Få en enda bedre meldingsopplevelse med RCS. Finn ut hvordan du slår på RCS-chat.

Kan ikke slå på RCS-chatter

Viktig: For å bruke RCS må alle som er med i den aktuelle gruppesamtalen eller individuelle samtalen, ha slått på RCS.

Hvis enheten din og operatørnettverket ditt støtter RCS, men du har problemer med å slå på RCS-chatter, kan du prøve følgende:

1. Sjekk RCS-chatstatusen din: Åpne Google Meldinger . Trykk på profilbildet eller -ikonet og så Innstillinger for Meldinger og så RCS-chatter. Sjekk RCS-chatstatusen. Hvis du ikke er tilkoblet, trykker du på Prøv på nytt eller Bekreft nummeret ditt.
    Tips: Hvis du ikke finner «RCS-chatter», trykker du på Chatfunksjoner.
  2. Sjekk datatilkoblingen: Sørg for at Android-enheten er koblet til internett og kan motta SMS.
  3. Sjekk Google Meldinger-versjonen: Sørg for at du og personen du chatter med, har den nyeste versjonen av Google Meldinger.
  4. Sjekk standardappen din for meldinger: Sørg for at Google Meldinger er standardappen for SMS på enheten.
  5. Sjekk Android-versjonen din: RCS-chatter krever Android 5.0 eller nyere. Slik sjekker du hvilken Android-versjon du har.
  6. Sjekk hvilken versjon av Google Play-tjenester du har: Sørg for at Google Play-tjenester er oppdatert til den nyeste versjonen.
  7. Endre telefonnummeret som er knyttet til Google Meldinger: Åpne Google Meldinger . Trykk på profilikonet og så Innstillinger for Meldinger og så Avansert. Velg Telefonnummer og endre nummeret til det riktige telefonnummeret som er tilknyttet SIM-kortet ditt. Trykk på OK.
  8. Sjekk standarden for Google Fi: Sørg for at synkronisering av Google Fi-meldinger er av.
    • Du kan også stoppe synkroniseringen på den gamle telefonen når du logger på fra den nye telefonen.
    • I Google Meldinger:Trykk på profilikonet og så Innstillinger for Meldinger og så Avansert og så Google Fi-innstillinger.
    • I nettversjonen av Meldinger:
      1. Gå til messages.google.com/web.
      2. Trykk på Mer Mer og så Innstillingerog så Stopp synkroniseringen og logg av.
  9. (Valgfritt) Sjekk versjonen av Tjenester fra operatøren-appen: Tjenester fra operatøren-appen er forhåndsinstallert på de fleste enheter. Hvis den er forhåndsinstallert, må du sørge for at du har den nyeste versjonen av Tjenester fra operatøren-appen.

Prøv andre metoder for å løse problemet

Hvis du fortsatt ikke kan slå på RCS-chatter, tømmer du applagringen for Tjenester fra operatøren og Google Meldinger.

Trinn 1: Tøm Tjenester fra operatøren

Viktig: Hvis du ikke har Tjenester fra operatøren på telefonen, går du til trinn 2 for å tømme Google Meldinger.

Slik tømmer du Tjenester fra operatøren:

1. Slå på flymodus Flymodus på Android-enheten.
  2. Gå til Innstillinger.
  3. Trykk på Apper og varsler og så Se alle appene og så Vis systemet og så Tjenester fra operatøren.
  4. Trykk på Lagring og så Tøm lagring.
  5. Tving Tjenester fra operatøren-appen til å avslutte, og start den på nytt:
    • Gå til Innstillinger. Trykk på Apper og varsler og så Tjenester fra operatøren og så Tving avslutning.

Trinn 2: Tøm Google Meldinger

Viktig:

• Hvis du tømmer Google Meldinger, mister du ikke meldingene dine, men du mister alle innstillingene for Google Meldinger.
  • Frem til du får tilbake RCS (Rich Communication Services), kan noen av RCS-meldingene dine bli merket som «MMS», og du kan oppleve problemer med RCS-grupper.
  • Med mindre noen andre i gruppechatten kan starte en samtale, er det ikke sikkert at du kan bruke gruppechatter umiddelbart etter at du har slått på RCS igjen.

Slik tømmer du Google Meldinger:

1. Slå på flymodus Flymodus på Android-enheten.
  2. Gå til Innstillinger.
  3. Trykk på Apper og varsler og så Meldinger og så Lagring og så Frigjør lagringsplass.
  4. Tving Android Meldinger-appen til å avslutte, og start den på nytt:
    • Gå til Innstillinger og så Apper og varsler og så Meldinger og så Tving avslutning.
  5. Slå av flymodus Flymodus.
  6. Etter noen minutter kan du sjekke RCS-chatstatusen for å finne ut om du er tilkoblet.

Finn ut mer om RCS-chatter.