We hebben onlangs een update aangekondigd voor de publicatiepagina's. Je leest hier meer informatie.

Contentlabels voor nieuws indienen

Je kunt contentlabels gebruiken als suggesties voor gebruikers door specifieke typen content te markeren en soms te labelen.

Wil je het Google makkelijk maken je content te classificeren? Voeg URL's en labels toe aan specifieke gedeelten of zelfs je hele site. Je kunt kiezen uit toepasselijke contentlabels zoals Opinie, Satire, Door de gebruiker gegenereerd, Persbericht en Blog.

Meer informatie over wat elk label betekent.

Contentlabels instellen

Belangrijk: Als je contentlabels wilt toevoegen, moet je eerst je websiteproperty verifiëren.

1. Ga op je computer naar Uitgeverscentrum.
  2. Selecteer je publicatie.
  3. Klik onder Meer opties op Contentlabels toevoegen.

Contentlabels voor de hele site

Belangrijk: Als je contentlabels wilt toevoegen, moet je eerst je websiteproperty verifiëren.

Laat dit leeg als je site verschillende typen content bevat.

1. Klik op + Contentlabels voor de hele site.
  2. Selecteer in het dropdownmenu het juiste contentlabel voor je hele site.

Contentlabels voor gedeelten

1. Klik op + Contentlabels voor gedeelten.
  2. Voeg de URL toe voor de nieuwssecties van je site.
  3. Selecteer de labels die je content het beste beschrijven.
  4. Label bijvoorbeeld http://www.example.com/opinion als Opinie.

Belangrijk: Elk nieuw contentlabel dat in het Uitgeverscentrum wordt toegevoegd, moet een gekoppeld label hebben. Sommige uitgevers vinden mogelijk contentlabels zonder labels in hun publicatie. Deze zijn overgezet vanuit de vorige versie van het Uitgeverscentrum.

Een contentlabel bewerken

1. Ga op je computer naar Uitgeverscentrum.
  2. Selecteer je publicatie.
  3. Klik onder Meer opties op Contentlabels toevoegen.
  4. Klik rechts van het contentlabel dat je wilt bewerken op Bewerken.
  5. Update de sectielabels of URL voor je contentlabel.
    • Voeg bijvoorbeeld het label Opinie toe aan deze sectie: http://www.example.com/opinion.
  6. Klik op Opslaan.

Een contentlabel verwijderen

1. Ga op je computer naar Uitgeverscentrum.
  2. Selecteer je publicatie.
  3. Klik onder Meer opties op Contentlabels toevoegen.
  4. Klik naast het contentlabel dat je wilt verwijderen op Verwijderen .

Tip: In het tabblad Content kun je zien dat het contentlabel is gemarkeerd als Verwijderd.

Je contentlabels optimaliseren

Praktische tips voor gecrawlde content zijn ook van toepassing op contentlabels. Meer informatie over praktische tips voor op internet gecrawlde content.