Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Policyer för Reader Revenue Manager

Om våra policyer

Google har utvecklat följande policyer för att främja en pålitlig och säker miljö för utgivare som använder Reader Revenue Manager (”tjänsten”). Alla utgivare som använder Reader Revenue Manager måste följa dessa policyer.

Om du misstänker att någon använder Reader Revenue Manager på ett otillåtet eller olagligt sätt rapporterar du det till oss omedelbart. ​​Om du har ett klagomål om immateriell egendom på en webbplats som använder Reader Revenue Manager skickar du ett e-postmeddelande till denna adress.

Google förbehåller sig rätten att ändra dessa policyer när som helst. Den här policyn ska läsas tillsammans med användarvillkoren för Reader Revenue Manager, som kan innehålla ytterligare regler om hur tjänsten får användas.

Användarpolicyer

Tjänsten får inte missbrukas. Vi vill att tjänsten ska vara användbar, relevant och säker för användare och kreatörer. Därför tillåter vi inte något av följande:

Trakasserier, mobbning och hot

Du får inte trakassera, mobba eller hota andra. Vi tillåter inte heller att tjänsten används för att rekrytera eller uppmana andra till sådana aktiviteter. Tänk på att onlinetrakasserier är olagliga på många platser och kan få allvarliga följder i verkliga livet för både den som trakasserar och för offret. Vi kan vidta lämpliga åtgärder om vi får information om hot som kan leda till skador eller andra farliga situationer, vilket kan innebära att du anmäls till berörda myndigheter.

Hatretorik

Ägna dig inte åt hatretorik. Hatretorik är innehåll som främjar eller förespråkar våld eller har som främsta syfte att framkalla hat mot enskilda individer eller grupper på grund av etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning, ålder, nationalitet, status som krigsveteran, sexuell läggning, kön, könsidentitet eller någon annan egenskap som förknippas med systematisk diskriminering eller marginalisering.

Identitetsstöld och felaktig framställning

Vi tillåter inte innehåll där personer eller organisationer utsätts för identitetsstöld, som felaktigt framställer eller döljer dess ägare eller huvudsyfte eller med inblandning i oärliga eller samordnade aktiviteter i syfte att lura, bedra eller vilseleda.

Detta omfattar bland annat att felaktigt framställa eller dölja ursprungslandet eller rikta innehåll mot användare i ett annat land under falska förespeglingar och att samarbeta på sätt som döljer eller ger missvisande information om kommersiella relationer eller redaktionellt oberoende.

Den här policyn omfattar inte innehåll med vissa konstnärliga, utbildningsmässiga, historiska, dokumentära eller vetenskapliga hänsynstaganden eller om det finns andra väsentliga fördelar för allmänheten.

Personliga och konfidentiella uppgifter

Du får varken använda, dela eller distribuera andras personliga och/eller konfidentiella uppgifter, till exempel kreditkortsnummer, konfidentiella personnummer eller kontolösenord utan deras tillåtelse. Kontakta oss om du misstänker att ditt konto har kapats. Försök inte använda andras konton utan deras tillåtelse eller stjäla personliga och/eller konfidentiella uppgifter.

Spam

Skicka inte skräppost. Det kan inkludera oönskad reklam eller kommersiellt innehåll, oönskat innehåll som skapats av ett automatiskt program, oönskat repetitivt innehåll, meningslöst innehåll eller allt som verkar vara ett massvärvningsförsök.

Störningar av systemet

Använd inte den här tjänsten på ett otillåtet sätt och skada, försämra eller påverka inte driften av nätverk, enheter eller annan infrastruktur. Detta inkluderar att försämra, inaktivera eller negativt störa någon aspekt av tjänsten.

Kringgående

Gör inga försök att kringgå våra policyer eller att undvika begränsningar av ditt konto. Detta omfattar att skapa eller använda flera konton eller andra metoder som syftar till att utföra handlingar som redan har förbjudits.

Innehållspolicyer

Google arbetar för ett öppet internet genom att hjälpa utgivare att generera intäkter från sitt innehåll. Vi vill upprätthålla tilliten till ekosystemet på internet, och därför behöver vi sätta gränser för vilket innehåll vi tillåter intäktsgenerering.

Utgivare som använder Reader Revenue Manager får inte publicera eller generera intäkter från innehåll som är förbjudet enligt följande policyer. Med innehåll menar vi allt digitalt innehåll som finns på din webbplats eller i din app eller på någon annan onlineplattform, inklusive annonser och länkar till andra webbplatser eller appar. Underlåtenhet att följa dessa policyer kan leda till att Google tar bort funktionen Reader Revenue Manager för organisationen eller publikationen, att Google håller inne betalningar, upphäver tidigare betalningar eller stänger av eller avslutar ditt konto, bland andra möjliga åtgärder.

Dessa begränsningar gäller utöver de andra policyer som styr din användning av andra Google-produkter.

Hat

Vi tillåter inte innehåll som uppmuntrar till hat mot, främjar diskriminering av eller nedvärderar en individ eller grupp baserat på etnisk tillhörighet, religion, funktionshinder, ålder, nationalitet, veteranstatus, sexuell läggning, kön, könsidentitet eller annan egenskap som är kopplad till systemisk diskriminering eller marginalisering

Exempel: att främja hatgrupper eller artiklar med koppling till hatgrupper, att uppmuntra andra att tro att en person eller grupp är omänsklig, underlägsen eller värd att hata.

Trakasseri

Vi tillåter inte innehåll som trakasserar, skrämmer eller mobbar en person eller grupp.

Exempel: att peka ut någon som måltavla för övergrepp eller trakasserier, att antyda att en tragisk händelse inte har hänt eller att offer och deras familjer är skådespelare eller är delaktiga i en mörkläggning av händelsen i fråga

Farligt innehåll

Vi tillåter inte innehåll som hotar eller förespråkar att någon skadar sig själv eller andra fysiskt eller psykiskt.

Exempel: innehåll som förespråkar självmord, anorexia eller andra typer av självskadebeteende, hotar någon med skada i verkligheten eller uppmuntrar till angrepp på någon annan, främjar, glorifierar eller tolererar våld mot andra, förespråkar grymhet eller meningslöst våld mot djur.

Vi tillåter inte innehåll som utnyttjar andra genom utpressning.

Exempel: borttagning mot ersättning, hämndporr, utpressning.

Bedrägeri

Vi tillåter inte innehåll för förhandsgranskning som vilseleder användarna att interagera genom att utlova information som sedan saknar motsvarighet i det underliggande innehållet.

Det är också förbjudet att försöka stjäla personuppgifter eller lura användare att dela personliga uppgifter via tjänsten.

Exempel: social manipulering, till exempel nätfiske

Det är förbjudet att marknadsföra innehåll, produkter eller tjänster med hjälp av falska, oärliga, eller bedrägliga påståenden via tjänsten.

Exempel: ”bli rik snabbt”-program.

Vilseledande innehåll

Felaktig framställning

Vi tillåter inte innehåll som döljer eller ger vilseledande eller felaktig information om innehållskreatören, syftet med innehållet eller själva innehållet.

Vi tillåter inte innehåll som felaktigt antyder en koppling till eller rekommendation av en annan person, organisation, produkt eller tjänst.

Exempel: efterliknande av Googles produkter, otillåten användning av företagets logotyper.

Otillförlitliga och skadliga påståenden

Vi tillåter inte innehåll med påståenden som bevisligen är falska och kan avsevärt försvaga deltagande i eller förtroende för demokratiska processer och valprocesser.

Exempel: information om allmänna röstningsförfaranden, politiska kandidaters kvalificering baserat på ålder eller födelseort, valresultat eller deltagande i folkomröstning som motsäger officiella statliga källor

Vi tillåter inte innehåll som främjar skadliga hälsopåståenden, mirakelkurer eller som är relaterade till en aktuell, allvarlig hälsokris och som strider mot tillförlitlig vetenskaplig samsyn.

Exempel: vaccinmotståndare, förnekande att medicinska tillstånd som aids finns på riktigt, konverteringsterapi av homosexuella, obestyrkta botemedel, botemedel och andra produkter som marknadsförs som snabba hälsokurer.

Manipulerad media

Vi tillåter inte innehåll som lurar användare med manipulerad media rörande politik, sociala frågor eller frågor av allmänt intresse.

Det är förbjudet att använda denna tjänst för att samordna med andra webbplatser eller konton och att dölja eller felaktigt framställa sin identitet eller andra väsentliga uppgifter om sig själv när innehållet rör politik, sociala frågor eller frågor av allmänt intresse.

Det är förbjudet i tjänsten att dirigera innehåll om politik, sociala frågor eller frågor av allmänt intresse till användare i ett annat land än ditt eget, om du felaktigt uppger eller döljer ditt ursprungsland eller andra väsentliga uppgifter om dig själv.

Droger och drogrelaterat innehåll

Innehåll som främjar eller visar försäljning, användning eller missbruk av olagliga eller lagliga reglerade droger eller ämnen, eller andra farliga produkter är inte lämpligt i tjänsten.

Möjliggöra ohederligt beteende

Tjänsten tillåter inte innehåll som förespråkar någon form av hackning eller mjukvarucrackning och/eller ger användare anvisningar, utrustning eller programvara för att manipulera eller få åtkomst till enheter, programvara, servrar eller webbplatser.

Exempel: sidor eller produkter som möjliggör olaglig åtkomst till mobiltelefoner och andra kommunikations- eller innehållsleveranssystem och enheter, produkter eller tjänster som kringgår upphovsrättsskydd, inklusive bedräglig hantering av teknik för digitala rättigheter, produkter som på olagligt sätt avkodar kabel- eller satellitsignaler för att få tjänster utan kostnad, sidor som hjälper eller gör det möjligt för användare att ladda ned streamad video om detta är förbjudet av innehållsleverantören.

Tjänsten tillåter inte innehåll som marknadsför produkter och tjänster som gör det möjligt för en användare att spåra eller övervaka en annan person eller hens aktivitet utan personens tillstånd.

Exempel: spionprogram och teknik som används för intim övervakning av partner, inklusive men inte begränsat till spionprogram/skadlig programvara som gör det möjligt att övervaka en annan persons sms, telefonsamtal eller webbhistorik, GPS-spårare som specifikt marknadsförs för att spionera på eller spåra personer utan deras medgivande, marknadsföring av övervakningsutrustning (t.ex. kameror, ljudinspelare, instrumentpanelskameror, barnövervakningskameror) som marknadsförs i det uttryckliga syftet att spionera. Här ingår inte (a) privata utredningstjänster eller (b) produkter och tjänster avsedda att hjälpa föräldrar att lokalisera sina minderåriga barn.

Vapen och skjutvapenrelaterat innehåll

Innehåll med fokus på försäljning, montering, missbruk och obehörig användning av äkta eller förfalskade skjutvapen eller vapen avsedda att orsaka skada på andra är förbjudet från tjänsten.

Exempel: skjutvapen, ammunition och andra föremål som bland annat dolda eller avskärmade knivar eller stiletter, kampsportsvapen, ljuddämpare, ammunitionstidningar, luftvapen och tårgas.

Olagligt innehåll

Vi tillåter inte innehåll som är olagligt, förespråkar illegala aktiviteter eller kränker andra människors lagstadgade rättigheter.

Otillåten användning av immateriell egendom

Vi tillåter inte innehåll som gör intrång i upphovsrätten. Vår policy är att svara på anmälningar om påstått intrång i enlighet med Digital Millennium Copyright Act. Du kan bestrida beslutet via detta formulär.

Exempel: otillåtna kopior av böcker, musik, filmer och annat licensierat eller skyddat material, inklusive kopior utan korrekt tillskrivning, samt otillåtna kopior av programvara, spel och annat licensierat eller skyddat material, inklusive OEM eller medföljande programvara

Vi tillåter inte innehåll som säljer eller främjar försäljning av förfalskade produkter. Förfalskningar har varumärken eller logotyper som är identiska med eller mycket lika någon annans varumärke. De efterliknar egenskaper hos en produkt av ett visst varumärke i syfte att framstå som äkta vara från varumärkets ägare.

Sexuellt innehåll

Sexuella övergrepp mot och exploatering av barn

Vi tillåter inte innehåll med sexuella övergrepp på barn eller innehåll som främjar sexuell exploatering eller övergrepp mot barn. Detta omfattar allt material som visar sexuella övergrepp mot barn.

Vi vidtar lämpliga åtgärder, vilket kan inbegripa rapportering till National Center for Missing & Exploited Children och inaktivering av konton. Om du tror att ett barn är i fara eller har utsatts för övergrepp, exploatering eller trafficking ska du omedelbart kontakta polisen. Om du misstänker att ett barn är eller har utsatts för fara i anknytning till våra produkter kan du rapportera det till Google.

Sexuella handlingar mot betalning

Vi tillåter inte innehåll som kan tolkas som att det marknadsför sexuella tjänster mot betalning.

Sexuellt explicit innehåll

Vi tillåter inte innehåll med explicit sex i form av text, bilder, ljud, video eller spel. Vi tillåter inte heller innehåll med sexuella teman utan samtycke, antingen simulerade eller verkliga.

Exempel: sexuella handlingar som genital-, anal- och oralsex, onani, tecknad pornografi eller hentai, explicit nakenhet. Våldtäkt, incest, tidelag, nekrofili, sexmord, lolita- eller tonårspornografi, dejting med minderåriga.

Vi tillåter inte innehåll som verkar lämpa sig för alla åldrar men som innehåller barnförbjudna teman som sex, våld eller andra skildringar av barn eller populära barnfigurer som inte är lämpliga för alla åldrar.

Terroristinnehåll

Terroristorganisationer får inte använda produkten i något syfte. Vi tillåter inte innehåll som skapas av eller stöder terroristgrupper eller nationsöverskridande narkotikahandel, eller innehåll som främjar terroristhandlingar, inklusive rekrytering, eller som hyllar attacker av nationsöverskridande narkotikasmuggling eller terroristorganisationer. Vi kommer även att vidta åtgärder mot mötesorganisatörer eller -deltagare för innehåll som är relaterat till terrorism, som att främja terrorhandlingar, uppmana till våld eller hylla terroristattacker.

Tobaksrelaterat innehåll

Innehåll som marknadsför tobak och tobaksrelaterade produkter är förbjudet i tjänsten.

Implementeringspolicyer

Utöver implementeringspolicyerna nedan ska företagsutgivare även följa dessa krav när de genomför implementeringen.

Krav för utgivare i Tyskland: Utgivare baserade i Tyskland måste implementera följande:

1. Visa en tydligt och läsbart märkt uppsägningsknapp som alltid finns på din webbplats för tyska prenumeranter med texten ”Säg upp avtal här” [”Verträge hier kündigen”] eller en motsvarande, entydig formulering.
  2. Dirigera tyska användare som prenumererar på din publikation via Reader Revenue Manager att klicka på uppsägningsknappen för att begära uppsägning av sina prenumerationer.
  3. Svara prenumeranter som felaktigt har försökt säga upp en prenumeration som köpts via Reader Revenue Manager direkt hos dig med ett tydligt och otvetydigt meddelande som informerar prenumeranten om att de ska besöka Reader Revenue Manager för att begära att ett avtal somköpt via funktionen längst upp till vänster.

Krav för utgivare i Frankrike: Utgivare i Frankrike måste uppfylla följande krav:

1. Visa en tydligt och läsbart märkt uppsägningsknapp som alltid finns på din webbplats för franska prenumeranter med texten ”Säg upp avtal här” eller en motsvarande, entydig formulering.
  2. Dirigera franska användare som prenumererar på din publikation via Reader Revenue Manager att klicka på uppsägningsknappen för att begära uppsägning av sina prenumerationer.
  3. Svara prenumeranter som felaktigt har försökt säga upp en prenumeration som köpts via Reader Revenue Manager direkt hos dig med ett tydligt och otvetydigt meddelande som informerar prenumeranten om att de ska besöka Reader Revenue Manager för att begära att ett avtal somköpt via funktionen längst upp till vänster.

Detta händer om du bryter mot våra policyer

För att undersöka potentiella överträdelser av programpolicyn kan Google och dess närstående bolag läsa artiklar som tillhandahålls via Reader Revenue Manager där så krävs för att säkerställa efterlevnad av våra programpolicyer och användarvillkor.

För utgivare som använder Reader Revenue Manager för betalprenumerationer kan vi granska innehållet som tillhandahålls via sådana prenumerationer i samband med onboardingen till Manager eller i samband med den efterföljande publiceringen av innehåll. Om vi upptäcker överträdelser av policyn kan vi begränsa eller stänga av publikationen. Om potentiella policyöverträdelser rapporteras till oss kan vi dessutom granska sådana rapporter och vidta åtgärder mot en utgivare oavsett om ditt innehåll genererar intäkter eller inte.

Användning av tjänsten och relaterade konton kan stängas av eller sägas upp om du har flera vanliga överträdelser eller en allvarlig överträdelse. Om detta händer kan alla transaktioner i tjänsten som är kopplade till ett avstängt konto inaktiveras, inklusive transaktioner som redan har påbörjats. Vi kan frånta dig möjligheten att använda tjänsten samt att använda den för transaktioner. Alla relaterade konton kan också komma att stängas av permanent och du får kanske inte öppna ett nytt konto.

Vi kan också rapportera olaglig aktivitet i enlighet med gällande lagar.