Paranna viestikokemustasi RCS:n avulla. Katso, miten RCS-chatit laitetaan päälle.

Turvallisempaa viestinvaihtoa Vahvistettuja tekstiviestejä käyttävien yritysten kanssa

Vahvistetut tekstiviestit ilmoittaa sinulle, kun Google pystyy vahvistamaan sinulle viestejä lähettävän yrityksen henkilöllisyyden.

Lue lisää Vahvistettujen tekstiviestien käytöstä.

Miten Vahvistetut tekstiviestit toimii

Joskus voi olla vaikeaa luottaa sinulle tekstiviestejä lähettävän yrityksen henkilöllisyyteen. Jotkut viestit voivat olla harhaanjohtavia, ja niiden lähettäjä voi tekeytyä luottamasi yrityksen edustajaksi. Viesteissä voidaan pyytää yksityisiä tietoja tai niissä voi olla linkkejä vaarallisiin verkkosivustoihin – tätä kutsutaan tietojenkalasteluksi.

Vahvistetut tekstiviestit ‑ominaisuus ilmoittaa sinulle viestejä lähettävän yrityksen todellisen henkilöllisyyden, jotta voit välttää tietojenkalastelun.

Kun Vahvistetut tekstiviestit ‑ominaisuus on päällä ja vastaanotat viestin Googleen rekisteröityneeltä yritykseltä, Google muuntaa viestin laitteellasi aitouskoodiksi, jota ei voi lukea. Tämän jälkeen Google vertaa koodia yrityksen Googlelle lähettämiin aitouskoodeihin, joita ei voi lukea. Jos nämä koodit (joita kutsutaan myös viestin hajautuskoodeiksi tai viestin HMAC-koodeiksi) täsmäävät, Google vahvistaa, että viestin sisältö on yrityksen lähettämä. Google Messages näyttää myös yrityksen tietoja, esim. yrityksen logon, jossa on vahvistettu-kuvake.

Google käyttää laitteesi puhelinnumeroa aitouskoodien luomiseen. Jos laitteessa on useita SIM-kortteja, Google tunnistaa SIM-korttien tunnistenumerosta (IMSI:stä), mikä puhelinnumero sai tekstiviestin, ja luo aitouskoodin sen jälkeen. Google ei lue viestejäsi edes silloin, kun yritys lähettää aitouskoodit suoraan Googlelle. Jos Vahvistetut tekstiviestit ‑ominaisuus on käytössä laitteen Google Messages ‑sovelluksessa, osallistuvat yritykset näkevät, että laitteeseesi liitetty puhelinnumero voi vastaanottaa vahvistettuja viestejä Google Messagesissa.
Miten Google suojaa viestisi

Vahvistetut tekstiviestit suorittaa aitouskoodin vertailun lähettämättä viestisi sisältöä Googlelle.

Vahvistetut tekstiviestit vertaa aitouskoodeja vahvistaakseen lähettävän yrityksen

Kun yritykset rekisteröityvät Vahvistettuihin tekstiviesteihin, Google vahvistaa niiden todellisen henkilöllisyyden. Kun rekisteröitynyt yritys haluaa lähettää sinulle viestin, se luo viestille aitouskoodin, jota ei voi lukea (jota kutsutaan myös viestin hajautuskoodiksi), lähettää koodin Googlelle ja lähettää viestin sinulle tekstiviestinä. Aitouskoodi on salaustekniikka, jota voidaan käyttää viestin aitouden todistamiseen niin, että viesti ei näy muille. Kun yritys luo aitouskoodin, se käyttää laitteesi julkista avainta, luomaansa yksityistä avainta ja sinulle lähetettävän viestin sisältöä luodakseen koodin, jota ei voi lukea ja joka on yksilöity sinulle, yritykselle ja kyseisen viestin sisällölle.

Kun Google Messages ‑sovellus vastaanottaa viestisi, se tarkistaa, onko lähettäjä rekisteröityjen yritysten listassa. Jos yritys on rekisteröitynyt Vahvistettuihin tekstiviesteihin, Google Messages ‑sovellus noutaa yrityksen julkisen avaimen ja käyttää sitä ja yksityistä avaintasi luodakseen viestin aitouskoodin. Tämän jälkeen koodi lähetetään Googlelle. Google vertaa Google Messagesin lähettämää koodia rekisteröityneen yrityksen lähettämään koodiin. Jos ne täsmäävät, viestin sisällön lähettäjä on todellinen yritys. Google ei seuraa eikä tallenna tietoja siitä, mitkä yritykset lähettävät sinulle viestejä.

Vaikka joku pystyisi lukemaan aitouskoodia, sitä ei ole mahdollista purkaa, sillä siihen tarvittaisiin joko sinun tai yrityksen yksityinen avain. Näin Google voi vahvistaa, että vastaanottamasi viestin sisällön lähettäjä on todellinen yritys, eikä Googlen tarvitse nähdä viestin sisältöä.

Google pyrkii vahvistamaan kaikki osallistuvien yritysten lähettämät viestit

Tämän ominaisuuden osana Google pyrkii vahvistamaan kaikki viestit, joiden lähettäjä näyttää olevan Vahvistettu tekstiviesti ‑ominaisuuteen rekisteröitynyt yritys. Jos Google ei voi vahvistaa viestiä, Google Messages ‑sovelluksessa näkyy ilmoitus "Lähettäjää ei voitu vahvistaa". Lähettäjää ei ehkä voi vahvistaa seuraavista syistä:

• Asiaan liittyvä yritys ei pyytänyt Googlea vahvistamaan viestiä.
  • Google ei voinut vahvistaa viestiä teknisten ongelmien vuoksi.
  • Jokin taho yrittää esiintyä asiaan liittyvänä yrityksenä.

Vahvistus edellyttää datayhteyttä, joten jos datayhteys on heikko, Google Messages ‑sovelluksessa voi näkyä ilmoitus "Vahvistetaan lähettäjää…". Jos sinulla ei ole datayhteyttä, Google Messages ‑sovelluksessa näkyy ilmoitus "Odotetaan yhteyttä lähettäjän vahvistamista varten". Ennen kuin viestin lähettäjä on vahvistettu, Google ei suosittele lähettämään vastausviestissä arkaluontoisia tietoja eikä avaamaan linkkejä, joiden luotettavuudesta ei ole varmuutta.

Sinä teet päätökset

Vahvistetut tekstiviestit ‑toiminto otetaan käyttöön automaattisesti. Näin voit laittaa sen pois päältä:

1. Avaa Google Messages ‐sovellus .
  2. Valitse Lisää Lisääja sitten Asetukset.
  3. Napauta Vahvistettu tekstiviesti.
  4. Siirrä "Vahvista yritykseltä tulevan viestin lähettäjä" ‑asetuksen valitsin vasemmalle.