Förbättra meddelandefunktionen med RCS. Läs om att aktivera RCS-chattar.

Lägga till reaktioner på meddelanden

Om du vill göra meddelanden mer visuella och lekfulla kan du reagera på meddelanden med en emoji, såsom ett leende ansikte.

Kom igång med reaktioner

Viktigt! Du måste ansluta Google Messages-kontot till en Android-enhet för att använda reaktioner i Google Messages.

Lägg till en reaktion

1. Tryck länge på ett meddelande.
  2. Välj en emoji-reaktion.
Tips! Lägg till en reaktion på en dator genom att hålla muspekaren över ett meddelande. Klicka på Reaktioner Reactionsföljt av Välj en reaktion.

Ändra en reaktion

Viktigt! Du kan bara ändra dina egna reaktioner.

1. Tryck länge på meddelandet som du reagerade på.
  2. Välj en ny reaktion.

Ta bort en reaktion

Viktigt! Du kan bara ta bort dina egna reaktioner.

1. Tryck länge på meddelandet som du reagerade på.
  2. Tryck på den markerade reaktionen.

Ta reda på vem som lade till reaktionen

I en gruppchatt får alla lägga till en reaktion på ett meddelande. Ta reda på vem som lade till en reaktion genom att trycka på gruppen med emoji-reaktioner.

Inaktivera animerade reaktioner

1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Välj Tillgänglighet följt av Färg och rörelse.
  3. Aktivera Ta bort animationer.

Visa iPhone-reaktioner som sms

Viktigt! Den här funktionen är endast tillgänglig i USA för sms som skickas på engelska.

När en iOS-användare reagerar på ett meddelande visas en emoji under meddelandet. Inaktivera emoji-reaktionen om du vill få reaktioner som sms.

Emoji-funktionen gäller endast när en iOS-användare reagerar på sms, inte på bilder eller andra filtyper.

1. Öppna Google Messages .
  2. Tryck på profilbilden följt av uppe till höger Meddelandeinställningar följt av Avancerat.
  3. Inaktivera Visa iPhone-reaktioner som emoji.