Ilmoitimme äskettäin julkaisusivujen päivityksestä. Lue lisää täältä.

Sisällön lähettäminen syötteenä

Voit lähettää ja ylläpitää sisältöä RSS- tai Atom-syötteiden avulla Google Uutiset ‑moduulia julkaisijakeskuksessa. Tämä auttaa sisällön järjestyksen hallinnassa sivullasi Google Uutisissa.

Julkaisijoiden sisällön on noudatettava Google Uutisten sisältökäytäntöjä.

Fiidiosion luominen

Fiidiosioiden avulla voit lajitella sisältöäsi esimerkiksi seuraavien yleisten aiheiden mukaan:

• Uusimmat
  • Urheilu
  • Politiikka
  • Taide ja kulttuuri
  • Muoti.

Näin voit luoda fiidiosion:

1. Avaa Julkaisijakeskus.
  2. Valitse julkaisu.
  3. Valitse Google Uutiset ja sitten Muokkaa.
  4. Valitse Sisältöasetukset ja sitten Uusi osio.
  5. Valitse avattavasta valikosta Fiidi.
  6. Lisää fiidisi nimi ponnahdusikkunaan.
    • Fiidin nimi näkyy lukijoille osion otsikkona.
  7. Lisää RSS- tai Atom-fiidin URL-osoite. Sen on oltava hyväksyttävä fiidi. Käytä testaamiseen fiidien tarkistustyökalua, esim. http://validator.w3.org/feed/.
  8. Valitse Katseluoikeus-kohdasta, kuka voi löytää kunkin osion.
  9. Tallenna muutokset valitsemalla Tallenna.

Kun luot sisältöosioita fiidien avulla, artikkelit renderöidään AMP-muodossa, jos soveltuva AMP-artikkeli on saatavilla. Jos AMP-muotoa ei ole saatavilla, artikkelit renderöidään ensisijaisena verkkosivuversiona.

Lue, miten AMP- ja verkkosisältöä ylläpidetään.

Fiidisisällön tiheyden päivittäminen

Fiidin sisältö päivittyy tunnin välein, paitsi jos julkaisija käyttää WebSubia. Päivitykset tapahtuvat saman tien WebSubilla. Jokaiseen fiidiosioon kuuluu aikaleima, jolloin fiidi päivitettiin viimeksi.

Näin voit käynnistää päivityksen manuaalisesti:

1. Avaa Julkaisijakeskus.
  2. Valitse julkaisu.
  3. Valitse Google Uutiset.
  4. Valitse siirtymisvalikosta Sisältöasetukset.
  5. Valitse haluamasi osion kohdalta Päivitä.

Kun päivität fiidin, uusia artikkeleita haetaan ja renderöidään osioissa ja saat sivulla onnistumisilmoituksen. Jos manuaalinen päivitys ei onnistu, saat fiidisisällön noutamiseen liittyvän virheilmoituksen.

true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.