Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Hantera användarnas åtkomst

Utgivare kan lägga till användare i sin organisation eller publikation och hantera åtkomstnivåer via utgivarcentret.

Typer av åtkomstnivåer

Med olika åtkomstnivåer kan du styra vem som kan utföra vissa åtgärder i organisationen eller publikationen.

Organisationsåtkomst

Skapa Redigera Visa Radera Flytta publikationer
Ägare Ja Ja Ja Ja Ja
Redigerare Nej Ja Ja Nej Ja
Läsbehörig Nej Nej Ja Nej Nej

Viktigt! När du ger någon en åtkomstnivå i organisationen får personen samma åtkomstnivå i alla publikationer som tillhör organisationen.

Publikationsåtkomst

Skapa Redigera Visa Radera Hantera paneler i Utvalt
Ägare Nej Ja Ja Ja Ja
Redigerare Ja Ja Ja Ja Ja
Redigerare för Utvalt Nej Nej Ja Nej Ja
Läsbehörig Nej Nej Ja Nej Nej

Lägga till en användare

Viktigt! För användaråtkomst krävs en e-postadress kopplad till ett hanterat Google-konto, till exempel Google Workspace eller Google Cloud Identity.

1. Öppna Utgivarcenter på datorn.
  2. Under Fler alternativ klickar du på Hantera din publikation och organisation följt av Hantera användarbehörigheter för organisationen.
  3. Välj den organisation eller publikation som du vill hantera.
  4. Klicka på Lägg till användare.
  5. Ange användarens e-postadress.
  6. Välj den åtkomstnivå du vill bevilja användaren.
  7. Klicka på Lägg tillföljt avSpara.

Ändra en användares åtkomst

1. Öppna Utgivarcenter på datorn.
  2. Under Fler alternativ klickar du på Hantera din publikation och organisation följt av Hantera användarbehörigheter för organisationen.
  3. Välj den organisation eller publikation som du vill hantera.
  4. Klicka på nedåtpilen bredvid användarens åtkomstnivå .
  5. Ändra åtkomstnivån.

Ta bort en användares åtkomst

1. Öppna Utgivarcenter på datorn.
  2. Under Fler alternativ klickar du på Hantera din publikation och organisation följt av Hantera användarbehörigheter för organisationen.
  3. Välj den organisation eller publikation som du vill hantera.
  4. Klicka på Ta bort till höger om den användare du vill ta bort åtkomsten för.

Åtkomst till Utgivarcenter – vanliga problem

true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.