Utvalda eller Flöde som standardflik för kanalen visas videorna under Uppladdningar i Google Nyheter. Det betyder att det nya avsnittet kanske inte visar samma innehåll som startsidan på din YouTube-kanal.
  2. Spellista: Ange spellistans fullständiga webbadress. Till exempel http://www.youtube.com/playlist?list=PL12.

Besök hjälpcentret för YouTube om du vill veta mer om kanaler och spellistor.

Skicka in videoinnehåll från YouTube till Google Nyheter

1. Öppna Utgivarcenter.
  2. Välj din publikation.
  3. Klicka på Google Nyheter.
  4. Navigera till Innehållsinställningar.
  5. Klicka på Nytt avsnitt.
  6. Välj Video.
  7. Lägg till YouTube-webbadressen, namnet och andra uppgifter i popup-fönstret.

Viktigt! Du kan ta bort YouTube-innehåll från fliken Innehåll i Utgivarcenter. Läs mer om hur du hanterar avsnitten.

Viktigt! Gå med i YouTubes partnerprogram. Vi rekommenderar alla Google Nyheters leverantörer som har YouTube-kanaler att gå med i YouTubes partnerprogram. YouTube-partner har många fördelar som kan vara praktiska för din webbplats.