Varsel

Få en enda bedre meldingsopplevelse med RCS. Finn ut hvordan du slår på RCS-chat.

Kan ikke slå på RCS-chatter

Viktig: For å bruke RCS må alle som er med i den aktuelle gruppesamtalen eller individuelle samtalen, ha slått på RCS.

Hvis enheten din og operatørnettverket ditt støtter RCS, men du har problemer med å slå på RCS-chatter, kan du prøve følgende:

Sjekk standardappen din for meldinger

Sørg for at Google Meldinger er standardappen for SMS på enheten. Finn ut hvordan du kommer i gang med Google Meldinger.

Sjekk datatilkoblingen din

Sørg for at Android-enheten er koblet til internett og kan motta SMS.

Sjekk RCS-chatstatusen din
  1. Åpne Google Meldinger på Android-enheten din.
  2. Trykk på profilbildet eller -ikonet og så Meldinger-innstillinger og så RCS-chat.
  3. Sjekk RCS-chatstatusen.
  4. Hvis du ikke er tilkoblet, trykker du på Prøv på nytt eller Bekreft nummeret ditt.

Tips: Hvis du ikke finner «RCS-chatter», trykker du på Chatfunksjoner.

Sjekk hvilken Google Meldinger-versjon du har
Sørg for at du og personen du chatter med, har den nyeste versjonen av Google Meldinger.
  1. Trykk på Innstillinger Innstillinger på en Android-enheten din.
  2. Trykk på Google Meldinger .
    • Hvis den ikke vises i listen over nylig åpnede apper, trykker du på Se alle appene og så Google Meldinger .
  3. Rull nedover.
  4. Trykk på Informasjon om appen.
  5. Hvis alternativet er tilgjengelig, trykker du på Oppdater.
Sånn sjekker du hvilken Android-versjon du har
RCS-chat krever Android 5.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.
Sjekk hvilken versjon av Google Play Tjenester du har
Sørg for at Google Play-tjenester er oppdatert til den nyeste versjonen. Finn ut hvordan du sikrer at enheten og appene dine fungerer med Google Play-tjenester.
Sjekk telefonnummeret som er knyttet til Google Meldinger
  1. Åpne Google Meldinger på Android-enheten din.
  2. Trykk på profilbildet eller -ikonet og så Meldinger-innstillinger og så Avansert.
  3. Velg Telefonnummer.
  4. Endre nummeret, slik at det samsvarer med telefonnummeret som er knyttet til SIM-kortet.
  5. Trykk på OK.
Sjekk standardinnstillingen din for Google Fi
Sørg for at synkronisering av Google Fi-meldinger er av. Når du logger på fra den nye telefonen din, kan du stoppe synkronisering på den gamle telefonen.
I Google Meldinger:
  1. Trykk på profilbildet eller -ikonet og så Meldinger-innstillinger og så Avansert.
  2. Trykk på Google Fi-innstillinger.
I nettversjonen av Meldinger:
  1. Gå til messages.google.com/web på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Mer og så Innstillingerog så Stopp synkroniseringen og logg av.
Valgfritt: Sjekk versjonen av Tjenester fra operatøren-appen
Tjenester fra operatøren-appen er forhåndsinstallert på de fleste enheter. Hvis den er forhåndsinstallert, må du sørge for at du har den nyeste versjonen av Tjenester fra operatøren-appen.

Prøv andre metoder for å løse problemet

Hvis du fortsatt ikke kan slå på RCS-chatter, tømmer du applagringen for Tjenester fra operatøren og Google Meldinger.

Trinn 1: Tøm Tjenester fra operatøren

Viktig: Hvis du ikke har Tjenester fra operatøren på telefonen, går du til trinn 2 for å tømme Google Meldinger.

Slik tømmer du Tjenester fra operatøren:

1. Slå på flymodus Flymodus på Android-enheten.
  2. Gå til Innstillinger.
  3. Trykk på Apper og varsler og så Se alle appene og så Vis systemet og så Tjenester fra operatøren.
  4. Trykk på Lagring og så Tøm lagring.
  5. Tving Tjenester fra operatøren-appen til å avslutte, og start den på nytt:
    • Gå til Innstillinger. Trykk på Apper og varsler og så Tjenester fra operatøren og så Tving avslutning.

Trinn 2: Tøm Google Meldinger

Viktig:

• Hvis du tømmer Google Meldinger, mister du ikke meldingene dine, men du mister alle innstillingene for Google Meldinger.
  • Frem til du får tilbake RCS (Rich Communication Services), kan noen av RCS-meldingene dine bli merket som «MMS», og du kan oppleve problemer med RCS-grupper.
  • Med mindre noen andre i gruppechatten kan starte en samtale, er det ikke sikkert at du kan bruke gruppechatter umiddelbart etter at du har slått på RCS igjen.

Slik tømmer du Google Meldinger:

1. Slå på flymodus Flymodus på Android-enheten.
  2. Gå til Innstillinger.
  3. Trykk på Apper og varsler og så Meldinger og så Lagring og så Frigjør lagringsplass.
  4. Tving Android Meldinger-appen til å avslutte, og start den på nytt:
    • Gå til Innstillinger og så Apper og varsler og så Meldinger og så Tving avslutning.
  5. Slå av flymodus Flymodus.
  6. Etter noen minutter kan du sjekke RCS-chatstatusen for å finne ut om du er tilkoblet.

Finn ut mer om RCS-chatter.