Vi kunngjorde nylig en oppdatering om publiseringssider. Du finner mer informasjon om dette her.

Send inn innholdsetiketter for nyheter

Du kan bruke innholdsetiketter som forslag for å fremheve og noen ganger merke bestemte typer innhold for brukerne.

For å hjelpe Google med å klassifisere innholdet ditt anbefaler vi at du legger til nettadresser og etiketter i bestemte områder eller til og med på hele nettstedet ditt. De aktuelle innholdsetikettene du kan velge mellom, er «Redaksjonelt», «Satire», «Brukergenerert», «Pressemelding» og «Blogg».

Finn ut mer om hva etikettene betyr.

Slik konfigurerer du innholdsetiketter

Viktig: For å legge til innholdsetiketter må du bekrefte nettstedsområdet ditt.

1. Gå til utgiversenteret på en datamaskin.
  2. Velg publiseringen din.
  3. Klikk på Legg til innholdsetiketter under «Flere handlinger».

Innholdsetiketter på hele nettstedet

Viktig: For å legge til innholdsetiketter må du bekrefte nettstedsområdet ditt.

Hvis nettstedet ditt har ulike typer innhold, lar du dette feltet stå tomt.

1. Klikk på + Innholdsetiketter på hele nettstedet.
  2. I rullegardinmenyen velger du den aktuelle innholdsetiketten for hele nettstedet.

Innholdsetiketter for områder

1. Klikk på + Innholdsetiketter for områder.
  2. Legg til nettadressen for «Nyheter»-delene på nettstedet ditt.
  3. Velg etikettene som best beskriver innholdet ditt.
  4. For eksempel «http://www.example.com/opinion»-etiketter blir merket som «Redaksjonelt».

Viktig: Nye innholdsetiketter som legges til i utgiversenteret, må ha en tilknyttet etikett. Enkelte publisister kan se innholdsetiketter uten å ha noen etiketter i publikasjonen sin. Disse er overført fra den forrige versjonen av utgiversenteret.

Endre innholdsetiketter

1. Gå til utgiversenteret på en datamaskin.
  2. Velg publiseringen din.
  3. Klikk på Legg til innholdsetiketter under «Flere handlinger».
  4. Klikk på Rediger til høyre for innholdsetiketten du vil endre.
  5. Oppdater deletikettene eller nettadressen for innholdsetiketten.
    • Du kan for eksempel legge til en «Redaksjonelt»-etikett i denne delen: http://www.example.com/opinion.
  6. Klikk på Lagre.

Slett en innholdsetikett

1. Gå til utgiversenteret på en datamaskin.
  2. Velg publiseringen din.
  3. Klikk på Legg til innholdsetiketter under «Flere handlinger».
  4. Klikk på Fjern ved siden av innholdsetiketten du vil slette.

Tips: På innholdsfanen kan du se at innholdsetiketten nå er merket som «Slettet».

Optimaliser innholdsetikettene dine

Anbefalte fremgangsmåter for innhold som gjennomsøkes på nettet, gjelder også for innholdsetiketter. Finn ut mer om anbefalte fremgangsmåter for gjennomsøkt innhold på nettet.