Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Problemen met Business Messages oplossen

Je kunt bedrijven zoeken en met ze chatten via Google Berichten. Als je een foutmelding krijgt wanneer je met een bedrijf chat, moet je privé browsen misschien uitzetten of Google Play-services updaten. Probeer de onderstaande opties om andere problemen op te lossen.

Belangrijk: Business Messages in Zoeken is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Privé browsen uitzetten in Chrome

Je kunt wisselen tussen incognitotabbladen en gewone Chrome-tabbladen. Je browst alleen privé als je een incognitotabblad gebruikt.

Je kunt er ook voor kiezen cookies van derden te blokkeren als je een nieuw incognitovenster opent. Meer informatie over cookies

Incognitotabbladen vergrendelen als je Chrome sluit

Iedereen die je apparaat gebruikt, heeft toegang tot incognitotabbladen die je open laat. Als je je incognitotabbladen open wilt houden en niet zichtbaar wilt maken voor andere apparaatgebruikers, kun je ze vergrendelen.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

1. Open Chrome Chrome op je Android-telefoon.
  2. Tik op Meer en dan Instellingen .
  3. Tik op Privacy en beveiliging.
  4. Zet Incognitotabbladen vergrendelen als je Chrome sluit aan.

Incognitomodus sluiten

Als er een incognitotabblad is geopend en je nog een incognitotabblad opent, gaat je sessie voor privé browsen verder op het nieuwe tabblad. Als je de incognitomodus wilt afsluiten, sluit je alle incognitotabbladen.

1. Open Chrome Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Wisselen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen. Aan de rechterkant vind je geopende incognitotabbladen.
  3. Tik rechtsboven in je incognitotabbladen op Sluiten Sluiten.

Problemen met Google Play-services oplossen

Belangrijk: Google Play-services verbindt apps met andere Google-services, zoals Inloggen bij Google en Google Maps. Google Play-services is niet hetzelfde als de Google Play Store-app en wordt meegeleverd met Android.

Stap 1: Zorg ervoor dat Google Play-services up-to-date is

Als je deze opties niet krijgt, sla je deze stap over.

1. Open de app Instellingen Instellingen op je Android-apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken.
  3. Scroll omlaag en tik op Google Play-services.
  4. Scroll omlaag en tik op App-details.
  5. Tik op Updaten of Installeren.

Stap 2: Wis het cachegeheugen en de gegevens van Google Play-services

1. Open de app Instellingen Instellingen op je Android-apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken.
  3. Scroll omlaag en tik op Google Play-services.
  4. Tik op Opslag en dan Cachegeheugen wissen.
  5. Tik op Ruimte beheren en dan Alle gegevens wissen.
  6. Open de Google Play Store Google play store.
  7. Wacht 5 minuten en probeer de download dan opnieuw.

Stap 3: Wis het cachegeheugen en de gegevens van de Play Store

Los app-problemen op door het cachegeheugen en de gegevens van de Play Store te wissen.

1. Open de app Instellingen Instellingen op je Android-apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken.
  3. Scroll omlaag en tik op Google Play Store Google play store.
  4. Tik op Opslag en dan Cachegeheugen wissen.
  5. Tik op Gegevens wissen.
  6. Open de Play Store opnieuw en probeer de download opnieuw.

Als deze stappen niet werken, check je andere stappen om problemen op te lossen.

Premium sms aanzetten

Premium sms is een soort sms-bericht dat voornamelijk wordt gebruikt voor liefdadigheids- of stemactiviteiten en duurder is dan je normale mobiele abonnement.

Zo sta je premium sms toe:

1. Open de Instellingen-app op je Android-telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Speciale app-toegang.
  3. Tik op Premium sms-toegang en dan selecteer een optie:
  • Vragen: Je moet elke keer bevestigen dat je een premium sms wilt sturen.
  • Altijd toestaan: Je premium sms-berichten worden meteen gestuurd.
  • Nooit toestaan: Je premium sms-berichten worden altijd geblokkeerd.

Belangrijk: Zelfs als je met abonnement onbeperkt tekstberichten kunt sturen, kunnen er kosten in rekening worden gebracht om een bericht te sturen naar een premium sms-nummer.

Als je nog steeds problemen hebt met Business Messaging in Zoeken, moet je je apparaat misschien upgraden.