Ilmoitimme äskettäin julkaisusivujen päivityksestä. Lue lisää täältä.

Parhaat käytännöt sivustoille

Noudata alla olevia parhaita käytäntöjä varmistaaksesi, että sisältösi näkyy jatkossakin Google Uutisissa myös sivusto- tai protokollamuutosten jälkeen.

Sivuston uudistaminen

Jos julkaisun sivustoa uudistetaan, muista seuraavat asiat:

• Tiimimme ei voi auttaa hakukoneoptimoinnissa tai indeksointitesteissä.

• Jos uudistamiseen liittyy sivuston verkkotunnuksen muutos, lue lisää sivuston verkkotunnuksen muuttamisesta.

• Jos uudistamiseen liittyy sivustorakenteen muutos, päivitä sisältötunnisteesi ja niihin liittyvät tunnisteet julkaisijakeskuksessa, kun muutos on julkaistu. Päivitä myös Uutiset-sivustokartta, jos sinulla on sellainen.

• Tutustu teknisiin vaatimuksiin, jotta sivuston asettelu ja muoto ovat indeksointirobotin helposti luettavissa.

• Minimoi linkkien sivulta toiselle seuraamiseen tarvittavien uudelleenohjausten määrä.

Lisää ohjeita on Search Console ‑ohjekeskuksen sivuston ylläpitoa käsittelevässä osiossa.

Sivuston HTTPS-version indeksointi

HTTPS:n (Hypertext Transfer Protocol Secure) avulla käyttäjät voivat liikkua sivustolla turvallisemmin, pitäen datansa suojattuna. Suosittelemme käyttämään HTTPS:ää käyttäjien ja verkkosivuston välisen yhteyden suojaamiseksi. Lue lisää HTTPS:stä.

Julkaise artikkelit HTTPS-URL-osoitteissa, jotta Google voi indeksoida HTTPS-sisällön. Suosittelemme myös uudelleenohjausta HTTP-URL-osoitteista HTTPS-URL-osoitteisiin. Yleensä HTTPS-URL-osoitteita ei tarvitse ilmoittaa erikseen Google Uutisten julkaisijakeskuksessa. Indeksoimme artikkelit HTTPS:n kautta (jos mahdollista), vaikka sivuston ja osioiden URL-osoitteet olisikin ilmoitettu HTTP-muodossa.

HTTPS:n käyttö Google Uutisten sivustokartassa

Sivustokartan protokollan on oltava sama kuin sivuston URL-osoitteen protokolla julkaisijakeskuksessa. Jos esimerkiksi sivustokartan URL-osoitteiden alkuosa on "https://", myös julkaisijakeskuksessa ilmoitetun URL-osoitteen alkuosan on oltava "https://". Jos sinun on muutettava sivuston URL-osoitteen protokollaa saadaksesi sen täsmäämään sivustokarttaan, voit päivittää sen julkaisijakeskuksen Yleiset-välilehdellä.