We’ve recently announced an update on publication pages. Please read here for more information.

Tekniske krav til feeds

Oplysningerne i dit feed styrer din udgivelse i Google Nyheder.

Gør dit feed bedre

Sørg for at levere hele artikler og medieaktiver, så læserne kan interagere fuldt ud med dit indhold. Konfigurer dit feed korrekt for at forhindre fejl, mislykkede godkendelser eller fjernelser.

Sådan forbedrer du dit feed:

Tekniske feedspecifikationer

Vi accepterer både standardfeeds via RSS og Atom. Feedet for Google Nyheder følger disse parametre:

• Opdateringsfrekvens: Hvert feed hentes ca. hver halve time, medmindre WebSub anvendes til at underrette Google Nyheder om ændringer. Få flere oplysninger om opdateringsfrekvensen for feedindhold.
  • Størrelsesgrænse: 1 MB pr. artikel og 2 MB pr. feed.
  • Læsbarhed: Op til 60 nye artikler pr. hentning. Artikler, der allerede er læst, tælles ikke med.

Tip! Undgå at overskride grænserne for hentning eller filstørrelse for at sikre, at alt indhold hentes.

Artikelopdateringer

Tagget <guid> i RSS og tagget <id> i Atom skal bruges for at identificere unikke artikler. Vi foreslår, at du bruger artikeltitlen som tagget <guid>/<id>, da det er sandsynligt, at den ændres.

Vigtigt! Vi bruger tagget <pubDate> til at fastslå, om artiklen blev ændret.

Hvornår og hvordan isPermaLink bruges

Hvis du angiver den fulde webadresse til din oprindelige artikel i taggene <guid>/<id>, er det valgfrit, om du vil bruge isPermaLink. Hvis du ikke angiver den fulde webadresse, skal isPermaLink angives som falsk

Fuld webadresse bruges
  • Bruger ikke isPermaLink
  • Angiver isPermaLink som sand
  • <guid>https://www.ditwebsite.com/webadresse-til-artikel.html</guid>
  • <guid isPermaLink=”true”>https://www.ditwebsite.com/webadresse-til-artikel.html</guid>
Fuld webadresse bruges ikke
  • Angiver isPermaLink som falsk
  • <guid isPermaLink=”false”>sample-id-1234567890</guid>

Indhold i og opmærkning af artikler

Selvom Google Nyheder ikke længere viser artikelindhold fra feedet til brugere, kan andre Google-produkter som f.eks. Google Assistent stadig bruge det.

Vigtigt! Google Nyheder fjerner:

• </script>-tags
  • Indlejrede stilattributter (<style>-tags eller style="")

Følg disse retningslinjer:

• Hvis du vil medtage hele indholdet i hver artikel, skal du bruge <content:encoded>. Hvis du ikke bruger et <content:encoded>-tag, bruger Google Nyheder som standard indhold i <description>-tagget.
  • Hvis både <content:encoded>- og <description>-tagget vises i feedet, dropper Google Nyheder tagget med det færreste antal tegn.
  • I forbindelse med <content:encoded> skal du bruge navneområdet xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/". HTML skal "escapes" eller ideelt set indkapsles i en CDATA-sektion. Eksempel: <content:encoded><![CDATA[<b>Dette er HTML-tekst.</b>]]></content:encoded>

Optimale løsninger

• Markér dit indhold med HTML-tags, der giver semantisk mening, f.eks. <p>, <h1> og <ul>.
  • Undgå <br>, hvis det er muligt.
  • Brug elementer på blokeringsniveau til at undgå problemer med grænser på nul pixels.
  • Undgå smarte anførselstegn.
  • Brug UTF-8, hvis der skal angives en tegnkodning.

Medieaktiver

Vi anbefaler, at du bruger Media RSS-tags til at identificere multimedieindhold i Atom- og RSS-feeds. Få flere oplysninger om Media RSS-tags.

Vigtigt! Hvis du vil bruge Media RSS, skal du medtage navneområdet. Eksempel: xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/".

Video

Brug disse retningslinjer for at forbedre din video.
Vigtigt! Opløsningen af videoindhold skal være mindst 640 x 480 (bredde x højde) og anvende HTTPS.
RSS-tags

RSS-tags hjælper med at forbedre videoeffektiviteten og leverer mere stabile brugerfladeelementer og deaktiveret automatisk afspilning. Vi accepterer en række formater til udgiverhostet video, bl.a. MP4, WebM, DASH, SmoothStreaming og HLS. Hvis du vil medtage video direkte i dit feed, skal du bruge Media RSS-tags.

Eksempel:

<media:content url="https://ia600806.us.archive.org/17/items/VintageCartoonsSet2MP4/052750AnEggScrambleMmBr.mp4" medium="video" height="768" width="1024">

<media:title>Eksempel på MP4-video</media:title>

<media:description>

<![CDATA[Dette er et eksempel på en MP4-video]]>

</media:description>

<media:credit role="author" scheme="urn:ebu">

<![CDATA[Warner Brothers]]>

</media:credit>

</media:content>

Flere bithastigheder

Hvis du vil angive flere bithastigheder for en video, skal du angive flere <media:content>-objekter i en <media:group>.

Eksempel:

<media:group>

<media:content url="https://ia600806.us.archive.org/17/items/VintageCartoonsSet2MP4/052750AnEggScrambleMmBr_1280.mp4" medium="video" height="768" width="1024" bitrate=”1280”>

<media:title>Eksempel på MP4-video</media:title>

<media:description>

<![CDATA[Dette er et eksempel på en MP4-video]]>

</media:description>

<media:credit role="author" scheme="urn:ebu">

<![CDATA[Warner Brothers]]>

</media:credit>

</media:content>

<media:content url="https://ia600806.us.archive.org/17/items/VintageCartoonsSet2MP4/052750AnEggScrambleMmBr_4080.mp4" medium="video" height="768" width="1024" bitrate=”4080”>

<media:title>Eksempel på MP4-video</media:title>

<media:description>

<![CDATA[Dette er et eksempel på en MP4-video]]>

</media:description>

<media:credit role="author" scheme="urn:ebu">

<![CDATA[Warner Brothers]]>

</media:credit>

</media:content>

</media:group>

YouTube-tilknytning

Du kan knytte din udgiverhostede video til den modsvarende video på YouTube for at give os bedre indblik i dit videoindhold. Du kan føje YouTube-videoen til <media:group>-elementet.

Eksempel:

<media:group>

<media:content      url="https://archive.org/download/Fleischer_The_Tantalizing_Fly_1919/Tantalizing_Fly_1919_512kb.mp4"  medium="video" type="video/mp4" height="240" width="360">

<media:title>The Tantalizing Fly</media:title>

<media:thumbnail url="https://archive.org/download/Fly_1/RIMG0019.JPG"/>

</media:content>

<media:content url="https://www.youtube.com/watch?v=_dlP0nXMKXA" medium="video" type="video/3gpp">

<media:title>The Tantalizing Fly</media:title>

</media:content>

</media:group>

true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.