Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Tekniska krav för flöden

Det är uppgifterna i flödet som driver din publikation i Google Nyheter.

Förbättra flödet

Tillhandahåll fullständiga artiklar och medietillgångar så att läsarna kan engagera sig i innehållet. Du kan förhindra fel eller att publikationen inte godkänns eller att den tas bort genom att konfigurera flödet på rätt sätt.

Så här förbättrar du flödet:

Tekniska specifikationer för flöden

Vi godkänner både RSS- och Atom-flöden. Flödet i Google Nyheter följer dessa parametrar:

• Uppdateringsfrekvens: Om inte WebSub används för att meddela Google Nyheter om ändringar hämtas varje flöde ungefär var 30:e minut. Läs mer om uppdateringsfrekvensen för flödesinnehåll.
  • Storleksgräns: 1 MB per artikel och 2 MB per flöde.
  • Läsbarhet: Upp till 60 nya artiklar per hämtning, exklusive tidigare lästa artiklar.

Tips! Överskrid inte storleksgränserna för hämtning och filer om du vill se till att allt innehåll hämtas.

Artikeluppdateringar

Taggen <guid> i RSS och taggen <id> i Atom krävs för att identifiera unika artiklar. Vi rekommenderar inte att du använder artikelrubriken som <guid>/<id>-tagg eftersom det är sannolikt att den ändras.

Viktigt! Vi använder <pubDate> för att avgöra om artikeln har modifierats.

När och hur du ska använda isPermaLink

Om du anger hela webbadressen för originalartikeln i <guid>/<id>-taggarna är det valfritt att använda isPermaLink. Om du inte anger hela webbadressen måste isPermaLink ställas in på false

Hela webbadressen används
  • Använder inte isPermaLink
  • Ställer in isPermaLinktrue
  • <guid>https://www.yoursite.com/url-to-article.html</guid>
  • <guid isPermaLink=”true”>https://www.yoursite.com/url-to-article.html</guid>
Hela webbadressen används inte
  • Ställer in isPermaLinkfalse
  • <guid isPermaLink=”false”>sample-id-1234567890</guid>

Artikelinnehåll och uppmärkning

Artikelinnehållet från flödet visas inte längre för användarna i Google Nyheter, men andra produkter från Google, till exempel Google Assistent, kan fortfarande använda det.

Obs! Google Nyheter tar bort

• <script>-taggar
  • attribut för inline-format (<style> -taggar eller style="").

Följ de här riktlinjerna:

• Använd <content:encoded> för att inkludera fullständigt innehåll i varje artikel. Om du inte använder en <content:encoded>-tagg använder Google Nyheter innehållet i taggen <description> som standard.
  • Om både <content:encoded>- och <description>-taggen finns i flödet slutar Google Nyheter att använda taggen med minst antal tecken.
  • Med <content:encoded> ska du använda namnrymden xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/". HTML måste vara kodad eller samlad i en CDATA-sektion. Exempel: <content:encoded><![CDATA[<b>Det här är lite HTML-text.</b>]]></content:encoded>

Rekommendationer

• Märk upp innehållet med semantiskt meningsfulla HTML-taggar, t.ex. <p>, <h1> och <ul>.
  • Undvik <br>, om möjligt.
  • Använd element på blocknivå för att undvika problem med noll pixlar stora kantlinjer.
  • Undvik typografiska citattecken.
  • Om en teckenkodning måste anges använder du UTF-8.

Medietillgångar

Vi rekommenderar att du använder Media RSS-taggar för att identifiera multimedieinnehåll i Atom- och RSS-flöden. Läs mer om Media RSS-taggar.

Obs! Inludera namnrymden om du vill använda Media RSS. Exempel: xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/".

Video

Följ nedanstående riktlinjer för att förbättra uppspelningen av video:
Obs! Upplösningen på videoinnehållet måste vara minst 640 x 480 (bredd x höjd) och HTTPS måste användas.
RSS-taggar

Med RSS-taggar kan du förbättra videoprestandan och tillhandahålla smidigare användargränssnittselement och automatisk uppspelning med avstängt ljud. Vi godkänner flera format för videor som finns hos utgivaren, till exempel: MP4, WebM, DASH, SmoothStreaming och HLS. Om du vill lägga till video direkt i flödet ska du använda Media RSS-taggar.

Exempel:

<media:content url="https://ia600806.us.archive.org/17/items/VintageCartoonsSet2MP4/052750AnEggScrambleMmBr.mp4" medium="video" height="768" width="1024">

<media:title>MP4-videoexempel</media:title>

<media:description>

<![CDATA[Detta är ett exempel på en MP4-video]]>

</media:description>

<media:credit role="author" scheme="urn:ebu">

<![CDATA[Warner Brothers]]>

</media:credit>

</media:content>

Flera bithastigheter

Om du att en video ska ha flera bithastigheter anger du flera <media:content>-objekt inom en <media:group>.

Exempel:

<media:group>

<media:content url="https://ia600806.us.archive.org/17/items/VintageCartoonsSet2MP4/052750AnEggScrambleMmBr_1280.mp4" medium="video" height="768" width="1024" bitrate=”1280”>

<media:title>Exempel på MP4-video</media:title>

<media:description>

<![CDATA[Detta är ett exempel på en MP4-video]]>

</media:description>

<media:credit role="author" scheme="urn:ebu">

<![CDATA[Warner Brothers]]>

</media:credit>

</media:content>

<media:content url="https://ia600806.us.archive.org/17/items/VintageCartoonsSet2MP4/052750AnEggScrambleMmBr_4080.mp4" medium="video" height="768" width="1024" bitrate=”4080”>

<media:title>Exempel på MP4-video</media:title>

<media:description>

<![CDATA[Detta är ett exempel på en MP4-video]]>

</media:description>

<media:credit role="author" scheme="urn:ebu">

<![CDATA[Warner Brothers]]>

</media:credit>

</media:content>

</media:group>

YouTube-koppling

Koppla de videor som utgivaren står värd för med motsvarande videor på YouTube så att vi får en bättre förståelse för ditt videoinnehåll. Du kan lägga till YouTube-videon i elementet <media:group>.

Exempel:

<media:group>

<media:content      url="https://archive.org/download/Fleischer_The_Tantalizing_Fly_1919/Tantalizing_Fly_1919_512kb.mp4"  medium="video" type="video/mp4" height="240" width="360">

<media:title>The Tantalizing Fly</media:title>

<media:thumbnail url="https://archive.org/download/Fly_1/RIMG0019.JPG"/>

</media:content>

<media:content url="https://www.youtube.com/watch?v=_dlP0nXMKXA" medium="video" type="video/3gpp">

<media:title>The Tantalizing Fly</media:title>

</media:content>

</media:group>

true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.