Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Bästa metoder för din webbplats

Följ de bästa metoderna nedan så att innehållet fortsätter att visas på Google Nyheter om webbplatsen får ny utformning eller om protokoll ändras.

Ändra utformningen av en webbplats

Om du arbetar med att ändra utformningen av publikationens webbplats bör du tänka på detta under processen:

• Vårt team hjälper inte till med SEO-konsultering eller genomsökningstest.

• Om ändringen av webbplatsens utformning innebär att webbplatsens domän ändras bör du läsa vår artikel om att ändra webbplatsens domän.

• Om ändringen innebär att webbplatsstrukturen ändras ber vi dig uppdatera vårt register med innehållsetiketter och tillhörande etiketter i Utgivarcenter när ändringen träder i kraft. Uppdatera även webbplatskartan för Nyheter om du har en.

• Läs igenom våra tekniska krav så att webbplatsen får en layout och ett format som sökroboten enkelt kan läsa.

• Minimera antalet omdirigeringar som används för att länka från en sida till en annan.

Vi rekommenderar att du läser igenom avsnittet om webbplatshantering i hjälpcentret för Search Console där det finns fler tips.

Genomsöka HTTPS-versionen av din webbplats

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) låter dina användare navigera säkrare på din webbplats och skyddar integriteten och sekretessen för deras data. Vi vill uppmuntra dig till att börja använda HTTPS för att skydda användarnas anslutning till webbplatsen. Läs mer om HTTPS.

Publicera dina artiklar på HTTPS-adresser så att Google Nyheter kan genomsöka ditt HTTPS-innehåll. Vi rekommenderar också att du omdirigerar dina HTTP-adresser till HTTPS-adresser. Vanligtvis behöver du inte ange HTTPS-adresser i Google Nyheter Utgivarcenter eftersom vi genomsöker dina artiklar över HTTPS (om tillgängligt) även om webbadresserna till webbplatsen och avsnitten angavs i HTTP.

Använda HTTPS med webbplatskarta för Google Nyheter

Protokollet du använder i webbplatskartan ska överensstämma med protokollet för webbadressen i Utgivarcenter. Om adresserna i webbplatskartan börjar med https:// ska adressen i Utgivarcenter också börja med https://. Om du behöver ändra protokollet för webbplatsens adress så att det stämmer överens med webbplatskartan kan du uppdatera den på fliken Allmänt i Utgivarcenter.