Brug tilpassede dimensioner i Analytics

Konfigurer tilpassede dimensioner i Analytics for at oprette mere detaljerede og informative rapporter, der er specifikke for din feedtrafik i Google Nyheder.

Opret tilpassede dimensioner til Google Nyheder

Se, hvordan du opretter en tilpasset dimension i Analytics. Når du opretter en tilpasset dimension til Nyheder i Google Analytics, skal du vælge Hit i feltet Omfang.

Når du opretter en tilpasset dimension, kan du ikke slette den. Du kan gøre den inaktiv og ændre dens navn, men du kan ikke fjerne den helt.

Tilpassede dimensioner, der spores af Google Nyheder

Du skal tilføje disse dimensioner i den rækkefølge, der vises nedenfor. Ellers får dine data forkerte overskrifter og titler:

Indeksering Titel/navn Beskrivelse Tilsvarende felt i Producer
1 Udgave-id Entydigt id, der gives til hver udgavefamilie.
2 Udgivelses-id Entydigt id, der gives til hver udgivelse. Nyheder-udgaver har også dette id, men det er en én-til-én-kortlægning til udgave-id'et.
3 Sektions-id Entydigt id, der gives til hver sektion inde i en udgave.
4 Artikel-id Entydigt id, der gives til hver artikel i en sektion.
5 Navn på udgaven Navnet på den udgave, hvor der opstod en hændelse. Edition name (Navn på udgaven)
6 Navn på udgivelsen Navnet på den udgave, hvor der opstod en hændelse.
For news (Til nyheder): Dette er det samme som dit udgavenavn.
For magazines (Til blade): Dette er navnet på dit nummer.
For magazines only (Kun til blade): Navnet på udgaven i rullemenuen over indholdsruden
7 Navn på sektion Navn på den sektion, hvor der opstod en hændelse. Section name (Navn på sektion)
8 Artikeltitel Titlen på artiklen, hvor der opstod en hændelse. Titel under Manage Articles (Administrer artikler)
9 Sidetal Articles (Artikler): Siden, hvor der opstod en hændelse under læsning af en artikel.
Sections (Sektioner): Siden i den sektion, hvor der opstod en hændelse.
10 Brugerabonnementstype Læserens abonnementstype. De mulige værdier omfatter:
2 – not subscribed (uden abonnement)
3 – free (gratis)
4 – paid (betalt)
11 Offline Hvorvidt læseren var offline, da hændelsen fandt sted.
12 Pladsholder Opret en pladsholder for en tilpasset dimension, og markér den som inaktiv (dvs. fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Active (Aktiv) under oprettelsen). Den sporer ingen data.
13 Pladsholder Opret en pladsholder for en tilpasset dimension, og markér den som inaktiv (dvs. fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Active (Aktiv) under oprettelsen). Den sporer ingen data.
14 Pladsholder Opret en pladsholder for en tilpasset dimension, og markér den som inaktiv (dvs. fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Active (Aktiv) under oprettelsen). Den sporer ingen data.
15 Læs fra Når artikler læses, sporer denne dimension, hvilken skærm brugeren var på, da vedkommende klikkede på artiklen. De mulige værdier omfatter:
  • Read now (Læs nu) (svarer til feedet "Til dig")
  • [Section] Edition name (Navn på udgave) – sektionsnavn
  • [Topic] Topic name (Navn på emne)
  • Explore (Udforsk)
  • Search (Søg)
  • osv.
16 Pladsholder Opret en pladsholder for en tilpasset dimension, og markér den som inaktiv (dvs. fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Active (Aktiv) under oprettelsen). Den sporer ingen data.
17 Oversat sprog Sproget, som din udgave eller artikel blev oversat til, da den blev læst. Standardværdien er None (Ingen), hvis indholdet ikke blev oversat og blev læst på originalsproget.
18 Pladsholder Opret en pladsholder for en tilpasset dimension, og markér den som inaktiv (dvs. fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Active (Aktiv) under oprettelsen). Den sporer ingen data.
19 AMP-version Hvorvidt læseren så AMP-versionen (Accelerated Mobile Pages) af en artikel (hvis den er tilgængelig). Den er true (sand), hvis brugeren fik vist AMP-dokumentet, og ellers false (falsk). Brugerne kan muligvis ikke se AMP-versionen, hvis de har en ældre app eller OS-version eller er offline.

Næste gang en læser synkroniserer din udgave, begynder Analytics at spore deres visningsaktivitet, så du kan se et samlet overblik over dine læsere. Dine tilpassede dimensioner kan derefter bruges som dimensioner, når du opretter en tilpasset rapport eller som segmenter eller sekundære dimensioner i standardrapporterne, som Google Analytics leverer.

Føj tilpassede dimensioner til dine standardrapporter

Sådan vises værdien på en tilpasset dimension for standardrapporteringsvisninger:

1. Log ind på Analytics.
  2. Klik på Adfærd og derefter Skærme for at gå til en standardrapporteringsvisning.
  3. Under grafen skal du klikke på rullemenuen Sekundær dimension.
  4. Udvid Tilpassede dimensioner i rullemenuen.
  5. Vælg den ønskede tilpassede dimension. Den fremgår i din tabelvisning.
  6. Hvis du vil se dine data ved hjælp af yderligere dimensioner eller metrics, skal du klikke på linket avanceret.