We hebben onlangs een update aangekondigd voor de publicatiepagina's. Je leest hier meer informatie.

Content indienen als een feed

Je kunt je content indienen en beheren met RSS- of Atom-feeds in de Google Nieuws-module in het Uitgeverscentrum. Zo kun je de volgorde bepalen van je content op je pagina in Google Nieuws.

Content van uitgevers moet voldoen aan het contentbeleid van Google Nieuws.

Een feedsectie maken

Met feedsecties wordt je content ingedeeld onder één algemeen onderwerp, zoals:

• Meest recent
  • Sport
  • Politiek
  • Kunst en cultuur
  • Mode

Doe het volgende om een feedsectie te maken:

1. Open het Uitgeverscentrum.
  2. Selecteer je publicatie.
  3. Klik op Google Nieuwsen dan Bewerken.
  4. Klik op Contentinstellingenen dan Nieuwe sectie.
  5. Selecteer Feed in het dropdownmenu.
  6. Geef in het pop-upvenster de naam van je feed op.
    • Voor lezers wordt de feednaam weergegeven als een kop van een sectie.
  7. Geef de URL van je RSS- of Atom-feed op. Dit moet een geldige feed zijn. Gebruik een feedvalidator zoals http://validator.w3.org/feed/ om te testen.
  8. Bepaal onder Toegang bekijken wie welke sectie kan vinden.
  9. Klik op Opslaan om je wijzigingen op te slaan.

Als je feeds gebruikt om contentsecties te maken, worden je artikelen weergegeven in AMP als er een geldig AMP-artikel beschikbaar is. Als AMP niet beschikbaar is, worden je artikelen weergegeven als de canonieke webpaginaversie.

Meer informatie over hoe je AMP- en webcontent beheert.

De frequentie van feedcontent updaten

De content van een feed wordt elk uur geüpdatet, tenzij de publicatie WebSub gebruikt. Met WebSub worden updates onmiddellijk doorgevoerd. Elke feedsectie bevat een tijdstempel voor wanneer de feed voor het laatst is geüpdatet.

Doe het volgende om een update handmatig te starten:

1. Open het Uitgeverscentrum.
  2. Selecteer je publicatie.
  3. Klik op Google Nieuws.
  4. Klik in het navigatiemenu op Contentinstellingen.
  5. Klik in de betreffende sectie op Vernieuwen.

Als je je feed updatet, worden nieuwe artikelen opgehaald en weergegeven in je secties en krijg je een succesbericht op de pagina. Als het handmatig starten mislukt, zie je een foutmelding dat er geen nieuwe content uit de feed kan worden opgehaald.

true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.