Förbättra meddelandefunktionen med RCS. Läs om att aktivera RCS-chattar.

Åtgärda problem med Business Messages

Det går att söka efter företag och chatta med dem på Google Messages. Om du får ett felmeddelande när du chattar med ett företag måste du kanske stänga av privat surf eller uppdatera Google Play-tjänster. Åtgärda andra problem genom att testa alternativen nedan.

Viktigt! Business Messages i Sök är endast tillgängligt i USA.

Inaktivera privat surf i Chrome

Du kan byta mellan inkognitoflikar och vanliga flikar i Chrome. Du surfar bara privat när du använder en inkognitoflik.

Du kan även välja att blockera cookies från tredje part när du öppnar ett nytt inkognitofönster. Läs mer om cookies.

Låsa inkognitoflikar när du stänger Chrome

Alla som använder enheten får åtkomst till inkognitoflikar som du har lämnat öppna. Om du vill hålla inkognitoflikarna öppna men inte vill att de ska visas för andra som använder enheten kan du låsa dem.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 11 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

1. Öppna Chrome Chrome på en Android-telefon.
  2. Tryck på Mer följt av Inställningar .
  3. Tryck på Integritet och säkerhet.
  4. Aktivera Lås inkognitoflikar när du stänger Chrome.

Avsluta inkognitoläget

Om du har en inkognitoflik öppen och öppnar en ny flik så surfar du privat även där. Du avslutar inkognitoläget genom att stänga alla inkognitoflikar.

1. Öppna Chrome Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Byt flik Byt flik uppe till höger. Till höger ser du alla öppna inkognitoflikar.
  3. Tryck på Stäng Stäng uppe till höger på inkognitoflikarna.

Lösa problem med Google Play-tjänster

Viktigt! Google Play-tjänster ansluter appar till andra Google-tjänster, till exempel Inloggning med Google och Google Maps. Google Play-tjänster ingår i Android och är inte samma sak som appen Google Play Butik.

Steg 1: Kontrollera att Google Play-tjänster är uppdaterat

Hoppa över det här steget om alternativen inte visas.

1. Öppna appen Inställningar Inställningar på Android-enheten.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Visa alla appar.
  3. Scrolla nedåt och tryck på Google Play-tjänster.
  4. Scrolla nedåt och tryck på Information om appen.
  5. Tryck på Uppdatera eller Installera.

Steg 2: Rensa cacheminne och data i Google Play-tjänster

1. Öppna appen Inställningar Inställningar på Android-enheten.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Visa alla appar.
  3. Scrolla nedåt och tryck på Google Play-tjänster.
  4. Tryck på Lagringsutrymme följt av Rensa cacheminne.
  5. Tryck på Hantera utrymme följt av Rensa all data.
  6. Öppna Google Play Butik Google play store.
  7. Vänta i fem minuter och försök sedan att ladda ned igen.

Steg 3: Rensa Play Butiks cacheminne och data

Åtgärda problem med appen när du rensar Play Butiks cacheminne och data.

1. Öppna appen Inställningar Inställningar på Android-enheten.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Visa alla appar.
  3. Scrolla nedåt och tryck på Google Play Butik Google play store.
  4. Tryck på Lagringsutrymme följt av Rensa cacheminne.
  5. Tryck på Rensa data.
  6. Öppna appen Play Butik och försök att ladda ned igen.

Det finns fler felsökningssteg här om det här inte hjälper.

Aktivera premium-sms

Premium-sms är en sms-typ som huvudsakligen används till välgörenhet och omröstning och är dyrare än ditt vanliga mobilabonnemang.

Tillåt premium-sms:

1. Öppna Inställningar på Android-telefonen.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Särskild appåtkomst.
  3. Tryck på Åtkomst till premium-sms följt av Välj ett alternativ:
  • Fråga: Du måste bekräfta varje gång du skickar ett premium-sms.
  • Tillåt alltid: Dina premium-sms skickas direkt.
  • Tillåt aldrig: Dina premium-sms blockeras alltid.

Viktigt! Även om ditt mobilabonnemang innehåller obegränsat antal sms måste du kanske betala en avgift för att skicka ett meddelande till ett premium-sms-nummer.

Du måste kanske uppgradera enheten om du fortfarande har problem med Business Messages i Sök.